Reklama

Reklama

Kde zpívají raci

  • USA Where the Crawdads Sing (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Úchvatný, tajemný příběh podle úspěšného knižního románu „Kde zpívají raci“ vypráví o Kye, opuštěné dívce, která až do dospělosti vyrůstala sama v nebezpečných mokřinách Severní Karoliny. Celé roky se šířily po Barkley Cove historky o „dívce z mokřin“, které izolovaly strohou a odmítavou Kyu od místní komunity. Když se v Kyině životě objeví dva přitažliví mladíci z města, začne se novému, neznámému světu otevírat. Jenže ve chvíli, kdy jednoho z nich najdou mrtvého, ji komunita bez váhání označí za hlavní podezřelou. Případ se začne rozvíjet, je stále nejasnější a hrozí, že budou odhalena mnohá tajemství, pohřbená v mokřinách. (Falcon)

(více)

Videa (3)

Trailer 4

Recenze (216)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Myslel som, že to bude väčšia dráma až thriller, ale ono to nakoniec prešlo až do romanťárny prepletenou s témou pomsty a záhady viny či neviny. Nebolo to zlé, ale čo mi chýbalo? Väčšia intenzita príbehu, pretože ten často padá až do takého lyrického prejavu. Takisto je tu nepravdepodobná premisa, že dievča z močiarov je krásne čistá, upravená, namakeupovaná a nechýbajú oholené nohy i všetky partie, čo nesedí ani na rok 1965, nie to ešte na osamelé dievča z bažín. A samozrejme, že zbalí dvoch najväčších kancov v širokom okolí. Inak tá právnická zložka a pokus o zvrat celkom zafungoval. ()

MichelSmith 

všechny recenze uživatele

Romantika,mladé dievča ktoré vidí v čoraz kalnejšom obzore vody rybníka,každé ráno stále nádej večera ked sa bude môcť tešiť na východ slnka splívajúceho veriac zrazu s krajšou hladinou po ktorej poletí späť do zajtra ,postaviť vetrom jesených umierajúcich listov,prečkajúc zimu jarný strom života z obrázkov sily utkanej slabosťou,nájsť toho pravého,vstať z popola zmieriť sa s bolesťou znovu vzplanúť ucítiť teplo lúča zažiť leto a rokmi času zomrieť s odrazom lásky v slze ktorou naposledy rozbrieždi rybník pre ktorý stálo za to byť raz popolom!(ano tú inšpiratívnu pesničku si púšťam už od rána a nieje z tohoto filmu priznávam,ešte mám v pláne Cool od G.Stefani...) ()

Reklama

hroubek 

všechny recenze uživatele

Na film Kde zpívají raci jsem se hodně moc těšil, jelikož se mi líbila knižní předloha. První ukázka upoutala mou pozornost, protože vypadala dost dobře a působila věrně ke knize. Co se týče samotného filmu, tak ten není špatný, ale bohužel nedokáže využít přednosti předlohy a jen věrně přenáší stránky z knihy na filmové plátno. Adaptace je dost hodně věrná, nicméně díky režisérskému vedení Olivia Newman a scénáři od Lucy Alibar je to strohé, ploché a takové bez života. Newman nám ukazuje nádherně natočené scény, které na nás jako diváky mají nulový dopad, protože nemají emoce a hloubku. Práce s postavy je špatná, samotná gradace a vyprávění funguje tak na půl, a celkově tomu filmu chybí pověstné srdíčko. Daisy Edgar-Jones se opravdu snaží a film stojí na jejich bedrech. Taylor John Smith hraje dobře a svoji roli zvládl v pohodě. Harris Dickinson mi do této role nesedl a zahrál jí špatně. David Strathairn má charisma na rozdávání a jako jeden z mála dokáže v divácích něco vzbudit. Film má krásně natočené scény a záběry, pár moc pěkných momentů, ale to je tak všechno. Kde zpívají raci není špatný film, ale pokud ho neuvidíte, tak o nic nepřijdete, radši si přečtete knihu. ()

Agatha 

všechny recenze uživatele

Kniha mě pohltila, film splnil očekávání a v ledasčems i předčil. Kdo váhá jít do kina, neváhejte, stojí to za to. Už jen díky výpravě. Přece jen bažina knižní a bažina na plátně je rozdíl. Scénář se snaží hodně a citlivě držet předlohy, herci jsou také skvělí. Hudba to všecho jen podtrhuje. Snad ani nemám co vytknout, vydržel bych se dívat další hodinu. ()

dom156 

všechny recenze uživatele

Nejprve bych rád uvedl, že knižní předlohu jsem nečetl. Filmový produkt se mi dost líbil. Silný příběh, který mě upoutal k židli a také nejednou překvapil, spolu s úžasnou přírodou v čele se super obsazením. Nepíšu zde jen o hlavní roli, ale i o výrazně menších roličkách, které ale tomuto artíku dávají šmrnc. Nemohu jinak než vřele doporučit. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (16)

  • Asheville je približne 6 hodín od pobrežia Severnej Karolíny. Nikto by necestoval tak ďaleko na nákupy. (Pat.Ko)

Související novinky

Startuje týden nejúspěšnějších filmů

Startuje týden nejúspěšnějších filmů

14.12.2022

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 15. do 21. prosince tohoto roku BestFilmFest, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno