Reklama

Reklama

Přání k narozeninám

  • angličtina Birthday Wishes (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Líba má každý rok jediné narozeninové přání. Trvá na tom, aby se na její oslavě sešla celá rodina, což všichni vždy splnili. Tedy až do letošních narozenin. Její syn Petr má na tenhle rok jiné plány, a tak před rodinou předstírá nemoc. Letos chce totiž poprvé strávit narozeniny se svým přítelem Karlem, který má narozeniny ve stejný den. A Karel je pro zbytek rodiny Petrovým dlouho skrývaným tajemstvím. Líba se však své oslavy nehodlá jen tak lehce vzdát. Rozhodne se Petra překvapit a s celou rodinou se přesunout k němu. Nečekaná návštěva donutí Petra k rychlé improvizaci. Udělat před svou rodinou z přítele Karla kolegu z práce a z jeho sestry Veroniky svou přítelkyni je v podstatě hračka. Jenže to ještě Petr netuší, že tohle je teprve začátek a dnešní den bude jedna velká jízda na horské dráze... (Bioscop)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (126)

Leník 

všechny recenze uživatele

Moc nerozumím tomu, proč tenhle typ filmů vzniká jak na běžícím pásu... Jsou tak totálně zaměnitelné... Nicméně zde jsem neměla ani jednou pocit zoufalého trapna, i jsem se párkrát zasmála, takže budiž... jako program do letního kina proč ne... Jinak tahle dílka jsem si začala označovat jako "film k žehlení"... taková obdoba "elevator music"... ()

necisty 

všechny recenze uživatele

Za mě velmi příjemná a povedená komedie, která má sice slabší rozjezd, ale když nastoupili páni policisti, tak jsem prskal smíchy. Konečně tu nikoho nemordovali. Sice nemuseli být v hlavní roli páni, co mají stále horečku, a jednoho z nich hrát Klus, ale ona by se bez toho zřejmě neobešla pointa. Závěr je dokonce trochu dramatický, ale přidává pak na dobrém konci. Potěšilo i znovu spojení Holubové a Duška připomínající Pelíšky. Zkrátka a dobře - takové prosím komedie Češi! ... GA Cinema ()

Reklama

kacka274 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení… české filmy v kinech navštěvuji ráda a téměř povinně… tohle se povedlo. Výběr herců a hereček, příběh plyne postupně a uceleně jednom směrem (ne jako v jiných komediích, kde se zjeví mnoho postav bez smyslu a logiky, tudíž člověk po opuštění kina ani není schopen převyprávět děj, neboť dějová linka je zcela nepřehledná nebo chybí úplně). Oceňuji zápletku, vtipy, jemný humor. Žádný kanál a dvojsmysly… fajn podívaná. Kino téměř plné, věková kategorie 30-60 let… ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Všechny filmy Marty Ferencové jsem viděl a její Přání Ježíškovi určitě nic nepřekoná. Tato komedie mě ale docela překvapila. Přestože se opět věnuje homosexualitě a jejímu přijmutí tzv. starou generací, která si na tohle stále zvyká. Právě z té totiž pocházejí rodiče Petra, kterým navíc on lže, že je na holky. Tím to ještě zhoršil a je to pro ně větší překvapení. Roztáčí se tak kolo záměn a hereckých etud jako ve starých francouzských komediích. Skoro si myslím, že první polovina by byla dobrá i na divadle. Prim totiž hrají hlavně dialogy jinak výborných herců. Druhá polovina snímek u mě srazila na tři hvězdy, jelikož nelogicky se nechovají jen děti, za jasným dramaturgickým účelem, ale i dospělí. Byť do setkání s policisty jde stále o bláznivou komedii, u níž jsem se opravdu nasmál, u českého filmu po delší době a je to spíš výjimka. Zatímco Marta Ferencová je již protřelá režisérka, Adam Dvořák dělal zatím jen producenta a střihače a tohle je jeho první scénář. Ve druhé polovině trochu tlačí na pilu, aby vše směřovalo k očekávanému konci, což je škoda, protože film pak nemá zrovna čím překvapit. Přesto je to něco, co bych si klidně pustil znovu. Do pohody mě dostala i hudba Tomáše Kluse, která hned od prvních minut naznačí, v jakém duchu se film bude odehrávat. ()

gemi 

všechny recenze uživatele

Tak tady nefunguje vůbec nic. Nevtipnými dialogy počínaje a připitomělou hudbou konce. Je tu i výprava (za tu o hvězdu navíc), jenže ta je stejná jako zbytek filmu, takže tady máme záběry z Brna od Červeného kostela a hned za rohem je Václavák... Místy to sklouzává až k sebeparodii (policejní hlídka), ale nevtipné. No a když se člověk u komedie ani neusměje a místo toho jenom nevěřícně kroutí hlavou, tak je jasné, že je něco špatně. Těžce nadhodnocený film. ()

Galerie (146)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení probíhalo nejenom v Praze a okolí, ale i v moravské metropoli v Brně. V natáčecím dní na Svoboďáku probíhal zároveň brazilský den s karnevalovým průvodem. Bylo to příjemné zpestření dne pro přítomné herce a celý štáb. (Regig)
  • Televizní premiéru na stanici Nova sledovalo přes 807 tisíc diváků starších 15 let, jednalo se tak o nejsledovanější pořad večera po 20:00. (rublik05)
  • Známá brněnská lokace, ulice Joštova (křižovatka s ul. Českou, Ústavní soud, Červený kostel), je zde vydávána za součást Prahy. Děti se tak ztratí právě v Brně na Joštové a po krátkém putování tramvají pak pěšky dorazí až na pražské hlavní nádraží. (charles3)

Reklama

Reklama