Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mystifikační dokument ze zákulisí českého hudebního průmyslu. Prostřednictvím výpovědí několika zúčastněných budete svědky zrození uměle vytvořené kapely, poznáte její recept na raketový vzestup, prožijete s ní nejúspěšnější roky a nakonec odhalíte i utajované neshody, které vedly k nečekaným personálním změnám. (ajuska)

Videa (1)

TV spot

Recenze (150)

stub 

všechny recenze uživatele

Opakování mystifikačního modelu. To, co poprvé fungovalo dokonale, nemohlo zabrat znovu - tady už každý chápal, že jde o recesi (ne kvůli horšímu zpracování; prostě proto, že to bylo o 3 roky později). Ono koukat se na mystifikaci a říkat si: "To je pěkná mystifikace!" nemá tak nějak hlavu ani patu. ()

dauby 

všechny recenze uživatele

Dost mě to nudilo. Když to srovnám s Visacím zámkem, tak tohle je o dost slabší. U Visacího zámku je vtipné mj. to, že tam míchají skutečná fakta s mystifikací. Tohle je celé vymyšlené, ale Zelenka to přehnal, je to nevěrohodné a vtipné mi to nepřijde. Petr Fiala coby ananas mě fakt nedojal. Haubert nebo Pixa (Visací zámek) mají evidentně i trochu toho hereckého nadání, což se o členech Mňágy říct prostě nedá. ()

Reklama

easaque 

všechny recenze uživatele

4* Zelenkovu tvorbu mám rád, ale tento mystifikační dokument jsem zkoukl až po dvaceti letech. Stejně písničky této kapely byly mé oblíbené, tak jsem si toto "divadlo" pořádně užil, i když moc nevěřím, že by někdo tento podvod na diváka mohl brát vážně. Já jsem se bavil skvěle a možná časem zkouknu i první z mystifikační trilogie - Visací zámek, ale punk mě tak nebere. [ PŘÍBĚH: 3 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Alternativní ananas mockumentary made in Valmez and Petr Zelenka, který dokázal svého času některé neznalé dokonale zmást a ty jenž nezavedl do temného lesa příjemně pábitelsky pohladit. Petr Zelenka je mág (tedy alespoň co se týče jeho mystifikační trilogie). Mág, který má nápad jak udělat z ničeho valoun zlata.....mág, který tento nápad dokáže realizovat aniž by se za svou realizaci musel stydět. Tenhle pokoj rozhodně nebyl studený a prázdný :D ()

hyper01 

všechny recenze uživatele

Petr Zelenka a jeho mystifikační dokumenty - prostě bomba! Slunce, seno a Žďorp v hlavních rolích s Vašutem a Brodským by pobavilo jistě víc, než kterýkoliv jiný Troškův film. Kapela (od nás) z Valašska, s Petrem Fialou v čele, v kombinaci se skvělým scénářem a programem Band Maker vytvořila jeden z mých nejoblíbenějších filmů, který si pouštím vždycky, když mám trochu pocuchanou náladu. „Kdo nesmrdí s náma, smrdí proti nám!“ ()

Galerie (4)

Zajímavosti (5)

  • Kapela zpívající v klubu ke konci filmu lehce upravenou verzi Hodinového hotelu je Chinaski - v té době ještě nepříliš známá. (Yardak)
  • Petr Zelenka si ve filmu zahrál malou roli jednoho z účastníků konkurzu. (jzvc)
  • Kapela Chinaski nahrála novou verzi Hodinového hotelu, ale v některých rádiích uváděli jako interpreta Mňágu a Žďorp. (Yardak)

Související novinky

Fresh Film Fest 2010 o krok blíž!

Fresh Film Fest 2010 o krok blíž!

11.08.2010

Festival Fresh Film Fest, který proběhne v Praze od 25. do 29. srpna, zahájí předpremiérová projekce filmu Scott Pilgrim proti celému světu v kině Aero. Jde o adaptaci komiksové série Bryana Lee O… (více)

Reklama

Reklama