Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Candy Christian (Ewa Aulin), nevinná středoškolačka, se při pokusu o nalezení smyslu života setkává s mnoha excentrickými postavami a vtipnými sexuálními situacemi. Během první eskapády svede Candy pozérský básník MCPhisto (Richard Burton). U ní doma to následně vyústí v další sexuální setkání s mexickým zahradníkem (Ringo Starr). Do všeho se přimíchají další členové Candininy rodiny a ani zahradníkova sestra neřekla poslední slovo. (Zetwenka)

(více)

Zajímavosti (6)

  • Podle Katalogu filmů Amerického filmového institutu 1961–1970 původní verze trvala 124 minut, ale ve francouzských kinech musela být stopáž pokrácena. (Zetwenka)
  • Film, obhajoba sexuální svobody a experimentů, byl zakázaný po uvedení ve Francii a USA. Provozovatel kina v USA, Paramount v Jacksonu v Mississippi Candy uvedl a pak byl i s promítačem zatčen, kopie filmu byla zabavena, protože policisté v civilu si zakoupili lístky  a po zhlédnutí „úřadovali“. Záchranu našli až u Nejvyššího soudu USA v roce 1971. (Zetwenka)
  • Kritici Candy odsoudili, podle nich chyběla souvislá dějová linie, diváci však společenskou satiru přijali a dobře se bavili. Dále film čerpal inspiraci z parodie na Voltairův román „Candide“. (Zetwenka)
  • Vychází z románu téhož jména, který pod společným pseudonymem Maxwell Kenton napsali Terry Southern a Mason Hoffenberg. Svižný příběh si dělal legraci z prchavých módních atribut USA 60. let. (Zetwenka)
  • Marlon Brando v dokumentu Listen to me Marlon (2015), o Candy říká: „Můj nejspíš nejhorší film se jmenoval Candy. (…) Jak sis to mohl udělat? To ti nezbyla žádná zatracená hrdost?“ (kriplozoik)
  • Jedná se o první film, ve kterém se Ringo Starr objevil bez ostatních členů Beatles. (Dementra)

Reklama

Reklama