foto

Ivo Gogál

  • nar. 11.1.1959 (61 let)
    Zvolen, Slovensko, Československo

Biografie

Ivo Gogál sa narodil v roku 1959 vo Zvolene, Jánovi a Marte Gogálovcom. Vyštudoval herectvo na VŠMU a svoj debut absolvoval ako šesťročný na javisku vo Zvolene v hre Strakonický dudák. Jeho prvé filmy boli Maroško a Sladký čas Kilimagdory, ktoré natočil v desiatich rokoch. Hneď po skončení štúdia nastúpil do SND, kde stvárnil niekoľko desiatok postáv. Účinkoval v úspešných muzikáloch Hamlet, Krysař a Cigáni idú do neba.
Vo svojej kariére stvárnil aj mnoho filmových či seriálových postáv. Dlhé roky a aj v súčasnosti sa venuje dabingu, kde uplatňuje svoj hlboký charakteristický hlas. Najnovšie sa objavoval v seriáli zo slovenskej produkcie s názvom Priateľky, kde stvárnil talianskeho suseda Vincenta. Aktuálne sa vo väčšej miere venuje podnikaniu. Je druhýkrát ženatý. Žije v Bratislave a má štyri deti.

Patrik "Patrik200s" x

Herecká filmografie

Filmy

2020 Chyby
2013 Jáma (studentský film)
2011 Filmoviedky: Dušičky seniorov (TV film)
2010 Aj kone sa hrajú (TV film)
2009 Dôverní nepriatelia (TV film)
2002 Za mestskými múrmi: Čierna pani (TV film)
1999 O ľuďoch a čarodejníkoch (TV film)
1998 Ja nič neviem (TV film)
Knieža (TV film)
Rivers of Babylon
1997 Blúznenie srdca a rozumu (TV film)
Nech hodí kameňom (TV film)
1996 Herodes a Herodias (TV film)
Lea
Matúš (TV film)
Normálny cvok (TV film)
Starožitné zrkadlo (TV film)
Všetci ľudia budú bratia (TV film)
1995 Z môjho denníka (TV film)
1993 Dobrou chuť (TV film)
Hvížďal (TV film)
Mátohy rárohaté (TV film)
Tisíci džbán (TV film)
1992 Klinec (TV film)
Most (TV film)
Putá osudu (TV film)
Starec a cár (TV film)
1991 Rošáda (TV film)
Ružová Anička (TV film)
Trpký voz nádeje (TV film)
Čerti nespia (TV film)
1990 Ako som plával ku kráľovnej severu (TV film)
Celý deň obchádzam panelák (TV film)
Dávajte si pozor!
Keď báčik z Chochoľova umrie (TV film)
Rozmar starej dámy (TV film)
Útrapy z rozumu (TV film)
Šípková Růženka
1989 Biele obdobie sucha (TV film)
Mona Lisa (TV film)
Núraddín Ali a Anísaldžalísa (TV film)
Odchádzam do Madridu (TV film)
Reverend (TV film)
Tanec nad plačom (TV film)
1988 Marhuľový lekvár (TV film)
Muži s plnou mocou (TV film)
Parazit (TV film)
Prvé hlásky lásky (TV film)
Prípad poručíka Seeborna (TV film)
Synovec strýkom (TV film)
Tokamak (TV film)
1987 Dulcinea z Tobosa (TV film)
Gottšalk (TV film)
Južná pošta
Koník z ebenu (TV film)
Matej Bel z Očovej (TV film)
O živé vodě (TV film)
Predohra (TV film)
Tá tajovská voda mútna (TV film)
1986 Cena odvahy
Chlapec do náručia (TV film)
Eygletiérovci (TV film)
Hriech (TV film)
Nepokojný mier (TV film)
Pohyb (TV film)
Počúvaj tú melódiu (TV film)
Ďakujem Vám za láskavosť (TV film)
1985 Ako sa husár učiteľom stal (TV film)
Deti (TV film)
Dvaja bratia (TV film)
Kým rieky vyschnú (TV film)
Mladší brat (TV film)
1984 Múdra princezná (TV film)
Všechno nebo nic
1983 Hasičský plášť (TV film)
Kováčova múdrosť
Nehovor mi starký (TV film)
Zuzana Vojířová (TV film)
1982 Dedičstvo (TV film)
Hrnčiarsky bál (TV film)
Kouzelné dobrodružství
1981 Macbeth (TV film)
Mojmír II. (TV film)
Obyčajné rozmery (TV film)
Pasca (TV film)
1980 Hodiny
Príčina katastrofy náhodná (TV film)
Steny (TV film)
1979 Mandarínka a Sokrates (TV film)
Ozvena piesne (TV film)
Žiadne veľké slová (TV film)
1978 A ako Alžbeta (TV film)
Horúci dych (TV film)
Posledná fáza zatmenia (TV film)
Putička Li (TV film)
1977 Dravý prúd (TV film)
1976 Americká tragédia (TV film)
Dvakrát do tej istej rieky (TV film)
1971 "... Aj vtedy rozkvitli kvety"
Priehrštie vzdychov (TV film)
1968 Maroško (TV film)
Sladký čas Kalimagdory
1967 Mister Scrooge (TV film)
Rok na dedine (TV film)

