Mike MitchellHudba:
Randy EdelmanHrají:
Ben Affleck, James Gandolfini, Christina Applegate, Catherine O'Hara, Josh Zuckerman, Bill Macy, Jennifer Morrison, Udo Kier, David Selby (více)Obsahy(1)
Když si, osamělý, životem otrávený ale velmi bohatý Drew Latham (Ben Affleck) pronajme na vánoční svátky náhradní rodinu, spustí tím lavinu neuvěřitelných událostí. Drew se rozhodl, že tento rok už nebude trávit Vánoce jen sám, a proto udělal rodině Valcosových (James Gandolfini, Christina Applegateová a Catherine O'Harová) velmi zajímavou nabídku. Měli ji ale odmítnout. Teď jejich protivný host mění svými neslýchanými požadavky poklidné svátky klidu a míru v pekelnou noční můru! Přežít Vánoce je výborná komedie, která vám dokáže, že vaše rodina je na tom ještě dobře. (oficiální text distributora)
Soundtrack Randy Edelman: 1. The Most Wonderful Time of The Year - Andy Williams ,2. Jingle Bell Rock - Chet Atkins ,3. Santa Claus Is Comin’ To Town - Lou Rawls ,4. Feliz Navidad - José Feliciano ,5. Have Yourself A Merry Little Christmas - Judy Garland ,6. Happy Holidays (Beef Wellington Remix) - Bing Crosby ,7. Kissed By A Snowflake - Randy Edelman ,8. House Arrival - Randy Edelman ,9. Airport Madness - Randy Edelman ,10. Telling A Story - Randy Edelman ,11. Salami And Bagels - Randy Edelman ,12. Pop The Old Head - Randy Edelman ,13. By The Fireside - Randy Edelman ,14. Shopping Spree - Randy Edelman ,15. Ice Storm - Randy Edelman ,16. Loving You All Over - Randy Edelman ,17. Two-Fifty Large - Randy Edelman ,18. Toboggans And Helicopters - Randy Edelman ,19. I Like It - Randy Edelman ,20. A New Phone System - Randy Edelman ,21. Smelling Fear - Randy Edelman ,22. Christmas Pageant - Randy Edelman , ()
Film pro ty, kteří hnidopišsky zkoumají všechno s lupou v ruce a hledají sebemenší chybičku to rozhodně není. Je to předvídatelné, žádné výrazné herecké výkony se nekonají, ale zkuste si k tomu sednout po dni stráveném vánočními nákupy, s horkým kakaem a nějakou sladkostí, naladěni na vánoční vlnu, a hned je z toho fajn zážitek. (Mimochodem nechápu hodnocení těch, kteří napíší, že je to bavilo, ale přesto dali jednu *...) Jako vánoční pohodovka na večer super :) ()
Poslední propadák Bena Afflecka, od kterého naši distributoři dali obezřetně ruce pryč po zdrcujících zámořských kritikách a po nulové divácké odezvě, je neskutečná zhovadilost. Příběh milionáře (Affleck), který se o vánočních svátcích cítí osamocen a proto si najme cizí rodinu, aby mu dělala společnost, je snůškou blbostí, marně se snažící o humor, nebo alespoň o letmé pousmání. Nemám jinak nic proti Affleckovi, ale tady by se spíše hodil název ´Surviving Affleck´, protože to, co zde předvádí, by položilo i otrlého masochistu. Zřejmě v iluzi, že má komediální talent, zde naprosto nechutným způsobem přehrává a pozorovat jeho mimickou gymnastiku je snad ještě horší, než svého času středověké útrpné výslechy (nutno vidět v originálním znění) .Až mi za něho bylo stydno. Někde jsem četl rozhovor s Affleckem, kde praví: "Víte kdy poznám, že je to s mojí kariérou herce špatné? Až se sám přistihnu, že přemlouvám producenty k natočení "dvojky" Daredevila." No tak Bene, je už načase, aby si po Gigli a téhle ´labutí písni´ začal škemrat..... ()
Ať si říkáte co chcete, mne se to líbilo. Je smutné, že zde odsuzujete tenhle snímek. Alespoň se tvůrci snažili o originalitu, a to se cení. Lepší, než kdyby tvůrci natočili další z variací na Vánoční koledu. Já děkuji za každý vánoční film, který není variací na Vánoční koledu. A tohle se mi navíc líbilo. Bylo to originální, vtipné, neotřelé a zajímavé. Jistě, uznávám, že některé scény tam být nemusely a Ben Affleck se nemusel snažit být za každou cenu vtipný. Ale jako celek se mi to velmi líbilo a jsem s výsledkem spokojený. Prostě vánoční film, který má lidi odreagovat, a to přesně splnil. Klidně si velmi rád tenhle snímek pustím o příštích Vánocích znovu, protože je to zajímavá vánoční komedie, která mi přišla docela dobrá, a proto tři hvězdičky. Já jsem naprosto spokojen, dostal jsem od tohoto filmu co jsem čekal a více nepotřebuji... ()
"Prežiť Vianoce" to je radosť. Sú to nádherné, pokojné, duchovné sviatky. Každý rok sa na ne teším. Ale prežiť tento film, ktorý v roku 2004 natočil bezvýznamný režisér Mike Mitchell, je doslova utrpenie. Ben Affleck tu predvádza tak kŕčovité kreácie, že by si mal zmeniť meno na Ben Affeckt. Pretože jeho herecký prejav je miestami tak neznesiteľne afektovaný, že sa na to nedá ani pozerať. Toto je jedna z najhorších, najstupidnejších, najtrapnejších a najnestráviteľnejších vianočných komédií, čo som videl. * ()
- Natáčení filmu probíhalo v USA v lokalitách Chicago, Glendale, Plaza Square v Orange, University High School v Los Angeles a Mammoth Mountain. (GASTON73)