Reklama

Reklama

Zločiny budoucnosti

(festivalový název)
  • Kanada Crimes of the Future (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

V blízké budoucnosti se lidé v průběhu vývoje pokusí přizpůsobit syntetickému prostředí. Zatímco někteří využívají neomezený potenciál transhumanismu, jiní se jej snaží ovládat. Saul Tenser (Viggo Mortensen) je výkonný umělec, který přijal „syndrom zrychlené evoluce“, když z jeho těla vyraší nové a nečekané orgány. Tenser společně se svou parťačkou Caprice (Léa Seydoux) promění odstranění těchto orgánů v show pro své věrné fanoušky, aby si užili živé divadlo. Mezitím si toho všimne vláda a podivná subkultura; pak musí Tenser zvážit, jaký je jeho nejpůsobivější výkon. (TommyZR)

(více)

Videa (6)

Trailer 3

Recenze (157)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Futuristicky myšlienkové scifíčko bez tempa, v ktorom sa viac tliacha ako by bolo zapotreby. Áno, tá pointa je originálna, zaujímavo podivná, čo v podaktorých môže vyvolávať dojem "neopozeraného", pričom áno, ono to tak aj je. Lenže Ja som si "Crimes of the Future" pustil v domnení, že ide o horor, ktorý ponúkne čo to zo žánru, nie len občasne interestný vizuál zážitok o ľuďoch v dobe, v ktorej uspokojenie presahuje hranice normálnosti. Za mňa veľmi málo v kombinácii s nevyužitým potenciálom. Rozmýšľal som nad dvoma hviezdami, ale jebem nato, budem nemilosrdný. Tých 100 minút života mi už nikto nevráti, nevidím dôvod prečo by som nemal byť aj Ja objektívnym katom takejto urozprávanej zmrdačiny mimo realitu. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Surgery is the new SEX! Hororové Maestro David Cronenberg se po několika letech vrací k žánru, který jej proslavil ( Body Horor) a vytvořil zajímavě zvrácený svět se silným filozofickým přesahem, úvahovými dialogy, slušným hereckým cástingem, neotřelou pointou i myšlenkou a došlo i na pár líbivých nechuťáren. V Americe opět lidé utíkali z kin, ale to je opět overhyped a rozhodně měl film větší potenciál vzhledem k námětu, ale mně se to relativně líbilo. Je to však velmi divné s nádechem Artu, s pomalejším tempem a vyloženě hororových scén zde není moc, ale ten svět mě sám o sobě dokázal přikovat k sedačce a zajímalo mě, co z toho vyleze. Viggo Mortensen je velmi dobrý, Léa Seydoux se ukáže nahá, takže vše v pořádku a Kristen Stewart má menší roli a velmi divnou. Cronenbergův rukopis je zde dodržen, některé futuristické myšlenky by si zasloužily kapitolu samy pro sebe a celá ta idea s výměnou orgánů je působivá ( Pitva malého dítěte nejzajímavější, ale potěší i vrtačka v hlavě a hybrid s ušima) Vnitřností a pitvání si člověk celkem užije, avšak o atmosféře či pořádném Gore zde nemůže být moc řeč. Zvláštní film, těžko hodnotitelný, jsou tu věci, které mě hodně bavily, na druhou stranu tempo mohlo být výživnější a hororové stránce se mohlo věnovat více prostoru. Jen pro okrajové publikum. We are making ART out of Anarchy. Příběh 4/5. Akce 2/5, Humor 1/5, Násilí 3/5, Zábavnost 3/5 Hudba 4/5, Vizuál 3/5, Atmosféra 3/5, Napětí 3/5, Emoce 2/5, Herci 4/5. 6/10. ()

