Reklama

Reklama

Pracovnice IT oddělení trpící agorafobií najde nahrávku násilného trestného činu a nahlásí ji svým nadřízeným. Uvědomuje si však, že bude muset opustit svůj byt, aby mohl být zločin vyšetřen. (HBO Max)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (140)

Figu 

všechny recenze uživatele

Jako mě to i bavilo, každopádně to vyčkávání na to něco, co mělo přijít, bylo hrozně dlouhý.... A to i přes to, že ten biják neměl ani hodinku a půl. Co se nemůže "KIMI" upřít, je výběr hlavní hrdinky, páč Zoë je luxusní šťáva a vlasně to co předvedla v poslední patnáctiminutovce, to pasovalo celej film aspoň do toho průměru! 60% ()

F.W.Colqhoun 

všechny recenze uživatele

ERROR → RESOLVED Hrdinka s účesem a slabostí pro Billie Eilish zaslechne při práci pro technologického giganta Amygdale zvukový záznam násilného činu (rozostřený paranoidními zvuky Inertia Creeps od Massive Attack). Steven Soderberg na tomto základě vyrábí pro streamující generaci devadesátiminutový mash-up Blow Up, Blow Out, Rear Window, Wait Until Dark, Conversation, America Psycho a Home Alone: I'm Kevin. A je to samozřejmě skvělé, limitované jen tím, co určuje bytostnou nemožnost opakování těchto filmů v současnosti. Angela Childs ztvárněná nesympatickou a nehezkou Zöe Kravitz, která ne a ne spustit Fly Away, reprezentuje to, co se zvyklo považovat se za citlivou generaci.  Většina filmů, které KIMI zkouší zpřítomňovat a které Soderbergh zjevně miluje, ale stojí na paranoii, jež je s vyhýbavým solipsismem mileniálních androidů uvězněných v oknech zásadně nekompatibilní. Moment společenské akce, k níž se Angela přes agorafobii odhodlává, je tak zcela nevěrohodný, byť se Soderbergh pokouší pravoúhlý obrat své agorafobické hrdinky podat přirozeně. Řekněme: Přání otcem myšlenky. I have a very strong feeling. / Based on what. / Based on my very strong feeling...? ()

Reklama

HanzoBureshi 

všechny recenze uživatele

Tak nám oficiálně dorazilo HBO Max a ve výběru byl hned tento filmek. Jedná se o docela zajímavý snímek, ale má to asi jednu velkou nevýhodu. I když má film 89 minut, přijde to někdy jako věčnost, 2/3 filmu bylo jen o sezení u počítače a prostě to bylo takové nezáživné. Ke konci se ale konečně začalo něco dít a došlo na docela slušnou řežbu. Dávám 60%. ()

Marcos22 

všechny recenze uživatele

Steven Soderberg se ve svém nejnovějším počinu KIMI věnuje hned třem základním tématům. Prvním z nich, který divák odhalí hned v úvodních minutách, je problematika agorafobie. Tedy úzkostného stavu, při níž má tímto postižená osoba chorobný strach opustit svůj domov a pobývat na veřejném prostranství. Psychickému rozpoložení jedince navíc nepřidávají ani souvislosti spojené s covidovou situací. Existuje nějaká hranice toho, kdy už se člověk trpící touto poruchou vydá mimo "bezpečí" svého domova? Dalším významným tématem je zamyšlení se nad přínosem virtuálních asistentů v běžném životě (Siri pro Apple, Alexa pro Amazon či Google asistenta od stejnojmenné značky). Právě z nich vychází samotné jméno snímku KIMI. Tito asistenti by nám měli život ulehčovat, ale je tomu skutečně tak? Třetím a na virtuální asistenty úzce navazujícím tématem jsou hrozby, plynoucí ze svolení nakládat s vašimi osobními daty. Neposkytují lidé firmám typu Google, Facebook, Apple ad. příliš mnoho osobních informací, které mohou být ve finále zneužity proti nim samotným? Právě docílení zamyšlení se nad těmito tématy jsou hlavním účelem KIMI. To činí prostřednictvím velmi přímočarého thrilleru, který připomíná takovou soft variaci na Muži, kteří nenávidí ženy, jen s tím rozdílem, že záporáci jsou zde totální paka. Ne nadarmo se nám zde vyskytuje „easter egg“ v podobě herce Devina Ratraye, celosvětově známého ze snímku Sám doma, ve kterém hrál bratra Kevina Buzze. Sám zde právě pod jménem svého bratra vystupuje "). To má symbolizovat jakousi paralelu k totálně neschopným zločincům ze zmíněného Sám doma, kteří zde vyvolávají onen komický feeling, a to zde paradoxně bere snímku v samotném závěru těžce nasbírané body. I přes vyloženě nepovedený konec si snímek KIMI zaslouží za svůj myšlenkový přesah tříhvězdičkové bodové ohodnocení. 🙂 (14.03.2022) ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Další Soderberghovi hrátky s minimalismem, tentokrát překvapivě v docela žánrovém filmu. I když se to nemusí zdát, Kimi je klasickým thrillerem o zákeřné korporaci, která se může zbavit kohokoliv, kdo jim stojí v cestě. Půlka filmu je jak od Hitchcocka, která se přetaví do klasické "neakční" nahánečky. Není to zlé, Soderbergh umí pracovat s málem a Zoe je fajn. Jen je to takové malé a zapomenutíhodné. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se v amerických městech Seattle a Los Angeles. (BMW12)

Související novinky

Soderbergh jde od parťáků ke špiónům

Soderbergh jde od parťáků ke špiónům

21.01.2024

Není to tak dávno, co jsme tu psali novinky ohledně světa Dannyho parťáků. George Clooney (Gravitace) se totiž nechal slyšet, že existuje hotový scénář, který by byl přímým pokračováním posledního… (více)

Reklama

Reklama