Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mystifikační dokument ze zákulisí českého hudebního průmyslu. Prostřednictvím výpovědí několika zúčastněných budete svědky zrození uměle vytvořené kapely, poznáte její recept na raketový vzestup, prožijete s ní nejúspěšnější roky a nakonec odhalíte i utajované neshody, které vedly k nečekaným personálním změnám. (ajuska)

Videa (1)

TV spot

Recenze (150)

sud 

všechny recenze uživatele

Svět je jenom hodinový hotel a můj pokoj je studený a prázdný... Hodinka nabitá perfektními mystifikačními nápady, hláškami a skvělou muzikou. Mňágu sice nijak moc neznám, ale vlastním první tři alba, která si čas od času rád poslechnu. Petr Zelenka stvořil skvělý fiktivní dokument a zároveň parodii na hudební dokumenty a satiru na hudební rychlokvašky. U konkursu do kapely jsem se neudržel smíchy, stejně tak u ukázky z filmu o kapely od Zdeňka Trošky. A navíc tváře všech protagonistů (rozhodně bych nečekal Karla Zicha, Jiřího Černého či Ivana Krále) jsou tak dokonale přesvědčivé, že by tomu člověk dokonce i uvěřil :-). 85%. ()

Leoric 

všechny recenze uživatele

Happy End je rozhodně můj neojoblíbenější hudební dokument, viděl jej už nespočítaněkrát. Díky lásce k Mńáze možná přehlížím chyby:). Příběh kapely je skvěle podaný, správně absurdní, a je vidět, že Mňága si vše řádně užila. Další povinností správného mňágisty je ještě další snímek, který se zove Made In Valmez, ale zde na ČSFD jsem jej nikde nenašel. Naštěstí si ho suším na VHS:) ()

Reklama

Cimr 

všechny recenze uživatele

,,Nejvíc ze všeho jsem nechtěl hrát převlečenej za ananas. A taky že jsem tak hrál. Oni s náma mohli dělat všechno." Nadmíru vtipný dokument od mého oblíbence Petra Zelenky, u kterého vidím jedinou chybu, a sice že se až moc rychle přišlo na to, že to byla jenom mystifikace. Dnes už je to dokonce napsané v popisku v novinách. Pamatuju si, že svého času mě nejvíc pobavilo, když mi volala babička a řekla mi ,,Marečku, já jsem viděla nějaký dokument o tom Nohavicovi a Plíhalovi a to ti bylo tak divný! On se ten Plíhal fakt rozplynul?" U Mňágy - Happy Endu se bohužel nic takového nekoná. Ale co, i když víte že je to habaďůra, stejně je to sakra vtipný biják. ()

AdamFogl 

všechny recenze uživatele

Mňága a Žďorp je jedna z mých nejoblíbenějších kapel a Petr Zelenka jeden z mých nejoblíbenějších režisérů. Co můáže vzniknout, natočí-li tento režisér mystifikační dokument o této kapele? Ano, správně, jeden z mých nejoblíbenějších filmů. Film Mňága - Happy end popisuje vymyšlenou historii této kapely na tolik působivě, že si říkáte zda se vskutku jedná o mystifikaci. Vyskytuje se tu tolik absurdních scén, ze kterých přímo srší to jak si z diváků Petr Zelenka utahuje, ale i přesto někteří uvěřili. A právě zrovna scénu s konkurzem, s koncertem za zdravou výživu a Slunce, seno, Mňágu si budu dlouho pamatovat. Pokud tomu připočteme i super písničky, pět hvězdiček je jasných. 100%> ()

ajuska 

všechny recenze uživatele

Výborná mystifikace o uměle vytvořené kapele Mňága a Žďorp, jejím vzestupu, vzpouře a následnému fungování kapely s úplně jinými lidmi (mimochodem hrají je Chinaski). Ani by mě nepřekvapilo, kdyby si někdo myslel, že je skutečný dokument. * *"Já jsem teda nechtěl hrát převlečenej vůbec za žádný ovoce, ale když už, tak ze všeho nejmíň jsem chtěl bejt ananas. No, samozřejmě to dopadlo tak, že jsem za něj byl převlečenej já."** ()

Galerie (4)

Zajímavosti (5)

  • Jedná se o druhý film ze Zelenkovy trilogie hudebních a zčásti fiktivních dokumentů. Prvním natočil o kapele Visací zámek, druhým pak byl snímek Rok ďábla (2002). (jzvc)
  • Petr Zelenka si ve filmu zahrál malou roli jednoho z účastníků konkurzu. (jzvc)
  • Kapela Chinaski nahrála novou verzi Hodinového hotelu, ale v některých rádiích uváděli jako interpreta Mňágu a Žďorp. (Yardak)

Související novinky

Fresh Film Fest 2010 o krok blíž!

Fresh Film Fest 2010 o krok blíž!

11.08.2010

Festival Fresh Film Fest, který proběhne v Praze od 25. do 29. srpna, zahájí předpremiérová projekce filmu Scott Pilgrim proti celému světu v kině Aero. Jde o adaptaci komiksové série Bryana Lee O… (více)

Reklama

Reklama