Reklama

Reklama

Po devatenácti letech vytrvalostního závodění stojí Michael (Mark Wahlberg) naposled na startovní čáře. Během následujících 10 dnů se na mistrovství světa Adventure Racing v Dominikánské republice ještě jednou pokusí dovést svůj tým vítězně do cíle. V náročném terénu napříč latinskoamerickou džunglí ho ale kromě překážek čeká i jedno překvapivé setkání. V divočině totiž narazí na opuštěného psa, který se k němu přidá a stane se součástí týmu. Na 700kilometrové trati pak mezi ním a toulavým psem Arthurem vznikne silné pouto. Věrnost, oddanost a statečnost zatoulaného psa ho doslova ohromí. Všichni si sáhnou daleko za hranice svých sil a závod jim začnou komplikovat zranění. Brzy se ukáže, že společně je nic nezlomí. A že přátelství je možná víc než vítězství. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (55)

Koda 

všechny recenze uživatele

Jednoduše jsem nečekal až takovou pecku. Jednoznačně miluji filmy podle skutečných událostí a tohle mě doslova dojalo. Nečekal jsem to. Neuvěřitelný dobrodružný film, který se kroutí kolem jednoho obrovského závodu na život a na smrt, plný zrádných cest, plných problémů, plných zranění či životních nástrah. Poutavý závod, který naznačuje, že i pes má neuvěřitelnou sílu a má srdce, které předává lidem. Neuvěřitelný bojovník jak v závodě, tak i při cestě domů...  a hlavně zachránce, který zachránil životy. Neskrývám svoji slzu v kině a jednoznačně nezměním tohle hodnocení, protože tahle Tlapková patrola si to zaslouží. Jednoznačně doporučuji! ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Přijemné feel-good dobrodružství opřené o zajímavý a (nejen) pro pejskaře silný příběh. O dramatické situace tu sice není nouze, ale nikdy to nepřekročí hranici uvěřitelnosti a na city to hraje vždycky tak akorát aby se divák dojmul, ale zároveň neztratil onen hřejivý pocit který ho celou dobu provází. Když točit filmy podle malých reálných příběhů tak klidně takhle…70% ()

Reklama

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Je to spíš na 3* ale za ten fakt že je to podle skutečnosti rád přihodím. Je to hezké a dojemné, místama napínák a člověk tomu těžko něco vytkne. Závěrečný nátlak na emoce podle mě ale nefunguje moc dobře a je přetažený. Vztah psa s týmem prostě 3/4 filmu nikdo moc neřeší a pak se to emočně hrotí na silu. ()

Kopi1 

všechny recenze uživatele

Příběh sice hezký, ale je zde na můj vkus až moc klišé scén a dialogů. Kamera a střih jsou často chaotický. Asi se zde nenechám zlákat dát vyšší hodnocení jenom proto, že se zde objeví statečný pes, film je prostě pro mě průměrný a klišé dialogy a konflikty hlavně v první půlce filmu tomu akorát ubírají. Také prvních zhruba 30 min nebylo záživných a až tak v půlce se na to koukalo lépe. Lepší 3 hvězdy. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Úplne priemerný pejskársky film, nedá sa porovnať s tými najznámejšími ako Psia duša či Hačiko. Chýbalo aj napätie, nebezpečenstvo, aj nejaká srdcervúcosť a dávať plnú paľbu len preto, že je tam pes, to už ťažko niekomu odoprieť. Keby tam bola namiesto psa kapybara, hneď by šlo hodnotenie o polovicu dole. 😅 ()

Galerie (28)

Zajímavosti (1)

  • Film je inspirován skutečnými událostmi švédského závodníka Mikaela Lindnorda (Mark Wahlberg) z Mistrovství světa v Adventure Race v roce 2014, které se uskutečnilo v Ekvádoru. (Marcos22)

Související novinky

Mark Wahlberg jako muž od rodiny

Mark Wahlberg jako muž od rodiny

18.08.2022

Spolupráce mezi streamovací službou Apple TV+ a společností Skydance Media pokračuje dál. Nedávno měl na službě premiéru animovaný snímek Štěstí a teď přichází zpráva, že Apple získal také chystanou… (více)

Reklama

Reklama