Reklama

Reklama

65

Trailer 1

Obsahy(1)

Po nouzovém přistání na neznámé planetě pilot Mills (Adam Driver) rychle zjistí, že se nachází na Zemi... před 65 miliony let. Jelikož Mills a další přeživší, Koa (Ariana Greenblatt) mají na záchranu jediný pokus, musí se při svém epickém boji o přežití vydat napříč neznámou krajinou plnou nebezpečných prehistorických tvorů. (Falcon)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (371)

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

65 je ukázkou promrhaného potenciálu, na kterém by kdejaká kreativní hlava zvládla vystavit mnohem více, duo Scott Beck a Bryan Woods ovšem jednoduše zklamává za psacím stolem i kamerou a dokazuje, že i výtečný herec může někdy s výběrem svých projektů šlápnout vedle. Zrovna tenhle přešlap díky účasti Adama Drivera skutečně bolí.... ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Tvůrce 65 opravdu nepodezírám z toho, že chtěli natočit něco jiného než zábavnou blbinu, která nebude úplně hloupá. A to se jim povedlo. Adama Drivera je pro takové filmy sice škoda, ale když už se do toho pustil, je dobře, že to navzdory všem těm problémům neskončilo průšvihem. A Ariana Greenblatt je zlatíčko! ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $45miliónov║ Tržby USA $32,062,904║ Tržby Celosvetovo $60,711,628▐  Tržby za predaj Blu-ray v USA ║ Tržby za predaj DVD v USA ║ Príbeh nie je moc prešpikovaný, nijak prevratný ani poriadne vysvetlený prečo sa nachádzajú v danom období, čo by bola asi taká jediná väčšia výčitka.  Ináč ma to v celku bavilo, toto dino-thriler dobrodružstvo, ktoré mi miestami prišlo lepšie zdramatizované, vyhrotené než posledný Jurský Svet: Dominion. Herci v pohode, ich boj o život má dobrý spád, nenudil som sa, trikovo v norme, netrpel som. V pohode priemer, ktorý si ešte rád pozriem.  /60%/ ()

maddy 

všechny recenze uživatele

65% na CSFD? Kiežby aspoň to, avšak v prípade filmu "65" smerujeme do ďaleko podpriemernejších vôd. To čo mohlo byť parádnou sci-fi kombináciou Dead Space a Jurského Parku je nakoniec len nudným Béčkom po vzore After Earth a do tejto spoločnosti sa veru dobrovoľne nechce radiť nikto. Neviem kde presne sa stala chyba, pretože duo Scott Beck a Bryan Woods majú za sebou scenár k skvelému A Quiet Place a réžiu veľmi slušného slasheru Haunt, no v prípade 65 im nevyšlo ani jedno. O pomerne tupom scenári pomlčím, pretože z neho išlo ukuť aspoň béčkový survival thriller. Bohužiaľ, celé to zabíja absolútne nezaujímavá réžia, ktorá ani jednej scéne nedokáže dodať štipok atmosféry, napätia, tempa alebo čohokoľvek pútavého a vlastne ani udržať jednotný tón (tých pár komediálnych scén s hudbou ako z Cartoon Network je fakt ako päsť na oko). Celá 65tka tak nejako hodinu a pol plynie až nakoniec bez akéhokoľvek záujmu diváka uplynie. V tom filme totiž nie je nič čo by aspoň trochu diváka vzrušilo, pobavilo. Akurát sa len jeden bude celý čas zamýšľať čo v podobnom filme, ktorý by zapadol aj na Netflixe, tobôž v kinách, vlastne robí Adam Driver. 65 mohol fungovať jedine ako R-kový, béčkový survival thriller (napr. po vzore Prey), no tvorcovia sa rozhodli vo všetkých smeroch vybrať tou najmenej pútavou cestou a výsledok je veľmi neradostný. CELKOVO: 4/10 ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Driver si chtěl nejspíš taky střelit nějakého toho dinosaura a tak se pustil na cestu z bodu A do bodu B, přičemž v cestě mu stojí prehistorické potvory. A aby toho nebylo málo, musí ochránit i malou holku, která společně s ním jako jediná přežila havárii. Nic objevného. Snad jen to, že když to do nějaké té mrchy napálí, tak se střely neodrážejí a saurus pěkně krvácí. Ale jinak je to recyklát stokrát viděného. Animace je sice zvládnutá, ale to už je dneska standard a v tomto ohledu tu nebylo nic, co by mě vystřelilo z ponožek. Alespoň ty exteriéry jsou pěkné, ale zase nejedná o nic strhujícího. Výrazným plusem je tak jen stopáž, díky které si film udržuje jakés takés tempo. Možná kdyby se přidala trocha řezničiny, mohla to být větší zábava. Ale zase ne o moc. Průměr. S přivřenýma očima. 50% ()

Galerie (23)

Zajímavosti (8)

  • Název filmu se objeví až v 17. minutě. (OJan)
  • Natáčení začalo 16. listopadu 2020 v New Orleans. V lednu 2021 se natáčelo také v Národním lese Kisatchie ve Vernon Parish v Louisianě a v jižním Oregonu, včetně lokací v Gold Beach a Powers. (LukasFilm)
  • Po snímkach Po zániku Zeme (2013) a Pasažieri (2016) ide o tretí sci-fi film od Sony/Columbia Pictures, ktorý má v úvode vesmírnu loď poškodenú asteroidmi. (Arsenal83)

Související novinky

Hugh Grant a horor od studia A24?

Hugh Grant a horor od studia A24?

11.06.2023

Scenáristům Scottu Beckovi a Bryanu Woodsovi se v roce 2018 podařilo výrazně prorazit díky úspěšnému a chválenému Tichému místu a letos poslali do kin nejen svůj společný režijní počin pod názvem 65,… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno