Reklama

Reklama

The Twin

  • Finsko Twin - paha kaksonen
Trailer 1

Nejhorší noční můra každého rodiče je pro Rachel (Teresa Palmer) teprve začátkem jejího utrpení, když se po tragické nehodě rozhodne s manželem Anthonym (Steven Cree) přestěhovat na druhý konec světa, aby se mohla věnovat Elliotovi (Tristan Ruggeri), jejich přeživšímu synovi z dvojčat. To, co začíná jako čas léčení a izolace na finském venkově, se změní v zoufalý boj o samotnou duši jejich syna, když se Elliota zmocní entita, která tvrdí, že je jeho mrtvým dvojčetem – a Rachel se vydává na ďábelskou cestu, aby odhalila strašlivou pravdu o svém dítěti. (mac000)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (48)

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Do třetice jsem si dal severskej film z Finska. The Twin mám rozdělenej na tři pomyslný části. První část trvá necelých 50 minut. Do té doby film sice nepřicházel s ničím originálním ale nenudil jsem se a bral jsem ho ještě celkem vážně. V druhé pomyslné části (co se děje po 50 minutě) se začínají dít takový věci, že jsem si říkal že to režisér a scénárista v jedný osobě Taneli Mustonen totálně posral a film se blíží k absolutně nezvládnutýmu konci. Ale tady nastupuje třetí pomyslná část kde závěrečný rozzuzlení aspoň částečně objasní to co se dělo od 50 minuty a zachrání tak výsledný hodnocení filmu. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Po strate jedného zo svojich synov sa Rachel s manželom presťahujú do Fínska, aby sa s nepríjemným osudom pokúsili vyrovnať. S ich synom Elliotom však nie je všetko v poriadku a začína byť jasné, že smrť jeho dvojčaťa zasiahla najviac práve neho. - Je obrovská škoda, že filmy s touto pointou fungujú len raz. Ja som si celkový dojem pokazil tým, že som polovicu pozrel ráno a druhú po príchode z roboty, takže som si zážitok nepríjemne zruinoval, inak by tomu letelo rovných päť hviezd. Režijné zručnosti Taneliho Mustonena sú neuveritelné, hlavne keď sa zamyslím nad tým, že pred svojim hororovým debutom Bodom točil kadejaké komediálne pičoviny pre fínske TV kanály. Trochu ma prekvapila prítomnosť Teresy Palmer, u ktorej som po Lights Out očakával trochu inú kariérnu trajektóriu, ale celý film potiahla svojím oddaným výkonom, ale nie je sa čomu diviť, keďže má doma na starosti päť ratolestí. Potešil aj herecký výkon malého Elliota (lepší než Eliott na ČSFD, ktorý si tu nahádzal 200 bodov od svojich multiúčtov a hrá sa na kritika), ktorý taktiež zahral presvedčivo. Vizuálne je to rovnako ako režisérov predchádzajúci počin luxusný zážitok, takže už teraz sa teším, ako si to pozriem opäť. A pravdepodobne tomu aj hodím tých päť hviezd, pretože už je to riadna doba odvtedy, čo som si takto užil nejaký horor s pointou a nie len nejakú bezduchú vyvražďovačku. ()

Reklama

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Při nehodě přijde manželský pár o jedno děcko z dvojčat společně s druhým se pak stěhují kdesi do vidlákova. Tam zjistí, že po tom druhém pasou vidláci nebo taky ne a vše je jinak? Předně tento horor zabíjí délka skoro 2 hodiny je moc navíc tady by se to dalo zkrátit klidně  pod hodinu a o nic se nepřišlo. Ty dvě hvězdy jsou za pointu , kterou už jsem kdysi viděl , ale v hororech moc nebývá jinak od režiséra Bodom zklamání. 40 procent ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"The Twin" ma úprimne prekvapilo. Aby sa dnes našiel horor, kde si pri konci hovorím, že už viem presne čo sa bude diať a ako to dopadne... a na konci pochopím, že som sa kompletne mýlil a všetko je vlastne úplne inak je dnes celkom rarita. A v tomto smere musím film pochváliť, lebo som si pomaly uvedomoval, že je to vlastne vynikajúco napísané. A do toho Teresa Palmer, ktorá sa v hororoch veľmi často neobjavuje (naposledy to bolo v "Lights Out"). A túto rolu absolútne žije. A veril som jej to. Klobúk dole...toto sa podarilo. Dalo by sa dokopy len povedať, že úvod ma trošku nudil a vyzeralo to spočiatku ako film bez jasnej identity. Mal som pocit, že to mixovalo z klasických výplachových ducharín ako napríklad "Brahms: The Boy II", a neskôr to dokonca pôsobilo, že to vytiahne trošku "Rosemary´s Babykartu, no potom to prináša finálne otočenie a film je zrazu totálne na koni. Má to atmosféru, má to dobrý príbeh, je to plné prekvapivých momentov a vo všeobecnosti funguje skvele. Myslím si, že toto je film, ktorý stojí za to si pozrieť. Hodnotenie: B+ ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Šílená uspávačka !! Tu první hodinu, jsem se tak neskutečně nudil, že takovouhle chuť, vypnout film, jsem už dlouho neměl. Šeredné postavy, Palmer si moc dobře pamatuju z podařeného Hororu Lights Out, kde se mi strašně líbila, ale to jak vypadá tady, no tě prdel. Outfit jak za komunistů, vůbec nechápu, proč to bylo natočeno v takovém starodávném, hnusném stylu, celou dobu jenom fňuká a ve finále zjistím, že je to pacoš z ústavu. Ne, nelíbilo. Tohle kdybych si pustil po náročném dni, tak na sto procent u toho usnu. Horor pro důchodce, hvězda za technickou stránku filmu. (25. hodnocení) ()

Galerie (33)

Reklama

Reklama