Reklama

Reklama

Vražda v Londýně

  • USA See How They Run (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

V londýnském West Endu 50. let se náhle zastaví plány na filmovou verzi divadelního hitu poté, co je zavražděn jeden z klíčových členů štábu. Když se případu ujmou světem unavený inspektor Stoppard (Sam Rockwell) a snaživá začátečnice strážnice Stalkerová (Saoirse Ronan), ocitnou se oba v zapeklité záhadě v okázale špinavém divadelním podsvětí a vyšetřují záhadnou smrt na vlastní nebezpečí. (Falcon)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (156)

FrankSusta 

všechny recenze uživatele

Já mám takovýhle jednorázový blbůstky prostě rád. Neurazí, ani vyloženě nenadchnou, ale špatný pocit z nich určitě mít nebudete. Spíše naopak budete o to více takový skoro až uvolnění a navíc se budete cítit i docela inteligentně (když je humor stejně jako zde pojat vcelku chytře). Tahle hoďku a půl trvající detektivní dekonstrukce dokáže totiž skvěle zabavit a pobavit. Scénář Marka Chappella natočen Tomem Georgem vlastně dokáže téměř celou dobu jet a málokdy se stane, že by měl tiché místo. Co taky očekávat, když je stylizace celého snímku extrémně podobná Wesu Andersonovi, mistru nečekaných zvratů a vizuálních překvápek. I když se tady pokoušeli asi spíše jet v nějakém retro stylu. A docela se jim vyvedl. Film je též velice povedeně obsazen, jen postava Sama Rockwella mi přijde sama o sobě málo využitá, jelikož její potenciál i s obsazením rozhodně nebyl nemalý. Jinak je to ale moc příjemná jednorázová oddechovka, která ale dle všeho bohužel zapadne mezi podobné byť milé blbůstky. 7,5/10 ()

warrenur 

všechny recenze uživatele

Saoirse je so svojou vsetecnou urozpravanou ulohou dostojnicky a prizvukom "k zjedeniu". :) "Yes, thank you, constable!" "Sir...".  "So,you do write everything down.." "Ye, everything". :D skoro som si cvrkol. "Jumping to conclusions"....."Choo..." "Bless you, sir". Tu som si regulerne oprskal obrazovku. :) Tato ironizujuca detektivka so vsetkymi tymi "starodavnymi" postupmi ma celkom bavila. Odporucam.  75% ()

Reklama

blackJag 

všechny recenze uživatele

"ASI JSEM TO MĚL ČEKAT." Pečlivě natočená dobová kriminálka, jakoby vycházející z obvyklého televizního střihu á la Poirot, přišmrnclá Eau de Toilette Wese Andersona a fakt to funguje velice spolehlivě. Samozřejmě ve spolupráci s ústřední dvojicí Rockwell-Ronanová, kterým role skvěle pásnou, to má takovou lehoučkou nadsázku, ale ono to snad ani jinak brát nebo točit nelze, protože kostýmní detektivka je už něco tak ohraného, že opravdu není úniku. Pro režiséra jde o celovečerní prvotinu, přitom ani známka rozpaků. 75% ()

UhLee 

všechny recenze uživatele

(6/10). See How They Run mi zapadl v mém watchlistu do nějaké škvíry a až teď, po zkouškovém období jsem vymetl všechny rohy, kde byly poztrácené takovéto kousky. Očekával jsem od toho zábavnou detektivní podívanou. Dostal jsem to, ale cesta k tomu byla poměrně trnitá. Zprvu jsem se do filmu naprosto zamiloval, neboť Adriena Brodyho jsem začal v poslední době přímo uctívat. Je to hlavně díky tomu, že se momentálně vyskytuje v Peaky Blinders, kde naprosto exceluje. I tady byl ten úvod zábavný hlavně díky němu. Potom přišel však v mých očích obrovský propad, který byl zaměřen na sbírání drobečků, které měl sloužit k rozlousknutí příběhu. Kdyby bylo toto vyšetřování se Samem Rockwellem a Saoirse Ronan (která je tady hrozně rozkošná) podáno malinko atraktivněji, tak bych se vůbec nezlobil. Já mám rád záhady a taky mě baví si s nimi lámat hlavu, ale tady mi to přišlo hrozně mdlé. O to víc mě zaráží, že závěr filmu mě opět neskutečně strhnul a hltal jsem každou jedinou scénu. Rozlousknutí celého případu bylo strhující a pachatele bych v životě netipnul. Baví mě, že snímek trefně odvádí pozornost a nechá, aby si divák myslel, že už na to sám přišel. Jenže ono je to všechno nakonec úplně jinak. Závěr byl pro mě opravdu uspokojující a líbil se mi třeba daleko více než vyvrcholení druhého Knives Out. Ještě bych chtěl vyzdvihnout některé věci, které mi na filmu přišly vlastně hrozně fajn. Tím prvním bude určitě nápaditá hudba Daniela Pembertona. Nesmím taky zapomenout na humor, který když sepnul v mé dosti jednoduché palici, tak to byla naprostá paráda. Celkově proti tomuto filmu nemám vůbec nic zlého. Je to fajn a roztomilá detektivka, která v jistých ohledech může připomínat rukopis Wese Andersona. ()

campix 

všechny recenze uživatele

Celkem neškodná a poměrně zajímavá žánrovka a zároveň celovečerní premiéra Toma George. Pro fanoušky žánru asi povinnost, jelikož si užijí všechny pomrknutí, protože See How They Run si tak trochu dělají srandu ze všech whodunit titulů, ale na druhou stranu dodržují všechna zažitá klišé a pravidla žánru. Dvojice Rockwell a Ronan funguje docela dobře. Zároveň to poměrně hezky utíká, jenom těch zvratů je na konci už nějak moc a celkově to vyzní trošku do ztracena. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (5)

  • Richard Attenborough (Harris Dickinson) pozdraví detektivy oslovením: „Darling.“ Takto skutečný Attenborough oslovoval často lidi kolem sebe, protože zapomínal jejich jména. (TaNya_)
  • Když zpovídá strážnice Stalker (Saoirse Ronan) zaměstnance hotelu Savoy, zeptá se jej, z jaké části Francie pochází, a muž na to odpoví, že je z Belgie. Jedná se o narážku na Hercule Poirota, který byl v knihách Agathy Christie jakožto Belgičan často považován za Francouze. (TaNya_)
  • Kopernick (Adrien Brody) kritizuje šablonovité provedení detektivních her. Skutečná „Mousetrap“ byla hrou, kde se sama Agatha Christie snažila odbourat tuto šablonovitost, kterou sama pomohla díky svým knihám založit. (TaNya_)

Reklama

Reklama