Reklama

Reklama

VOD (1)

Jamie Foxx hraje dříče, co chce vlastníma rukama zařídit dobrý život svojí bystré dceři. Čištění bazénů v údolí San Fernando je ale jenom fasáda pro jeho skutečné živobytí: lov a zabíjení upírů pod křídly Mezinárodní unie lovců upírů. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (314)

rollman1 

všechny recenze uživatele

Co dostanete, když spojíte Bladea s Johnem Wickem? Parádní jízdu jménem DAYSHIFT. Režisérský Debut J. J. Perryho, který se hned napoprvé vytasil se solidní žánrovkou, která míchá akci Johna Wicka se světem upírů. Hlavní role se ujal sympaťák Jamie Foxx, jenž kosí upíry jednoho za druhým v našlapaných akčních scénách a ještě hláškuje, jak o život. Krev stříká všude kolem, originální scény směřují k další. Bohužel ale skrz nezajímavou omáčku, nazvanou příběh. Ten je tady opravdu, jen jako pojítko mezí krvavou vybíjenou. I když je však příběh tuctový, svět kolem samotných vampírů je vystavěny velice zajímavě. Např. Je tady agentura, která vykupuje jejich zuby a pracuje pro ni nespočet lovců upírů. (Nepřipomíná Vám to něco?) Jedni takoví lovci jsou i dva bratři, jenž si ve snímku právem vyslouží jednu z nejlepších scén, kde to 5 minut srší fatalitami. Velký aplaus hlavně patří lidem, kteří ztvárnily upíry. Jejich talent ohnout tělo do všech světových stran se totiž postaral o velice nápadité souboje.  Za zmínku stojí rozhodně kancelářský Benjamínek, kterého výborně Ztvárnil Dave Franco. Jeho postava je totiž ta povinná druhá polovička k hlavnímu drsňákovi. Nebojí se za film 4x pochcat, 5x se rozbrečet a řvát jako pipina. Přesto se však stará o většinu humoru ve filmu. Jediná výtka tak padá na záporáka celé této show, který je nevýrazný a nepřišel mi ničím vyjímečný. Lehce nahraditelná figurka, která trošku kazí dojem dobře napsaným postavám, proti kterým stojí. Pak občas pálí slabší CGI, ale nic, co by vadilo. Závěrem tedy mohu jen podotknout, že jsme se po velice ambiciózním, ale slabém Gray manovi, dočkali uspokojivé náplasti, která sice nemá největší rozpočet nebo triky, ale má spád, nápad a plno originálních serepetiček.  Verdikt: John Wick s upíry!!! Krvavá opera o lovci upírů, který chce zachránit manželství. Nebojí se s upíry mlátit, sekat je ani je zlomit vejpůl. Do toho mu pomáhá 30- letý panic, se kterým má dobrou chemii a dialogy mezi nimi se opravdu starají o vtipnou složku filmu. Přidejte si parádně natočenou a hlavně brutální akci, chytlavý soundtrack a Snoop Dogga. Tohle všechno tu je, ale bohužel tu je i špatný a nezáživný záporák, který je napsaný tím nejzákladnějším způsobem a je to trochu škoda. Každopádně na první režijní zářez, dost dobrý. ()

grogodil 

všechny recenze uživatele

Buddy chémia celkom funguje... Foxx je správny 'motherfucker Jones', ako ho mam rád... Franco je síce uvrešťaný, ale nie je otravným priveskom až takého ranku ako Chris Tucker, alebo Kevin Hart... hlášky viacmenej fungujú, alebo prinajmenšom nie sú trápne ani v najslabších momentoch, čo mi príde pri dnešných buddymovies celkom milá raritka už... no a akcia je okato digitálna síce, ale je prehľadná, choreograficky nápaditá, krvavá a echtovo zábavná a výživná. Za skromnejší peniaz je proste v tejto uvedomele priblblej, priamočiarej béčkovej jednohubke viac muziky, než boli aj moje najoptimistickejšie očakávania. J.J.Perry by očividne rád tiež medzi veľkých chlapcov a ja do hodnotenia pridám opatrne aj ten štvrtý kvalt, lebo toto bola sympatická prihláška do vyššej ligy. ()

