Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Doktor Rob Vern (Robert Foxworth) vypracovává pro papírenskou továrnu dobrozdání ohledně vlivu na životní prostředí. Přitom dochází ke strašlivému zjištění: splašková voda z továrny způsobila nenadálé mutace mezi místním zvířectvem. Netrvá to dlouho a jedna z bestií zaútočí... Krvavý horor s ekologickým podtextem. (Pohrobek)

Recenze (46)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Solidní monster horůrek, kterému nejvíce ubližuje fakt, že nebyl natočen alespoň o 15 let později. Triky nejsou na nějaké špičkové úrovni a to možná ani na svou dobu. Příběhově se jedná o víceméně povedený snímek, který si trošku přihřívá svou agitačně ekologickou polívčičku. Nicméně, režisér není žádný nýmand a dokazuje, že atmosféru umí vykouzlit přímo parádní. Místy bych řekl, že se jedná přímo o ukázku žánru. 70% ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Neznám moc hororů, které by se mohly pyšnit dostatkem krvavých scén, hutnou atmosférou a především nepostrádaly nějaký racionální základ. Prophecy jak však jedním z nich. Ekologický podtext zde skutečně funguje a film má díky tomu mnohem širší rozměr. Zápletka je tedy ucházející a herecké osazenstvo též. První minuty působí sice dosti rozvekle, ovšem malou kompenzaci lze nalézt v hřejivých záběrech na tamní přírodu. Za rovněž zajímavý jev pokládám to, že tyto místy poetické záběry jsou rázem vystřídány těmi, ze kterých jde mráz po zádech, neboť v této fázi již divák ví, jak se původně neškodná zvěř změnila k nepoznání. Kev Peter Hall působil sice v obleku Predátora o něco děsivěji, ale i v medvědím ústrojí odvedl dobrou práci. Kontrole se bohužel vymkla scéna, kdy po úderu medvědím pařátem odletí táborník ve spacáku asi stokilometrovou rychlostí. Ovšem i tak má Prophecy něco do sebe a z hlediska výpovědní hodnoty stále funguje i přesto, že zub času má už něco nahlodáno. 70% ()

Reklama

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Parádní ekologický horor ze staré školy, v němž vraždí asi pětimetrový zmutovaný medvěd v podání Kevina P. Halla. Veškeré efekty jsou tedy dílem ručiček šikovných maskérů, jejichž práce sice lehce zestárla, ale k atmosféře filmu se zkrátka hodí. Není nouze o napětí, lekačky i agresivní mývaly, k tomu nápadité mordy (spacák vede!) a režisérův šikovně skrytý nadhled, který dá o sobě vědět až v závěrečné scéně. Jinak snímek se natáčel v lesích Britské Kolumbie v Kanadě a znamenal předzvěst tzv. "Severského Hollywoodu," kdy spousta americké produkce se natáčela v Kanadské provincii. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Vzhľadom k roku výroby najmä čo sa týka špeciálnych efektov rešpekt vzbudzujúci monster horor. Niektoré rýchlokvaskové filmové spoločnosti by to ani v súčasnosti s pomocou využitia moderných digitálnych technológií nedokázali spraviť lepšie. Stará filmárska manuálna prácička proste mala svoje kúzlo... ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Frankenheiimerova podivnost. Film o zmutovaném medvědovi co vraždí každého kdo mu přijde do cesty. Takže na rovinu prvních 40 minut mě šíleně otravovalo. Nudil jsem se jak prase a nic nenaznačovalo že by mě film nějak zaujal. Postupem času se ale potvora utrhla ze řetězu a začlo kydlení které bylo zábavné. Navíc ta atmosféra lesa byla geniální, hustá mlha rozlezená všude byla krásná, a medvěd co začal plavat byl parádní. Nečekejte nijaké ultimátní gore na to se moc v tomhle filmu nehraje ale čekejte fakt parádní masky. Dobře sice už jde vidět zub času ale i tak mají co nabídnout, navíc medvěd je solidně slizkej. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (1)

  • Postavu zmutovaného medvěda ztvárnil v některých scénách debutující Kevin Peter Hall, v jiných byla pužita maketa. (LION-MR.T)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno