Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Doktor Rob Vern (Robert Foxworth) vypracovává pro papírenskou továrnu dobrozdání ohledně vlivu na životní prostředí. Přitom dochází ke strašlivému zjištění: splašková voda z továrny způsobila nenadálé mutace mezi místním zvířectvem. Netrvá to dlouho a jedna z bestií zaútočí... Krvavý horor s ekologickým podtextem. (Pohrobek)

Recenze (46)

Hunter2222 

všechny recenze uživatele

Zo začiatku je to film o konflikte Indiánov s drevárskou spoločnosťou, čo mňa veľmi nebaví, ale našťastie neskôr sa to prenesie do kvalitného hororu, takže ten čas sa oplatí vydržať. Monštrá a efekty celkovo sú na vysokej úrovni, škoda len, že niektoré idú mimo kameru. Aj útok mývala je veľmi dobre spravený, čo sa bez digitálnych efektov fakt ťažko robilo. Ale okrem gore a monštier má film aj svoju ekologickú myšlienku, čo ej veľkým plusom... 80%. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Vydařený ekohorror s krásnou přírodou, slušivou kamerou a velmi dobrou hudbou. Část filmu je příjemným dokumentem o divoké přírodě s bonusovou exkurzí do papíren. Setkání s mutantem je drsné a krvavé (utržené hlavy) i vtipné (spacáková mumie s chlapcem se rozprskne o balvan, až peří lítá). A nasupený mýval je rovněž roztomilý...než vzplane v krbu. Možná by bývalo neškodilo vícero různých mutantů, ale mechanické efekty jsou náročné a někdy méně znamená více (dnes by tam nasekali hejno pixelových a bylo by to v háji). Na rozdíl od jiných diváků mi přišlo spojení linií - ekohorror + dokument + monstr horror fajn. ()

Reklama

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Proroctví vyniká jako horor zejména díky vcelku dobře udělaným monstrům, když se vezme v potaz rok výroby filmu, a vedle toho odkazuje na ožehavou problematiku ekologie v podobě vlivu znečištěných vod na životní prostředí. Film nepostrádá napětí v děsivých scénách, nicméně na druhou stranu tam těchto sekvencí nebylo zrovna nejvíce, což je u hororu škoda. Zkrátka průměrně natočený snímek, který dokáže i v době počítačových efektů oslovit díky zobrazovanému tématu. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Solidní monster horůrek, kterému nejvíce ubližuje fakt, že nebyl natočen alespoň o 15 let později. Triky nejsou na nějaké špičkové úrovni a to možná ani na svou dobu. Příběhově se jedná o víceméně povedený snímek, který si trošku přihřívá svou agitačně ekologickou polívčičku. Nicméně, režisér není žádný nýmand a dokazuje, že atmosféru umí vykouzlit přímo parádní. Místy bych řekl, že se jedná přímo o ukázku žánru. 70% ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Genius loci. Vtáhlo mě to a užil jsem si to náramně. Uznávám, že je to spíš záležitost pro nostalgiky se slabostí pro charakteristickou atmosféru různých kinematografických období, která už jsou za námi (zasvěcení vědí). Ale to prostředí a solidní stísněná atmosféra přebíjí i slabší masky. Proč už se dneska nenajde někdo, kdo vyjede do pořádných lesů a bez CGI triků natočí něco podobně poctivého. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (1)

  • Postavu zmutovaného medvěda ztvárnil v některých scénách debutující Kevin Peter Hall, v jiných byla pužita maketa. (LION-MR.T)

Reklama

Reklama