Reklama

Reklama

Vražda v Londýně

  • USA See How They Run (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

V londýnském West Endu 50. let se náhle zastaví plány na filmovou verzi divadelního hitu poté, co je zavražděn jeden z klíčových členů štábu. Když se případu ujmou světem unavený inspektor Stoppard (Sam Rockwell) a snaživá začátečnice strážnice Stalkerová (Saoirse Ronan), ocitnou se oba v zapeklité záhadě v okázale špinavém divadelním podsvětí a vyšetřují záhadnou smrt na vlastní nebezpečí. (Falcon)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (156)

silentname 

všechny recenze uživatele

Tom George si na svoj filmový debut zvolil celkom zaujímavý nápad. Konkrétne sa rozhodol priniesť trošku satiru do starého známeho konceptu detektívok od Agathy Christie. Dokonca sa film zameriava na jej divadelnú hru "The Mousetrap". A máme tu viacero vecí, ktoré ma bavili. V prvom rade ide o satiru. Takže sa film rozhodol celé toto poňať ako komédiu. A mnoho fórov fungujú a dokonca viete pochopiť čo adresujú. Plus keď vidím Sama Rockwella ako unudeného patetického detektíva, ktorý na mňa pôsobí ako keby si niekto požičal Harryho Holea z knižnej série Jo Nesba, o zábavu je postarané. No rovnako funguje aj jeho partnerka strážmajsterka Stalkerová. Mimochodom... chudák dievča s takým priezviskom. Ale vystihuje to miestami aj jej charakter. A potom je tu spracovanie, ktoré na mňa tak trošku pôsobí, že réžie sa ujala práve naša fiktívna obeť Leo Kopernick. A funguje to skvele. Tento film je vlastne tak trošku spracovaný v štýle, ako si niekto iný myslel, že tak by sa detektívky robiť nemali a treba dodržiavať pravidlá a podobne. Ja som si to skutočne užil a bavilo ma to, akurát som mal pocit, že v strede trošku filmu dochádzal dych a začal trošku prešľapovať. Humoru bolo menej a snažil sa nás zamotať, no nejakým spôsobom mu to moc nešlo. Pôsobí to viac nasilu, než nejaký reálny dobrý moment. A trošku to spomalí tempo. Ale nie je toho moc, čo by som "See How They Run" mohol vytknúť. Niektoré fóry sú možno predvídateľné a je tu pár scénok, čo som si povedal, že možno to nebol úplne najlepšíe nápad, ale nenašiel som tu nič, čo by nejako vyslovene prekážalo. Z kina som odchádzal spokojný a rozveselený. Hodnotenie: B+ ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Lehce vtipná krimi, která si hraje s tématy žánru, dělá si z nich legraci ale s úctou, jakou si zaslouží. Nebýt ale dua Rockwell-Brody a jejich postav vypravěčů, nefungoval by film tak svěžím dojmem, jakým nyní působí. Srovnal bych malilinko s naším Mazaným Filipem, který se ale vydal cestou absolutní parodie a tak vyčnívá mnohem víc. Vraždu v Londýně brzy zapomenu, protože neobsahuje nic extra navíc. Ale určitě není na škodu film zkouknout. ()

Reklama

movie 

všechny recenze uživatele

Jednoduchá whodunnit hříčka, která si na nic nehraje, ale zároveň na ní není moc masa. Větší smysl by mi dávalo, kdyby tohle byl spíš pilot k budoucí sérii, protože Rockwellova postava není příliš rozvinutá, ale má potenciál. Ale je vlastně fajn, že díky filmům jako KNIVES OUT nebo branaghově resuscitaci Poirota dochází k nenápadné renezanci tohodle žánru. Neurazilo, nenadchlo. Celkově dobře obsazené a svým obsahem vlastně docela meta, což je v rámci žánru vlastně hodně originální přístup, ale na nějaké heavy nadšení to nestačí. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Mám rád detektivky, zejména pak ty z pera Agathy Christie, takže Vražda v Londýně byla pro mě povinnou návštěvou kina. Tvůrcům se podařilo vytvořit detektivku, která je věrná stylu Christie, a navíc si humorným způsobem dělá srandu ze samotného krimižánru, aniž by ho nějak dehonestovala. Velký podíl na tom mělo přesně vybrané herecké obsazení, kde excelovali zejména Ronan, Rockwell a Brody, kterým padly jejich role jako ulité. Odhalení zloducha bylo pro mě překvapivé a samotný závěr byl jen třešničkou na parodickém dortu upečeném ze zločinu, návštěv zubařů, ukvapených závěrů a jedné Pasti na myš. ()

ondraondra 

všechny recenze uživatele

Docela fajn satira pro fanoušky detektivek, kterou stojí za to vidět hlavně kvůli hereckému obsazení a sympatické stopáži. V dnešní době se těžko hledá hodinu a půl dlouhý film, který navíc tak hezky odsýpá. Dokonce i to lehce bizarní finále mi sedlo. Díky příjemné atmosféře 50. let se na to pěkně dívá a najde se tu řada solidních vtipů, ale pokud Vraždu v Londýně vynecháte, o nic moc nepřijdete. 6/10. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (5)

  • Vo filme sa nachádza viacero odkazov na Agathu Christie. Napríklad vo chvíli, keď inšpektor žiada strážmajsterku, aby našla telefónnu búdku a zavolala na policajnú stanicu, parkujú pred "bytom Hercula Poirota". (lemonova)
  • Ačkoliv Saoirse Ronan (strážnice Stalker) hraje často postavy mluvící běžným anglickým přízvukem, zde ji režisér nechal používat její přirozený irský přízvuk. (TaNya_)
  • Richard Attenborough (Harris Dickinson) pozdraví detektivy oslovením: „Darling.“ Takto skutečný Attenborough oslovoval často lidi kolem sebe, protože zapomínal jejich jména. (TaNya_)

Reklama

Reklama