Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Kmen Apačů, který vykopal válečnou sekeru, se rozhodl zabít všechny bělochy v celé Arizoně. Muže, ženy i děti. Vojenská jízda je velice špatně vyzbrojena a její šance v boji proti indiánům závisí na tom, zda se přes nepřátelské linie dostane zásilka čtyřiceti nových opakovaček. (Hans.)

Recenze (3)

Mol 

všechny recenze uživatele

Další z řady béčkovejch nizkorozpočťáků s Audie Murphym, který neomrzí, ale tady mi trošku vadilo, že je vidět, že se celý film natáčel v jedné lokaci a tudiž je prostředí filmu stále dokola. Né, že by se mi ty krásný hory nelíbili, ale když kolem nich během té hodiny a půl jedou už asi po desáté, tak už to není prostě ono. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Solidní westernová podívaná, která se sice nezařadí mezi nejlepší Murphyho počiny, ovšem i přesto se příjemně sleduje a dokáže zaujmout i díky svému příběhu. Závěrečná přestřelka "puška proti pušce" je sice značně naivní, podobně jako úvodní pěstní souboj, ovšem dojem z filmu setrvává pozitivní. Závěr s puškami rozmístěnými ve skalnatém terénu mne pro změnu bavil. ()

Reklama

Winster 

všechny recenze uživatele

Zajímavý námět, nicméně celkem to tvoří dosti zvlášní dílo. S ohradou jako obrannou linií proti Apačům, perfektním střeleckým výkonem A.M. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (2)

  • Vojáci jsou zde povšechně vybaveni puškami The Springfield Model 1873 Rifle (Trapdoor), které se musely po každém výstřelu znovu nabít. Kdežto toužebně očekávají zásilku zbraní tzv. „Winchesterovek“, které měly plnění z boku a zásobník pojmul od 13 do 17 nábojů (dle přesného typu). Tyto pušky jsou známé z westernových filmů, nicméně jejich dostřel byl oproti „Springfildce“ nebo „Henryovce“ malý. (Winster)

Reklama

Reklama