TV seriály

2018 Susedia (TV seriál)
Kopýtko (S04E10)
2017 Rex (TV seriál)
Diagnóza vražda (E04)
Četníci z Luhačovic (TV seriál)
Tabačka (S01E04)
2016 Doktor Martin (TV seriál)
Nový ředitel (S02E09)
Už tě nechci vidět (S02E05)
2015 Doktor Martin (TV seriál)
Vyhazov (S01E02)
Pražák (S01E01)
Horná Dolná (TV seriál)
Susedské prípady (TV seriál)
2014 Doktori (TV seriál)
Vdova (TV seriál)
Episode 6 (E06)
Stopy života (TV seriál)
Ašský chlapec (S01E02)
2013 Kolonáda (TV seriál)
Pravdivé príbehy s Katkou Brychtovou (TV seriál)
2012 Dr. Dokonalý (TV seriál)
Horúca krv (TV seriál)
Policajti z centra (TV seriál)
Časová tíseň (E04)
Rodinné prípady (TV seriál)
2009 Jak jsem přežil (TV seriál)
Odsouzené (TV seriál)
2008 Panelák (TV seriál)
Priateľky (TV seriál)
Černá sanitka (TV seriál)
Dobrou chuť (E10)
2007 Ordinácia v ružovej záhrade (TV seriál)
2005 Medzi nami (TV seriál)
2003 Oběti (TV seriál)
Jiný člověk (E04)
1998 Za mestskými múrmi (TV seriál)
1995 Škriatok (TV seriál)
1991 Štúrovci (TV seriál)
Epizoda 1 (S01E01)
1989 Škola detektívky (TV seriál)
Dobrodružstvo so šiestimi Napoleónmi (E02)
1986 Alžbetin dvor (TV seriál)
Volanie vetra (E06)
Kamenné labute (E05)
Okná dokorán (TV seriál)
1985 Materské znamienko (TV seriál)
1984 Tajomný ostrov (TV seriál)
1982 Rozprávky pätnástich sestier (TV seriál)

Dokumentární

2016 Rybárik, spútaný s riekou (TV film) - vyp.
2015 Po stopách Martina Luthera (TV film) - vyp.
2009 Osobnosti a udalosti (TV seriál)
2008 Storočie hokeja - vyp.
Vodou tvorená, suchom morená (TV film) - vyp.
1998 Na križovatkách obchodných ciest - vyp.
Neolit a eneolit na území Slovenska - vyp.
Paleontologické pamiatky - vyp.
Peňažníctvo na Slovensku do roku 1918 - vyp.
1997 Za tajomstvom spevov veľkomoravských (TV film)

Divadelní záznam

2013 Legenda o rytieroch zo Sitna - Viva zbor! (divadelní záznam)
1987 Henrich IV. (divadelní záznam)
Lakomec (divadelní záznam)
Páni Glembayovci (divadelní záznam)
1986 Výnosné miesto (divadelní záznam)

Host

TV pořady

2013 Milujem Slovensko (TV pořad)
2009 Bez servítky (TV pořad)
Tajomstvo mojej kuchyne (TV pořad)
2008 Chodili sme spolu (TV pořad)
2006 Hviezdy na ľade (TV pořad)
Portrét (TV pořad)
1999 Zábavné spomínanie (TV pořad)
1983 Smejeme sa storočiami (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky