Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Milionář Drew Latham je úspěšným manažerem velké reklamní společnosti v Chicagu, má krásnou přítelkyni, luxusní byt a zajištěnou budoucnost. Jeho osobní život je však povrchní a prázdný. Obzvláště těžce to na něj dopadne poté, co jeho krásná přítelkyně Missy odmítne nápad strávit s ním vánoční svátky na Fidži a odjede domů. Když Drew projde svůj adresář, ale nikde nepochodí, navštíví v záchvatu deprese psychoterapeuta, který mu poradí, aby se jel podívat někam, kde mu to připomene šťastné vánoční vzpomínky. A tak se Drew vypraví tam, kde prožil dětství. Dům je stále stejný, dokonce na schodišti stále vrže stejný schod, ale jinak se všechno změnilo. Jeho rodina už tu nebydlí a rodina Toma Valcoa není nečekanou návštěvou, která se jim potlouká kolem domu, příliš nadšena. Drew je však posedlý myšlenkou prožít šťastné Vánoce v kruhu rodiny, a tak majitelům domu nabídne dvě stě padesát tisíc dolarů za možnost zůstat přes Vánoce s nimi jako jejich syn. Tom okamžitě obrátí a přivítá muže jako svého syna, jeho žena Christine a jejich syn Brian po krátkém váhání na hru také přistoupí. Drew chce svátky se všemi tradičními zvyky. Situace se vyhrotí, když se domů vrátí dospělá dcera Alicia, bez servítků všem řekne, co si o nich myslí, a odmítne s ostatními hru na bratra hrát. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (152)

lennyd 

všechny recenze uživatele

Drew (Ben Affleck) je úspěšný mladý muž a díky své práci reklamního tvůrce je na tom i finančně výborně. Ale s blížícími se vánocemi zjišťuje, že je velmi osamělý - jeho přítelkyně by chtěla strávit vánoce s rodinou, což se Drewovi moc nelíbí a radši by vyrazil kamsi do Karibiku. Když ale vidí, jak se všichni kolem něj na vánoce připravují, rozhodne se vrátit do dětských let, a prožít vánoce jako kdysi, ve svém rodném domě. Tam ale žije úplně jiná rodina, která vánoce nijak neprožívá a navíc je ve fázi totálního rozkladu. Drew jim slíbí, že jim zaplatí 250tisíc dolarů, když se přes vánoce budou i s ním tvářit jako rodina. Během těch několika dní si i Drew uvědomí, že vánoce jsou něco kouzelného .. Docela vtipná komedie, která i přes svoji "hlubokou" (ale vcelku originální) myšlenku dokáže diváka příjemně naladit na vánoční čas. Ben Affleck je trochu toporný, jako téměř vždycky, ale tady mi to ani moc nevadilo, protože se takovéto chování od rozmazleného milonáře trochu čekalo. Rodina do které se Drew nastěhoval je správně "šílená" a vévodí jí bezkonkurenčně mamka "sama doma" Catherine O'Hara, která je naprosto skvělá. Pokud nemáte rádi ani Afflecka ani vánoce, tak ruce pryč, jinak klidně mrkněte... ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Ať si říkáte co chcete, mne se to líbilo. Je smutné, že zde odsuzujete tenhle snímek. Alespoň se tvůrci snažili o originalitu, a to se cení. Lepší, než kdyby tvůrci natočili další z variací na Vánoční koledu. Já děkuji za každý vánoční film, který není variací na Vánoční koledu. A tohle se mi navíc líbilo. Bylo to originální, vtipné, neotřelé a zajímavé. Jistě, uznávám, že některé scény tam být nemusely a Ben Affleck se nemusel snažit být za každou cenu vtipný. Ale jako celek se mi to velmi líbilo a jsem s výsledkem spokojený. Prostě vánoční film, který má lidi odreagovat, a to přesně splnil. Klidně si velmi rád tenhle snímek pustím o příštích Vánocích znovu, protože je to zajímavá vánoční komedie, která mi přišla docela dobrá, a proto tři hvězdičky. Já jsem naprosto spokojen, dostal jsem od tohoto filmu co jsem čekal a více nepotřebuji... ()

Reklama

Odpadlik 

všechny recenze uživatele

Točit komedie o Vánocích, zejména v USA je patrně velice těžké. Můžete buď natočit slzotvornou romanci o tom, jak se o Vánocích mají všichni rádi a jak k sobě najdou cestu a jak bla, bla, bla ... Nebo můžete jít jinou cestou a pěkně si z Vánoc vystřelit a tenhle svátek shonu a blázince zesměšnit, jak se o to před časem pokusili tvůrci komedie "Vánoční prázdniny" s Chevy Chasem (jiný film, "Santa je úchyl" jsem neviděl). Problémem však bývá fakt, že ač se občas najdou i další tvůrci, kteří se touto cestou vydají, nakonec stejně sklouznou k té první cestě (např. Rolničky kam se podíváš). "Přežít Vánoce" má k té druhé cestě pěkně našlápnuto už v úvodní scéně během titulků - pokud jste viděli film na DVD a shlédli bonusové materiály, konkrétně alternativní úvodní scénu, můžete jen litovat, že tvůrci nezvolili nakonec právě ji, je totiž ještě mnohem černější, než ta oficiální. Film oplývá celkem vtipnými pasážemi, aby nakonec sklouzl do sladkobolného usmiřování jisté rodiny právě během štědrého dne. Takže bohužel opět sklamání. Ale možná mají tvůrci v Americe zakázáno zesměšňovat tento (pro ně patrně posvátný) svátek. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Osamělý, nepříjemný mladý milionář zaplatí rodině, bydlící v domku kde vyrůstal, aby s ním strávila Vánoce. Ti samozřejmě nejsou nadšení, ale kdo by se pro vysoký obnos nakonec neobětoval. Námět sice vypadá na bláznivou komedii, ale není tomu tak. I když v plné vánoční atmosféře nějaké ty úsměvné situace samozřejmě jsou, dokonce i výrazně cílené trapnosti a to vše okořeněné kouskem romantiky. Jako celek to však není nic jiného, než malý roztomilý sváteční film v televizním kabátě velmi se hodící k televiznímu odpočinku po náročném předvánočním shonu. Každá postava divácké sympatie hodně těžko získává, z nichž největší smůlu má Ben Affleck, kterému to všestranné nadšení prostě nějak nelze uvěřit. Christina Applegate snad jako jediná ve své roli charakterově zpočátku vypadá zcela normálně, avšak každou další minutou po jejím příchodu na scénu jakoby se tento fakt nějak začínal zhoršovat. Zkrátka a dobře, snímek shlédnutelný je, pokud se na to člověk dívá znaven a naprosto s prázdnou hlavou. A je cílený snad jen pro dámskou část diváků. ()

zipacna 

všechny recenze uživatele

Film u kterého se Vám nechce na ovladači drtit tlačítko stop nebo pause není z mého pohledu blbost. Možná to byl kasovní propadák, ale těm dnešním lidem se stejně nikdo nezavděčí. Já jsem se příjemně bavil. Ben Affleck není můj oblíbený herec, ale docela to s ním šlo v tomto případě vydržet. Jsem rád, že jsem nedal na hloupé komentáře (například Lima) a podíval se na tuto příjemnou komedii. Vlastní názor by si měl každý udělat sám, ne se nechat strhnout davem. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení filmu probíhalo v USA v lokalitách Chicago, Glendale, Plaza Square v Orange, University High School v Los Angeles a Mammoth Mountain. (GASTON73)

Reklama

Reklama