Reklama

BoPo 

všechny recenze uživatele

Je vidieť, že by radi trafili jackpot ako Zombieland, len s upírami. Prvá tretina je vlastne dosť fajn. Len potom vidieť, že neprinášajú nič osobité, netrafili žiadnu hereckú chémiu, nedali nič viac než len ďalšiu nevážnu zabíjačku bubákov. Jamie Foxx si tu odjede takový ten svoj štandard typu Projekt Power. Je teda hviezdou filmu, ktorý vlastne za moc nestojí, ale nie je to primárne jeho chyba. Denní směna je takový ten cool trailerový film, ktorý ale vlastne v sebe nič cool nemá. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Z Jamieho Foxxe je lovec upírů. Od lovecké unie vyfasoval denní směny a žádný upír před ním není v bezpečí. Pro svoje nekompromisní "čištění" přibral Dave Franca, který zpočátku po jeho boku funguje nad ním coby dohled, přičemž ještě donedávna zastával v unii upjatý úřednický post. A tihle hoši se dostanou upírům vbrzku na kobylku. Film scénář má, pochopitelně. A jedním z jeho autorů je Shay Hatten, ano, naškrábal třetího Johna Wicka. A vyznívá i celkem originálně, v zásadě jednoduše a poměrně přehledně, ale stejně tak nějak plní vedlejší funkci. Filmu totiž vládne úplně jiná devíza: choreograficky vycizelované akční scény, které v rámci upířích magořin nemají obdoby. Produkční tým v zastoupení mistrovského kralevice akčních rejdů současnosti Chada Stahelskiho servíruje brutální a krvavou výkrmnu, kdy útočící upíří sebranka, která tentokrát dokonce čítá pět různých druhů/typů, dostává pořádně a svižně naloženo. J.J Perry, který režíruje, doposavad sbíral zkušenosti u filmu koordinací kaskadérů a bojových scén. A není nikterak znát, že by s režií zápasil, i tak jsem se ale nejvíc těšil na to, až se na Jamieho Foxxe a spol. vyřítí banda upírů a vypuknou jatka. Svojí stylovostí má film blízko k obdobně laděné sérii Blade. Technicky ji ovšem znatelně převyšuje. Velitelem upírů je žena, jmenovitě Karla Souza, což je jeden z těch slabších atributů filmu, ovšem dá se to akceptovat. Bylo by dobré vypustit Jamieho Foxxe do slunných kalifornských ulic plných upírů i napodruhé. Pokud se tak nestane, bytosti se sajícími špičáky už v budoucích filmech nepřinesou mnoho tepelně zábavného. 10/10 ()

Fr 

všechny recenze uživatele

 „TAK CO MÁME DNESKA NA PROGRAMU?“... „JAKO KAŽDEJ DEN. LOVÍME UPÍRY!“…   Duo lovců, který má bavit protiklady (nebo tím, že se jeden vždycky pochčije…) a upíří sebranka, která vtipná není, ale je jí hodně, takže je koho lovit. Jde o akci, která občas zaujme vychytávkama nebo nasnímáním (jo, občas je super!), nebo tím, jak je blbá (jo, občas je to fakt trapný…). Podobně je to s příběhem, kterej je pitomější víc a víc (prostě čím víc se blíží konci…). Standardní Netflix, kterej pobaví náctiletý a ty, co nejsou „dějově“ náročný.     /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Miluju, když filmy točej kaskadéři.  2.) V baráku mám upíří hnízdo.   /// Thx za titule „Vít Bezdíček“.                PŘÍBĚH  ***  HUMOR  *  AKCE  ***  NAPĚTÍ  ne ()

Galerie (178)

Zajímavosti (13)

  • Posledná časť automobilovej naháňačky je v Tujunga Wash, na rovnakom mieste ako slávna scéna s kamiónmi vo filme Terminátor 2 (1991). (maramashi)
  • Všechna vozidla lovců a „klaďasů“ mají poznávací značky odkazující na biblické verše. (mikki089)
  • Keď Seth (Dave Franco) povie Budovi (Jamie Foxx), že sú partneri ako "Crockett a Tubbs", je to odkaz na duo policajných detektívov zo seriálu Miami Vice (1984-1989). Jamie Foxx stvárnil postavu detektíva Tubbsa vo filme Miami Vice (2006). (slord)

Související novinky

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

01.08.2022

Měli jste pocit, že letošní léto bylo, alespoň co se nabídky v kinech a na streamovacích službách týče, doposud poněkud chudé? Pak vás nejspíš potěší zpráva, že srpen v tomhle směru ledacos napraví.… (více)

Čtvrtý John Wick nabírá další hvězdu

Čtvrtý John Wick nabírá další hvězdu

01.07.2021

Obsazení čtyřky Johna Wicka nepřestává bobtnat. Mimo představitele titulního hrdiny Keanu Reevese se tak ve filmu dočkáme například i Donnieho Yena, Billa Skarsgårda či Hirojuki Sanady. A teď se k… (více)

Reklama

Reklama