Reklama

Reklama

Přísně tajné projekty UFO: Odtajněno

(seriál)
  • USA Top Secret UFO Projects: Declassified
Dokumentární / Mysteriózní
Velká Británie / USA / Česko, 2021, 4 h 25 min (Minutáž: 43–45 min)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Po 2. světové válce se spolu se začátkem studené války začala množit hlášení o pozorování UFO. Jejich množství přimělo americkou vládu, aby se pokusila veřejnost uklidnit a pozorování tajit a bagatelizovat. Pravda však přesto začala vycházet najevo... Mnohá svědectví o setkání s UFO a mimozemšťany už byla označena za nevěrohodná. Ale spousta lidí zůstává pořád přesvědčená o tom, že nejde o žádný podvrh. Seriál Přísně tajné projekty UFO: Odtajněno se ohlíží za různými incidenty z nedávné minulosti i aktuální současnosti. Odhaluje málo známý projekt Modrá kniha a vyšetřuje údajnou kamufláž v Bílém domě. Založila americká vláda tajnou organizaci MJ–12, aby utajila informace o setkání s UFO? Tají Američané setkání s UFO proto, aby mohli sami analyzovat mimozemské technologie a pak je využívat pro vlastní účely? A jaká je historie UFO v dobách Sovětského svazu? (TV Prima)

(více)

Recenze (21)

Robopes 

všechny recenze uživatele

Tak poté, co se tam objevil Vachler jako tvůrce dokumentu a bylo mu hned jasné, že krávy jsou pohromadě, protože tam někde je UFO, tak sem se začal smát a když pak sám viděl UFO, tak tomu celému projektu "fakt věřím". To je ale náhoda. To ho určitě na to místo naváděli telepaticky mimozemšťani. Hoši takhle degradovat pěknej seriál. Jaktože se o tom údajném setkání v roce 2017 nikde nepsalo. Jakože filmaři a svědci si to nechají pro sebe??? Kecy v kleci! ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Řekl bych, že naprosto zbytečný, nic neříkající seriál o UFO tématech. Jenže pak přijde posledních 10 minut a režisér Petr Vachler popisuje svůj příběh setkání s UFO. A divák jde dobře pobavený do kolen. "Krávy se sešly kolem cesty, takže někde musí být UFO." je fakt myšlenka, která by vešla do dějin. Pokud tenhle vtipný epilog vynechám, seriál je hodně špatně napsaný, scénáristicky úplně nezvládnutý a ve finále vám za 4 a půl hodiny neřekne nic zajímavého, nebo trochu hmatatelného. Příběhy jsou na vodě, důkazy nejsou a všechno to jsou jen teorie, které jsou sice fantastický, ale bez sebemenšího relevantnějšího důkazu. Asi si koupím Tic Tac, ale ten oranžový! ()

Reklama

bobstock 

všechny recenze uživatele

Jako fanda UFO s přispěním českých tvůrců jsem byl nakonec celkem zklamán. Netflix si pohlídal případy celosvětově známé a milionkrát omleté, které dnes už často budí spíše kontroverzní reakce spolu s klasikou nic neříkajících mluvících hlav více či méně známých z mnoha dalších doku o záhadách a levnější doprovodnou animací z videoher okolo roku 2005. Osobně jsem z celého cyklu neznal snad jen dva případy a v posledním dílu tomu nepřidal autorský příspěvek k vlastnímu zážitku na Šumavě, kdy pan Vachler s mnoha přáteli na procházce v roce 2017 uvidí stádečko krav seřazených u cesty a kde nic tu nic se najednou vzalo UFO diamantového tvaru. No nebyl čas to vyfotit, natočit, takže máte smůlu jako jiné případy zůstane i tento jen v hlavách a svědomích přítomných osob.. ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Skupinka Čechů se rozhodla natočit ryze americkej dokument o UFO, ve kterym nikomu neřeknou nic víc než všichni Američani před nimi. Proč, sakra, když mám nápad a prostředky, neseberu všechna data všech zemí, vlád, svědků a zastánců, abych stvořil ucelenej pohled na danou problematiku a jednou provždy vydal stanovisko „Jsou tu, KURVA!“? Takhle z toho má jeden dojem, že ufoni lítaj jenom po Americe (těch pár zmínek ze zbytku světa fakt nestačí). Příště natočte australskej dokument o tom, že je Země placatá! ()

Case_f odpad!

všechny recenze uživatele

Nevím, co mě na tomhle "dokumentu" baví víc, jestli ty legrační "počítačové" animace, co vypadají, jako když je nějaký školák vyrobil za jedno odpoledne v nějakém herním enginu jako svůj úplně první pokus s volně dostupnými 3D modely, nebo ten zbytek, který se snaží tvářit jako děsně seriozní dokument, ale prezentuje jen jednoho totálního mašíbla za druhým, jak se vyjadřují k údajným pozorováním UFO, o kterých občas nikdy neslyšeli ani rodáci z míst, kde se údajně odehrála. Jestli se někdo chce zasmát a baví ho sledovat totální braky, tak si tu přijde na své, jinak tím proboha nikdo neztrácejte čas, je to totální zhovadilost, která nikdy neměla vzniknout. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (1)

  • Vachler tvrdí, že se s fenoménem UFO setkal osobně: „Pořady pro světové televize vyrábíme už několik let, dělali jsme například cyklus o architektuře nebo o světových záhadách. Ten poslední, o UFO, jsem se rozhodl zrežírovat na základě osobního prožitku, který jsem měl společně s větší skupinou lidí.“
    (Duoscop)

Reklama

Reklama