Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Soukromá vyšetřovatelka tvrdí, že je silně paranoidní. Nastoupí proto do psychiatrické léčebny, aby tam přišla na kloub záhadné smrti jednoho pacienta. (Netflix)

Videa (13)

Trailer 3

Recenze (145)

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Tvůrce Oriol Paulo mě baví, vše, co jsem od něj viděla, mi sedlo a i tentokrát to klaplo, opět předhodil filmové puzzle divákovi a poskládej si to sám, človíčku.. Hlavní postavou je sympatická žena, která pracuje jako soukromý detektiv a nechává se dobrovolně zavřít na psychiatrickou kliniku, aby vyšetřila podivné úmrtí jednoho pacienta, jehož otec nevěří, že jde o sebevraždu.. Bárbara Lennie to zvládla na výbornou, natočené je to pěkně, příběh zajímavý i napínavý.. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Pozor, bojlerový poplach! Cesty některých pohádkových postav mohou být nevyzpytatelné, avšak cesty dříve tak nevyzpytatelného Pavlíka začínají být satanžel čím dál víc vyzpytatelnější. A tak po plnotučných, originálních a překvapivých Tělu a Nehodě si to nejprve unyle přišoural s klišovitě rodinněhovnotnou uspávačkou hadů Během bouře, aby nyní důkladně pochcal má vysoká očekávání plytkou, docela nudnou a stokrát omletou šestákovou historkou o tom, jestli někomu jebe nebo nejebe, jejíž jediným a vcelku laciným přeqapením je vydávání budoucích záblesků za zpětné záblesky, přičemž za logiku děje a některých rádoby zvratů, či spíše zvratků, by Aristoteles dozajista Pavlíkovi narval srolovaný scénář do některého z hodně bolestivých otvorů. Nasraně druhé je to vcelku hezky natočeno, solidně zahráno a Barbora Leninová je i jako blondýna solidně šťouchatelná MILFka, tudíž v té záplavě totálně vypatlaných, manipulativních a účelově multikulturně přiteplených svinstev Netflusu a Pizdyho je to pořád poměrně osvěžující jednooký král, který si s odřeným žaludem zasouložil hodně hnusnou trojku. ()

Reklama

Martrix 

všechny recenze uživatele

Při vší úctě ke snaze tvůrců...tohle je hodně přeceňovaný film. Mysteriózní na něm je snad jen to, jak se podařilo přimět tolik lidí obdivně achachat. Atraktivní prostředí ústavu pro psychouše, atraktivní look i Bárbara...chápu, že jakýkoliv neblbý příběh, je pro mnohé už jen bonus navíc. Pokud má ale člověk nakoukáno a nenechá se okouzlit vnějškem, tak vidí jen trochu zamotaný thriller s kriminální zápletkou. A dodám zbytečně dlouhý thriller. Přitom premisa je jednoduchá. Buď Alice lže a je nemocná, nebo nelže a je oběť podvodu. Jiné možnosti nejsou a nejde o spoiler. Takto jsou prostě karty rozdány už od začátku. Zbývající porce minut, je jen působivé vodění si důvěřivého diváka, z rohu do kouta. Situace, kdy se někdo neprávem ocitne v blázinci, je poměrně vděčný námět, takže je trošku profláknutý a hlavně...vzniklo tolik dobrých věcí, že filmy jako Nevyzpytatelné cesty Boží, působí v takové konkurenci spíše průměrně. I když pominu tu nejslavnější klasiku s českou stopou, tak mnohem silnější dopad, na mě měl třeba Bál šílených žen. Ale popravdě...kdo viděl Asylum, tomu budou připadat poněkud fádnější i lepší kousky. Jiný žánr, je to nefér...ale je to tak. ()

moviefreak 

všechny recenze uživatele

Scenár bavil až do konca, a twisty mi vôbec nevadili, keďže som ich všetky nevedel dopredu odhadnúť. K tomu je prostredie blázinca ako aj jeho pacienti dostatočne zaujímavý. Škoda len toho finále, bolo síce zaujímavé ale spätne keď nad ním rozmýšľam deravé ako policajt Murphy pred tým, ako sa z neho stal Robocop 😅 ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Film má veľmi zaujímavý koncept, je to napínavé byť v takomto bláznivom koši s takými zvláštnymi a fascinujúcimi postavami. Tempo je zo začiatku trochu pomalé, ale dialógy sú intenzívne a naozaj musíte venovať pozornosť detailom, aby ste pochopili, čo sa deje. A funguje to až do posledného dejového zvratu, ktorý prichádza bez vysvetlenia, čo je škoda. 6,5/10 ()

Galerie (23)

Zajímavosti (3)

  • Film se natáčel v Barceloně, Tarragoně a Terrasse. K vytvoření přesvědčivě děsivého blázince byla využita stará budova Tabacalery v Tarragoně a bývalá automobilka Mercedes v Barceloně. (GASTON73)
  • Film se odehrává v 70. letech 20. století. Tedy v době, kdy zemřel španělský autoritativní vůdce Francisco Franco, jehož titul zněl „Vůdce Španělska z Boží milosti“. Ve Španělsku se v té době prováděly rozsáhlé reformy, včetně reformy péče o duševně nemocné, kterou můžeme ve filmu vidět. Název filmu částečně odkazuje na titul zesnulé hlavy státu. (Viacslav)

Reklama

Reklama