Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šéfkuchaři Andymu směna v jeho restauraci ani nezačala, a už nestíhá. Je poslední pátek před Vánoci, a tak si chce fajnové jídlo dopřát snad každý. Hosteska přijala příliš mnoho rezervací, nespokojený kontrolor šmejdí v kuchyni a do toho všeho má dorazit i Andyho mentor, kuchařská ikona, přicházející bez varování, zato s partnerkou, uznávanou food-kritičkou. Hůř snad být nemůže. Jednozáběrová jízda hektickým večerem začíná… Britský film s famózním Stephenem Grahamem v hlavní roli se žene kupředu nesmlouvavým tempem práce v gastrobyznysu. Trefný ale bude připadat všem, kterým se pod tíhou profesního stresu někdy zavařila hlava. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (350)

marhoul 

všechny recenze uživatele

Nechceš vařit v luxusní restauraci, nechceš! Nekompromisní, kulervoucí, vypeckované menu, které si na nic nehraje, ale nabízí ti syrovou flákotu, ze které se i Draculovi svírá a obrací kýbl, dojem záznamu beze střihu je dokonalý, bavilo mě to v 1917, ještě více tady. Už jen kvůli těm nekonečným kecům bych to nevydržela. Tým děsný, pinglové- vychcané děvky jako většinou všude, zákazníci odporní do jednoho, inspektor, kritička pokrmů, rozcapení instáčoví kokůtci, prázdná špajza a do toho alergie na ořechy. Excelentní! ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Další z variací na téma “týpek má hodně špatný den”, tentokrát z prostředí luxusní restaurace. Hlavní hrdina, její majitel a šéfkuchař, řeší v jeden hodně nabitý večer problémy se zaměstnanci, food kritiky i se svým osobním životem. To vše na jeden záběr. Nečekaná pecka a můj favorit v Hlavní soutěži KVIFF 2021. ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

Tak "Boiling Point" je absolútna filmová jazda, ktorej k dokonalosti chýbalo skutočne len veľmi málo. Nie je to ani tak problém filmu ako takého, skôr problém naratívu. Povedal by som, že v momente ako pochopíme určité príbehové situácie, tak vieme odhadnúť kam na konci filmu dospejú. Ale je to len špička ľadovca a musím povedať, že po ostatnej stránke je tento film zvládnutý absolútne suverénne. Páči sa mi ako kamera neustále chodí od postavy k postave, ako sa postupne dozvedáme určité časti príbehu, ako sa nám celá tá mozaika tohto náročného predvianočného dňa začína dávať dokopy a vidieť všetok ten tlak a stres zhmotnený v jednom filme. Pretože je to absolútne uveriteľné. Tu sa jedno zlyhanie môže skončiť absolútnou tragédiou alebo veľkou škodou. A potom je už úplne jedno, že veci boli príliš napasované. Je mi jasné, že také dni ako nám prezentuje tento film nezažívajú šéfkuchári a ich zamestnanci stále. Je dokonca aj veľmi rýchlo povedané, že rezervácií bolo nad rámec. Každopádne všetci sa s tým pasujú ako najlepšie vedia. A sú tu samozrejme aj iné prvky. Ako rasizmus, ako lenivosť a podobne. Film je skvelý. Je to vynikajúco natočené, skvele zahrané a nebyť toho, že som na pár bodoch vedel veľmi presne kam to dospeje, udelil by som filmu plný počet a poslal ho domov s najlepšou známkou akú mám. Takto mu to plusko síce zoberiem, no i tak ide podľa mňa o vynikajúci filmový zážitok, ktorý odporúčam vidieť. Hodnotenie: A ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

6 let mého života narvaných do 90 minutového filmu! Boiling point je pro mne dá se říct silně citová a nová srdeční záležitost, která mi nejen udělala radost, ale vyloženě mě strhla. Celý film je natočen na jeden záběr, odehrává se během jednoho večera během nejvíc rušného dne v roce a je to adrenalinová, strhující, stresující, napínavá, realistická, skvěle zahraná a emocionální nálož, ze které mi bylo úzko i nepříjemně zároveň. Všechny situace jsem prožil a několikrát, takže jsem ten tlak prožíval společně s hlavními hrdiny. Stephen Graham hraje výborně, ale i zbytek nezaostává, každý zde má alespoň jednu svou vrcholnou scénu. V závěru jsem lehce doufal, že to vygraduje ještě více, v hlavě mě napadlo ještě pár situací, co by se mohlo vyhrotit-posrat, ale i tak jsem spokojen. Rozhodně originální a netradiční podívaná, která by se měla pouštět i ve školách. Příběh 3/5, Akce 0/5, Humor 3/5, Násilí 0/5, Zábavnost 4/5 Hudba 3/5, Vizuál 4/5, Atmosféra 5/5, Napětí 4/5, Emoce 4/5, Herci 5/5. 9/10. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Takřka všechno, co se může v gastrooboru podělat naservírované v jednom jediném večeru a v jednom jediném záběru. Neskutečná emocionální nálož s potenciálem změnit chování řady debilů. kteří berou personál restaurací jako póvl. I když debil nejspíš debilem zůstane. Stephen Graham neskutečný a po seriál Time má další nezpomenutelný zářez na pažbě, ale zapomínat by se nemělo ani na Vinnette Robinson, která patřila k jednomu z pilířů celého filmu. No a Lewis je zralý na zlatou kameramanskou medaili. S briliantama. 100% ()

Galerie (21)

Zajímavosti (9)

  • Stephen Graham (Andy) a Hannah Walters (Emily) jsou ve skutečnosti manželé a vedou spolu produkční společnost Matriarch Productions. Graham je dyslexik a v rozhovoru v roce 2019 přiznal, že mu manželka předčítá scénáře. (DavePave)
  • Film měl premiéru 23. srpna 2021 na 55. ročníku Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech. (UhLee)
  • Filmovanie prebiehalo v londýnskej štvrti Dalston. (MikaelSVK)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

30.12.2021

Rok 2021 proběhl z hlediska kinematografie v o něco menší nejistotě než rok 2020, kdy byly v důsledku virové epidemie zavírány kinosály a filmové premiéry se houfně odsouvaly, což trvalo až do… (více)

Reklama

Reklama