Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Už jako dítě si Natalie Millerová (Patty Duke) myslela, že je ošklivá. Její máma tvrdila, že z ní bude hezká žena. Po neshodě s rodiči se odstěhuje do podnájmu v Greenwich Village. Dostane práci v Topless klubu, do kterého jezdí na motorce. Tady se setká z Davidem (James Farentino) a má s ním milostný poměr. Pak přijde na to, že je ženatý. Humorný pohled na svět a lásku dívčího Cyrana. (Terva)

(více)

Recenze (23)

jirikzaboj 

všechny recenze uživatele

Snímek se rozděluje scénáristicky na dvě části. Zatím co ta první se zaobírá tématem sebevědomí, empatií a postavením ženy ve společnosti, tak druhá skočí náramně s úsměvem a kvalitně do romantické komedie, která by mohla dát fakáč všem těm novodobým Bridget Johnsovým, filmy s Amy Schumer apod. Krása je subjektivní věc a každý vidíme věci jinak a Natalie si těchto věcí není vědoma a proto uvažuje jako impulzivní drama queen a okolí nechápe její činy. Ovšem finále ji poučí o tom, že krása není všechno a i krásní lidé mohou být v životě nešťastní. Na tu dobu hezky natočená komedie, smál jsem se opravdu často a to nejsem největší fanoušek komedií. Na film jsem se původně díval se záměrem debutu Pacina, kterého jsem si užil asi 10 sekund, ale i tak to stálo za to a užil jsem si celý film. ()

Elessar. 

všechny recenze uživatele

Prekvapivo zaujímavý filmík. Dalo by sa povedať ze nesmierne príjemne sa mi naň pozeralo, film o hľadaní sebe sama a tak. A random party guy č.2 Al Pacino na dve a pol sekundy poteší. Len podobne ako u iných filmov aj tu som mala dojem, že hlavná postava o sebe hovorí aká je škaredá a pritom je veľmi pekná ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Sympatický a i po letech funkční pokus amerických studií vyrovnat se s emancipací žen a liberální proměnou společnosti. Trpí sice polovičatostí a nedostatkem odvahy, kdy např. dívku, kterou její okolí vnímá jako ošklivou, hraje ve skutečnosti půvabná herečka, jakkoliv osobitý půvab Patty Duke určitě není totožný s antickou krásou dejme tomu Grace Kelly. Je to prostě takový mezistupeň mezi konzervativní kinematografií 50. let a rozmachem amerického nezávislého filmu let sedmdesátých. Na začátku měli filmaři našlápnuto k tomu natočit společensko-kritické drama, ale docela rychle to sklouzlo ke slušné romantice s komediálními prvky. Každopádně ten film stojí a padá s Patty Duke, která v 60. letech byla na vrcholu a natočila své nejzásadnější role. Celkový dojem: 75 %. ()

Courtemanche 

všechny recenze uživatele

Kdo se zajímá jen kvůli Al Pacino, ten může rovnou zapomenout. Tady jen statista na pár sekund. Patty Duke ale v té době už dááávno Oscarová herečka. Akorát nepochopím že v amerických filmech když nějaká postava má hrát ,,nehezkou,, ženu, proč to hraje vždy hezká žena. Kdo si myslí že z roku 69 nedostane moderní svěží film, tak je na omylu. Když podobnou tematiku vyhledáváš jen kvůli šukání, tak ale budeš zklamaný. 4/5 ()

Gabretta 

všechny recenze uživatele

Po téměř celou dobu sledování filmu jsem podezřívala Bolka Polívku, že zatajil svou další dceru! Patty Duke mi tady přišla tak strašně podobná Anně Polívkové. :-) Film to byl krásný. Některé pasáže sice méně záživné, ale jako celek příjemné. Cesta od nejisté a sebe samu hledající dívky k sebevědomé a krásné ženě. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (1)

  • Al Pacino si zde odbyl svůj filmový debut v epizodní roli vulgárního mladíka Tonyho, kterého potká Natálie (Patty Duke) na tanečním parketu. (nezavisla)

Reklama

Reklama