Reklama

Reklama

Vražda v Londýně

  • USA See How They Run (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

V londýnském West Endu 50. let se náhle zastaví plány na filmovou verzi divadelního hitu poté, co je zavražděn jeden z klíčových členů štábu. Když se případu ujmou světem unavený inspektor Stoppard (Sam Rockwell) a snaživá začátečnice strážnice Stalkerová (Saoirse Ronan), ocitnou se oba v zapeklité záhadě v okázale špinavém divadelním podsvětí a vyšetřují záhadnou smrt na vlastní nebezpečí. (Falcon)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (156)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Milovníci zaprdených detektíviek to určite milovať. Ja som sa pri tom nudil rovnako ako u všetkých ostatných detektívok. A to napriek tomu, že ich to zároveň paroduje, vďaka čomu som tomu dal šancu. Radšej si ale znova pozriem Scream alebo Galaxy Quest, ktorý si robia srandu zo žánrov, ktoré mám oveľa radšej. Proste toto nebol film pre mňa. Ale výprava bola pekná. Tak za ňu dávam jednu hviezdu. 1/10. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

See How They Run se svým stylem může hrdě řadit k dalším detektivkám typu Orient Express, Smrt na Nilu či Knives out a jelikož těchto žánrovek je drasticky málo a jsou víceméně schopny se zavděčit širokému publiku, beru je všema deseti. Nejlepší na tom je, že je originálně zábavný a je parodií na svůj vlastní “Agatha Christie” žánr, neustále se strefuje do klišé těchto filmů a poměrně šikovně servíruje hlášky. Na druhou stranu po stránce detektivní se výše zmíněným nemůže ani zdaleka rovnat, příběh není zamotaný ani složitý, jak bychom si na tento žánr přáli, žádné tajemství nás zde nečekají a postava detektiva není nikterak charakteristická. Stejně tak všechny vedlejší postavy jsou prostě “jen” do počtu, nevybudujeme si k nim vztah a hádám, že zítra už si je ani nevybavím. Zde tkví ale zásadní a asi pro mě největší problém, protože největší devizou Christie kriminálek je právě snaha diváka uhádnout vraha a fandit svému oblíbenci. Zábavu film na daný moment obstará, ale v celém žánru je to zatím ten nejslabší kousek a pokud má člověk nabitý movie list stejně jako já, klidně může snímek bez výčitek vynechat. ()

Reklama

lykan9 

všechny recenze uživatele

Vražda v Londýně mě přišla nesmírně nápaditá a hlavně velmi zábavná a vtipná. Prakticky si film dělá srandu sám ze sebe, protože se jedná o typickou detektivku, která si však z tohoto žánru dělá srandu a nutno říct, že velice vkusně. Velkým plusem jsou i samotní herci, kde Sam Rockwell a Adrien Brody byli doslova boží (což nebylo nijak překvapivé), ale překvapil mě i výkon Saoirse Ronan, která jim perfektně sekundovala. Vím, že tvůrcům asi nešlo o tajemno, protože již na začátku filmu bylo řečeno, že vrahem musí být ten nejméně podezřelý, což vyústilo v to, že jsem již v cca v 15 minutě věděl, kdo tím vrahem je, ale přece jen, když odhadnu, jak celý film skončí (obrázková prezentace, byla doslova bijící do očí), tak 5 hvězd prostě dát nemohu. Přesto se však jedná o vynikající komedii. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

po čertech zábavná hříčka, která si na jedné straně bere na paškál všechny ty klasické detektivky a nepokrytě si z nich dělá srandu a na straně druhé jim vzdává hold a sama funguje velmi dobře jako jedna z nich. Rockwell je opět vynikající a konečně v jedné z hlavních rolí a Saoirse Ronan je zkrátka okouzlující a tahle role jí sedla jako už dlouho ne. Na režijní debut u velkého filmu skvělá práce...80% ()

TostTom 

všechny recenze uživatele

Zajímavá, a vcelku dobrá detektivka, které si dělá srandu sama ze sebe a celkově z žánru detektivek. Skvělý Sam Rockwell v roli poměrně ponurého detektiva musí vyřešit vraždu, která se udála v divadle a jako výpomoc dostane mírně ztřeštěnou, ale velmi snaživou strážnici Stalkerovou, s kterou si postupem filmu vybuduje vcelku dobrý vztah i přesto, že ho nechá zavřít a na konci ho zachrání nezachrání. Za mě originální a zajímavý film, který si určitě zaslouží šanci od každého, kdo má aspoň trochu rád detektivky. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (5)

  • Vo filme sa nachádza viacero odkazov na Agathu Christie. Napríklad vo chvíli, keď inšpektor žiada strážmajsterku, aby našla telefónnu búdku a zavolala na policajnú stanicu, parkujú pred "bytom Hercula Poirota". (lemonova)
  • Ačkoliv Saoirse Ronan (strážnice Stalker) hraje často postavy mluvící běžným anglickým přízvukem, zde ji režisér nechal používat její přirozený irský přízvuk. (TaNya_)
  • Kopernick (Adrien Brody) kritizuje šablonovité provedení detektivních her. Skutečná „Mousetrap“ byla hrou, kde se sama Agatha Christie snažila odbourat tuto šablonovitost, kterou sama pomohla díky svým knihám založit. (TaNya_)

Reklama

Reklama