Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Doktor Rob Vern (Robert Foxworth) vypracovává pro papírenskou továrnu dobrozdání ohledně vlivu na životní prostředí. Přitom dochází ke strašlivému zjištění: splašková voda z továrny způsobila nenadálé mutace mezi místním zvířectvem. Netrvá to dlouho a jedna z bestií zaútočí... Krvavý horor s ekologickým podtextem. (Pohrobek)

Recenze (46)

hladass 

všechny recenze uživatele

Výborný a, nejen dle zdejšího poměrně nízkého počtu hodnocení, nedoceněný eko-horror, na kterém si nejvíce cením parádní práce maskérů... Obrovský zmutovaný medvěd trhá na kusy vše, co mu přijde pod ruku (tlapu), nedělaje rozdíly mezi dřevorubci, indiány nebo dokonce i mládeží ve spacáku... K tomu agresivní mýval a jiná zmutovaná havěť, skvělá, napínavá atmosféra... Jsem teď sám na sebe nasraný, že jsem tenhle kus tak dlouho odkládal... Časem si určitě dám další projekci... ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

John Frankenheimer natočil spoustu známých a dobrých filmů, které znáte snad všichni. Tentokrát se pustil do velmi žhavého tématu, které je velkým problémem i v dnešní době. A to znečišťování životního prostředí. V poslední době slýcháváme dost často o haváriích tankerů, vypouštění chemikálií do ovzduší, nedovolených skládkách v lesích a dalších závažných prohřešcích. Samo lidstvo ničí a devastuje tuto zemi a z toho plynou i důsledky. Vymírají živočišné druhy, rodí se postižené děti a vyskytují se čím dál víc různé smrtící choroby. Samozřejmě existují i různé organizace, které bojují proti znečišťování, ale je to houby platné. Hlavní doménou tohoto filmu, nejsou ani tak herci, kteří podali průměrné výkony, ani tak vzhled monstra, ale krajina a hlavně kamera. Všechny Frankenheimerovy filmy jsou velice dobře natočené, co se kamerových záběrů týče. Žádná roztřesená ruka, ale kvalitní záběry, které vám odhalují každý detail. Nádherné prostředí lesů a tajemná hudba nabudilo skvělou tajemnou atmosféru, kterou hodně podobných filmů postrádá. Zpracování monstra trochu pokulhává, protože se jedná spíše o rozleptaného medvěda a celého jsme ho mockrát neviděli. Spíše jen tlamu, zuby a občas i celou hlavu. To ovšem nemění nic na tom, že jeho řev mi naháněl husí kůži. Na celkové podobě monstra si mohli dát víc záležet. Filmaři nám tak trochu nasadili i brouka do hlavy tím, že když tohle je možné provést z medvědem tak co to udělá z člověkem? . Na scénu s třemi táborníky asi nikdy nezapomenu. Takový let ve spacáku je k nezaplacení. 70% ()

Reklama

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Vzhľadom k roku výroby najmä čo sa týka špeciálnych efektov rešpekt vzbudzujúci monster horor. Niektoré rýchlokvaskové filmové spoločnosti by to ani v súčasnosti s pomocou využitia moderných digitálnych technológií nedokázali spraviť lepšie. Stará filmárska manuálna prácička proste mala svoje kúzlo... ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Genius loci. Vtáhlo mě to a užil jsem si to náramně. Uznávám, že je to spíš záležitost pro nostalgiky se slabostí pro charakteristickou atmosféru různých kinematografických období, která už jsou za námi (zasvěcení vědí). Ale to prostředí a solidní stísněná atmosféra přebíjí i slabší masky. Proč už se dneska nenajde někdo, kdo vyjede do pořádných lesů a bez CGI triků natočí něco podobně poctivého. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Solidní průměr. Sneslo by to drobné zkrácení (alespoň o 15 minut) - začátek je mírně rozvleklý, jinak celkem spokojenost. Občas to působí mile přitrouble, jindy poměrně strašidelně (tunely), prostě klasický béčkový monster horor. Navíc pokud se film odehrává v pěkných exteriérech, má u mne vždy malé bezvýznamné plus. Takže 3+ ()

Galerie (36)

Zajímavosti (1)

  • Postavu zmutovaného medvěda ztvárnil v některých scénách debutující Kevin Peter Hall, v jiných byla pužita maketa. (LION-MR.T)

Reklama

Reklama