Reklama

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Cronenberg nezklamal a opět přinesl provokativní nápad ve světě, kde pokrok přispívá k úpadku lidstva a lidskosti s atraktivním obsazením. Bohužel se příběhu nedaří díky nesympatickým postavám dostatečně vtáhnout - jediné emoce, které postavy prožívají, je vzrušení nad podobou dalšího představení nebo nad překročením dalšího tabu, a to s nimi málokdo dokáže sdílet, není to vina herců. Další slabina je neatraktivní prostředí, ve kterém se film odehrává, i když má samozřejmě svůj účel. Nejvíc vzrušení si podobně jako u starších body-horror pecek tak tradičně užijete, když budete po shlednutí s přáteli film a jeho myšlenky rozebírat, například zda lidstvo vyšší technologický pokrok skutečně vede k čím dál větší lhostejnosti ke světu a životnímu prostředí kolem nás. ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

Stylovej comeback krále body-horroru Davida Cronenberga, který lze chápat nejenom jako taktilní sebereflexi Cronenbergova autorskýho fetišismu (poněvadž jde o mimořádně fyzický film) a jeho morbidních fikčních vizí, ale i jako post-humanistickou a silně nekomfortní polemiku nad budoucími formami umění, tělesné autonomie a sexuálního potěšení. Ústřední trio Viggo Mortensen/Léa Seydoux/Kristen Stewart je doslova k sežrání. Nic pro masovýho diváka, i když masa je tam taky dost.... Fascinující zvrácenost. ()

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Krásně koherentní dílo, myšlenkově, vyprávěním i stylově. Všechno motivy se v závěru krásně propojí, rámování světa je hezky strohé, ale jasné. Tohle je Cronenberg na svém vrcholu...opět. Myšlenkově podnětný, ale co do filosofických závěrů nijak invazivní, zamýšlí se nad evolucí člověka, environmentalismem, ale především pak na podstatou a společenskou hodnotou umění jako takového. Šokující a úchylný? Nijak zvlášť, rejžovy trademarky tu samozřejmě jsou a není jich málo, ale nic z toho není samoúčelné, ba naopak. Herci jsou do jednoho skvělí, hlavně pak Viggo a Léa, ti jsou vyloženě boží. Shoreova muzika krásně rezonuje s obrazem a tématy. Jsem nadšený a každý Cronenbergův opravdový fanoušek by měl být taky...poctivý kus filmařiny! A dost možná i můj film roku! ()

Galerie (43)

Zajímavosti (4)

  • Natáčanie prebiehalo počas augusta a septembra 2021 v Grécku. (Paldiny)
  • Styl ovládacího panelu k sarkofágu je velmi podobný k herní konzoli z filmu eXistenZ (1999). (apwbb)
  • Film se měl začít natáčet na začátku roku 2003 pod názvem „Painkillers“. Natáčení mělo probíhat v kanadském Torontu s rozpočtem 35 milionů amerických dolarů. ThinkFilm získal celosvětová práva s plánovaným vydáním na konec roku 2006 v Severní Americe. Projekt se však nikdy nedostal do výroby. V jednom rozhovoru režisér David Cronenberg projekt odstrčil a prohlásil, že ztratil zájem o jeho realizaci a až v únoru 2021, během rozhovoru pro časopis GQ, Viggo Mortensen (Saul) prozradil, že pracuje na projektu s Cronenbergem. (AdamXB-1)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Léa Seydoux se připojuje k obsazení Duny

Léa Seydoux se připojuje k obsazení Duny

22.06.2022

Populární francouzská herečka Léa Seydoux (Není čas zemřít) se jen tak nezastavuje. V Cannes letos byly uvedeny dva její snímky, romantické drama Un beau matin režisérky Mii Hansen-Løve a Zločiny… (více)

MFF Karlovy Vary ocení světová herecká esa

MFF Karlovy Vary ocení světová herecká esa

21.06.2022

V úterý dopoledne proběhla další tisková konference k blížícímu se 56. ročníku Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary, na níž byli mimo jiné oznámeni členové porot jednotlivých soutěžních… (více)

Léa Seydoux bude Emmanuelle

Léa Seydoux bude Emmanuelle

18.05.2022

Stále více a více populární i obsazovaná francouzská herečka Léa Seydoux má napilno. V následujících dnech budou na právě probíhajícím festivalu v Cannes uvedeny rovnou dva její nové snímky, a to… (více)

Reklama

Reklama