Reklama

Reklama

V létě roku 1957 se sedmiletý Bryce Loski přestěhoval spolu se svými rodiči a starší sestrou do malého městečka, kde se setkává s dívkou ze sousedství a zároveň novou spolužačkou, Juli Bakerovou. Zvědavá a bystrá Juli se do něj na první pohled zamiluje. Bryce se jí naopak snaží ze všech sil zbavit, zdá se mu dotěrná a protivná. Léta běží, rozporuplný vztah Bryce a Juli se nijak zásadně nemění. V sedmé třídě však nastává v Bryceově životě velká změna. Po smrti babičky se k nim nastěhuje dědeček Chet, který vidí Juli v úplně jiném světle. Imponuje mu její tvrdohlavost a odhodlání. Jednoho dne se Juli rozhodne zachránit starý platan, který stojí v jejich ulici. Prosí Bryceho o pomoc a doufá, že ji podpoří. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (766)

freddy 

všechny recenze uživatele

První láska je asi nádherná a nepopsatelně krásná, ale protože mně se první láska v dětství i během dospívání vyhnula a vyhýbá se mi vlastně pořád, tak ji znám jen z filmů a nemohu posoudit, jestli je tak krásná a zároveň tak komplikovaná, jak ji líčí nejeden film. Ale nemusel jsem ani prožít první lásku na to abych věděl, že celý tenhle film je výjimečný a okouzlující. Přitom film nenabízí nic jiného než primitivní a jednoduchý příběh o dvou sousedech a zároveň spolužácích, kteří se ve svých citech tak nějak míjejí, aby na konci filmu pochopili něco, co je divákovi jasné už od začátku, totiž že tenhle příběh nemůže skončit špatně. Těžko říci, co z tohoto filmu dělá tak výjimečnou a zapamatováníhodnou záležitost. Možná to je zvláštní forma vyprávění, možná lehkost, s jakou se děj posouvá dopředu, možná zasazení děje do 60. let a nikoliv do současnosti, a možná herecké výkony, které jsou opravdu velmi kvalitní a dětští herci nikterak nepokulhávají za výkony svých dospělých hereckých kolegů. Tohle není jen obyčejný film, tohle je film s úžasnou atmosférou a jedním milým příběhem, který prostě chytne za srdce. Zde nemám nad čím váhat, film si pět hvězd zaslouží a taky je ode mne dostává. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Zrkadlový obraz zbližovania sa dvoch nerovnakých pováh mladej dvojice má v sebe veľa odpozorovaného z okolia. K výhradám: Možno je pre Američanov typické dialógové rodinné zhrozenie pri spoločnom stole z možnej nákazy salmonely z vajíčok od suseda, pre mňa je to čistý bullshit. Podobne následné zisťovanie dvora zo sliepkami, v zmysle, že či je tam aj kohút a ako ho zistiť. Typicky neprirodzená scéna do filmu, pridaná len pre efekt a zároveň dôvod, prečo s hodnotením nejdem do absolutória. Pretože takýchto scén bolo vo filme viac. ()

Reklama

juta 

všechny recenze uživatele

Když jsou filmy o dětské lásce dobře zpracované jako tento, tak takové mám moc rád. Tento byl zase tak trochu jiný než ostatní, navíc když se přidá trocha toho retra, tak to teprve dostává ty správné grády. Jak já bych se chtěl někdy podívat třeba do těch šedesátých let na takové předměstí, jaké to tenkrát bylo, ale spíše do té Ameriky, než k nám... ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Dva rozdílné příběhy spojeny v jediný. Dva lidské osudy, které se propletou. O tomto vypráví nesmělý příběh dvou dětí, které se jednoho dne potkají a s rozdílnými pocity pak vykreslují společné chvíle a společné dospívání. Nevinné vyprávění o první lásce by se mohlo zdát každému kýčovité a neoriginální. Zde ovšem velmi citlivě vykresleno a nijak hloupě. Když vzpomenu na mnohé absurdní a tupé příběhy, jimiž nás krmí Hollywood, musím přiznat, že toto dílo je svěží vítr v této žánrové kategorii. Vřele doporučuji a myslím, že nikdo neprohloupí, když se na chvíli vrátí do dětských let s tímto nádherným filmem. 90% ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Rob Reiner, Andrew Scheinman | Hudba: Marc Shaiman | Produkcia: Rob Reiner, Alan Greisman | Distribúcia: Warner Bros. | Štúdio: Castle Rock Entertainment | Rozpočet: 14 miliónov $ | Tržby: 1,755,212 $ || Pekný, nie úplne tradičný film s citlivosťou pre osobnosť dospievajúceho dieťaťa. Zobrazenie dôležitosti rôznych elementou pre dušu, s nepoškvrneným hodnotovým rebríčkom. A k tomu ešte z dvoch uhlov pohľadu. Lahoda na jeden večer. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (9)

  • Knihu, podle níž je film natočen, napsala americká spisovatelka Wendelin Van Draanen. Zatímco ve snímku se příběh odehrává v šedesátých letech dvacátého století, v knize po roce 2000. (-bad-mad-wolf-)
  • Dům Bakerových byla jen "stavebnice". Místo, na kterém tento dům stál, je jinak park. (Cheeker)

Reklama

Reklama