Reklama

Reklama

Recenze (8)

Nick Tow 

všechny recenze uživatele

Keby hlavný hrdina nespával v truhle, ani by sme nezistili, že je to Dracula a že pozeráme na film, ktorý by mal spadať pod žánrové označenie horror. Takže: "Dracula" sa pod falošnou identitou človeka, ktorého predtým zavraždí vo vlaku, vydá do slnečnej (!!!) Kalifornie a - ako inak - robí tam neplechu. Za jediné pozitívum tejto televízne strohej draculiády považujem skutočnosť, že herec v hlavnej úlohe, Francis Lederer v istých momentoch pripomína niekdajšieho neslávne známeho rumunského tyrana Nicolae Ceauçesca - z ktorého išla, na rozdiel od tohto filmového "pseudo-Draculu" fakt hrôza. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Na úvod je třeba říci, že Universal ve třicátých letech natočil skvělého Draculu s Lugosim a že ve stejném roce 1958 natočil kultovní klasiku Dracula T. Fisher s Ch. Lee. V takové konkurenci tento snímek rozhodně neobstojí. Na druhou stranu není to propadák. Hrabě Dracula se vydává do Ameriky a cestou ve vlaku zavraždí českého malíře. Přivlastní si jeho identitu a vetře se do rodiny, kam měl malíř namířeno. Zde mu učaruje mladá dcera Rachel, zatímco její matka je nadšená, že v domě bude konečně zase muž. Hrabě si ale nejprve vybere její kamarádku Jennie. Dívky jsou v podstatě jediným motivem, co spojuje film s knižní předlohou. Tajemna není příliš, zákusy nejsou v záběru, respektive když se hrabě skloní k oběti, obraz se setmí. Pěkná je plíživá upírská mlha, nechybí útok zuřivého psa ani zatloukání kůlu. Závěr obstojný. Škoda tehdejšího nešvaru - natáčení nočních scén (vyjma studiových) ve dne s filtry. Doporučit lze asi jen skalním příznivcům starých hororů, hraběte a sběratelům. ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

V rozpočte zrejme nezostalo na tesáky, pretože tí ledva dvaja upíri čo sa vo filme vyskytujú, za celú dobu nevycerili chrup. Zvláštne. Snáď najznámejší znak vampíra absentuje. A absentuje rovnako aj strašidelnosť a rôzne ataky nemŕtvych, ktoré sú zúžené na obyčajný hypnotizmus. Aj na tak krátky snímok ide o zdĺhavé predstavenie. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Hrabě Drákula prchá z Evropy do kalifornského maloměsta, kde se vydává za vzdáleného bratrance jedné rodiny a z jejich domu rozjíždí svůj teror. Jedná se o velmi slabé béčko se slabými herci, obzvlášť ten hlavní, co hrál Drákulu byl děsně nesympatickej slizoun (kdyby tak viděl Bela Lugosi svého následníka, asi by se musel v hrobě pokřižovat). ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Obstojný Drakulovský film kterej ale má plno nesmyslů a hlavně neuvěřitelně špatný herce který musel režisér vybrat na ulici. Atmosféra filmu vypadá dobře ale bohužel se nedrží až do konce, aspon že příběh je fajn příběh a i to že film má poměrně spád tak rychle uteče takže průměrné 3*. Bohužel je to typ filmu na který hodně rychle zapomenu. ()

Galerie (22)

Reklama

Reklama