Reklama

Reklama

Zakletá jeskyně

  • Slovensko Zakliata jaskyňa (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Zázračná jeskyně obsahuje vzácné poklady, sůl a drahé rubíny. Horníci si z ní můžou vzít tolik soli, kolik potřebují, ale z rubínové síně v samém středu jeskyně si nesmí nic odnést. Toho, kdo si rubíny vezme, postihne kletba. Rychtářova dcera Lena přesto po tomto vzácném drahokamu z hlubin jeskyně zatouží a i přes varování sestry Ady nedokáže svou touhu překonat. Její lehkovážný čin tak uvede do pohybu události, jejichž následky naruší křehkou rovnováhu celého království a postihnou i Lenu. Zakletou Lenu dokáže osvobodit pouze člověk s dobrým srdcem, který vrátí ukradený rubín zpět do srdce jeskyně. Ten nyní zdobí koruny zlé královny Berty. Podařilo by se to snad pouze jejím dvěma nevlastním synům, princům Zachovi a Cyrilovi. Ti jsou však plní pýchy a marnivosti a o neštěstí ostatních se nestarají. Když z vůle macechy Berty o všechno sami přijdou a stanou se závislými na pomoci ostatních, pak teprve pochopí, že je jejich povinností bojovat za spravedlnost pro všechny. Jejich odměnou je nejen to, že najdou vlastní odvahu, laskavost, schopnost obětovat se, ale i zjištění, že objeví pravou lásku. (CinemArt)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (135)

Karp 

všechny recenze uživatele

Začátek dává velkou naději, že pohádka bude povedená, ale bohužel po dvaceti minutách se objeví typický pohádkový nešvar posledních let - rozvleklost. Pohádka je tak jednoduchý útvar, je přeci jen primárně pro děti, že nějaké vykecávání se zkrátka neunese. Stále nerozumím tomu, že je tak obtížné to pochopit. Ve střední pasáži děj v podstatě nikam nesměřuje, střih střídá střih a dialogy smrdí prázdnotou či zbytečností. Je také škoda, že určitá syrovost a krása čisté přírody z úvodních obrázků zmizí a je nahrazena kašírovanou symbiózou lidského elementu a jeho kulis s jednoduchou dokonalostí přírody. Zkrátit o půl hodiny, vyhodit z jeskyně postel s nebesy, ponechat jednoduchost a prostotu a možná by z toho mohla být docela obyčejná, ale milá pohádka. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Velice příjemné překvapení, na to že je spíš slovenské, tak je to pěkná pohádka. Variace na sůl nad zlato, to opravdu není. Sice se tam o ní taky jedná, ale není to priorita. Mnohem víc tam jde o Rubín a kletbu. Dvě sourozenecké dvojice se dají dohromady, aby vše dopadlo jak má. Trochu nelogicky je tam sníh na Hradě není žádný jen poletuje v lese a okolo jeskyně leží určitá vrstva a u chalupy mají na střeše mají sněhovou čepici několik desítek centimetrů vysokou. ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

Ale jo, docela se mi to líbilo. Na to, že jsem očekával průser ve stylu Čertovy nevěsty nebo Řachandy to dopadlo ještě hodně dobře, protože je to solidně natočené, má to dobrou výpravu a celkem zajímavý příběh, který není sice vedený zrovna dobře a v prostřední části nemá co nabídnout, takže se jen vleče a vše protahuje, ale i přes to a další mínusy dokáže docela držet pohromadě, že z toho člověk má po skončení i nějaký pozitivnější dojem a nemusí to označit jako ztrátu času. Rozplývat blahem se nad tím sice taky zrovna nedá, ale pořád je mi to mnohem milejší, než přehypované Princezny zakleté v čase, které jen kopírují zahraniční fantasy, hrají si na bůhvíco a chybí jim osobitost. Tohle by potřeboval dramaturga jak sviňa, ale je to podle mě správná cesta, kudy by se současné české pohádky měly vydávat. 3* ()

ChrisBa 

všechny recenze uživatele

Nemuselo to byť tak zlé, nebyť zlého obsadenia a katastrofálnych hereckých výkonov, ktorým "kraľuje" Martina Zábranská.. Snáď v iných filmoch hrá lepšie, pretože tu tak ťažko prehráva, že po tomto výkone si hovorím, že to by som rovno herca mohol robiť aj ja.. princovia takisto neexcelujú.. a práve kvôli tomu je to celé akési málo sympatické, čo je u rozprávok dosť problém.. škoda.. ďalšia z roprávok, ktoré upadnú do zabudnutia... ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Pro mne příliš temná jeskyně....taková až německá. Zápletka standartní, zaměnitelná…..zlá královna, princ a chudé děvče, boj o království, pýcha, láska, bla bla bla….ale strašně nesympatické postavy (dost tomu pomáhá i obsazení) a strašně ponurá atmosféra. Jako když Juraj Herz nutí Popelku cenit sůl víc než zlato. Nevím, možná ještě ty přírodní scenérie, ale osobně preferuji veselejší pohádkové příběhy. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (10)

  • Na výrobe digitálnych trikov pracoval tím kompozitorov a grafikov viac ako 8 mesiacov. Celý proces schvaľovania bol veľmi náročný a pri vybraných záberoch bolo vytvorených napríklad aj 70 verzií, než boli tvorcovia spokojní. (Arsenal83)
  • Původně si v pohádce měl zahrát maďarský vlk. Ten však předtím natáčel jiný projekt na Sibiři a majitelé museli jít po návratu do povinné karantény. Tvůrci Zakleté jeskyně nemohli čekat a našli jiné zvíře v Čechách. Nakonec na natáčení přijelo šest vlků kvůli nutnosti jejich střídání při opakování jednotlivých záběrů. (SONY_)
  • Film sa natáčal v priebehu všetkých štyroch ročných období. (Arsenal83)

Související novinky

62. ročník Zlín Film Festivalu je za dveřmi

62. ročník Zlín Film Festivalu je za dveřmi

18.05.2022

Největší a nejstarší festival filmů pro děti a mládež na světě se vrací do původního termínu. Odstartuje již 26. května ve Zlíně zahájí jej světová premiéra celovečerního animovaného snímku Cesta do… (více)

Reklama

Reklama