Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V roce 1986 zatkli na Floridě detektivové Wilcox a Brown mladého černocha Bobbyho Earla, na stanici ho zmlátili a obvinili ze znásilnění a vraždy jedenáctileté Joanie. O osm let později se na profesora Paula Armstronga obrátí stará černoška Evangelina. Její vnuk Bobby čeká v cele smrti na popravu a chce, aby se případu ujal. Právník nejprve odmítne, ale po rozhovoru s manželkou si vše rozmyslí. Odletí s rodinou do Miami a pustí se do práce. Navštíví Bobbyho ve vězení, promluví si s místní patoložkou, Bobbyho tehdejším obhájcem a setká se s policisty Wilcoxem a Brownem, který ho varuje, aby dal od případu ruce pryč. Přestože mu Brown tvrdí, že je Bobby vinen, Armstrong odhalí ve vyšetřování i v soudním jednání řadu nedostatků. V atmosféře rostoucí averze mezi Armstrongem a Brownem vyjde najevo, že Bobby byl o rok dříve obviněn z únosu a znásilnění, byl však osvobozen. Prokurátorkou byla tehdy Armstrongova manželka Laurie. Vzápětí se Armstrong dozví, že ve věznici sedí kromě Bobbyho i nebezpečný masový vrah Blair Sullivan, rovněž odsouzený k trestu smrti, který tvrdí, že je vrahem malé Joanie. (TV Nova)

(více)

Recenze (106)

dawit86 

všechny recenze uživatele

není to zrovna životní role Seana Conneryho ani Lorence Fishburna a Ed Harris se až nápadně podobá Hannibalu Lecterovi, ale i tak dávám čtyři hvězdy...Na podobná mysteriozní dramata si potrpím a podle mne jich není nikdo dost. Poslední zápletka sice byla tak trochu celý film očekávaná, ale jinak film moje očekávání splnil. ()

Henry Morgan 

všechny recenze uživatele

Film s obyčejnou tématikou, zcela průměrně napínavý a průměrně předvídatelný, ovšem s nadprůměrnými herci v hlavních rolích. Musím uznat, že Ed Harris v roli psychotického sériového vraha mě dost překvapil a potěšil. Do teď jsem si nemyslel, že na něco podobného má obličej a i když se jednalo o miniroli, tak dodala filmu jedinečný nádech podivné zvrhlosti. Connery fajn a postava Fishburnea také naprosto famózní a kladně-záporná, i když kdo ví, jak to správně bylo. Super film, i když hodně kvůli hercům a pár dobře napsaným postavám. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„If that's a confession then my ass is a banjo!“ Profesor Connery se zadkem nápadně připomínajícím strunný hudební nástroj jitří staré rány, aby se dozvěděl pravdu. Potud vše příjemně jede v krimi kolejích skrz krajinu jižanského komfortu, psychopatický „Hannibal“ Harris se překonává a divák se nechává dobrovolně vodit za nos. Násilně naroubované akčně-thrillerové finále však bylo na bližší dentální prohlídku aligátora a byl jsem po něm slovy Seana z Rising Sun (apropo, ten začátek s východem slunce!) very, very okota! Pozor, spoiler o velikosti Floridy! Shoda křestních jmen u herce a postavy vraha je vskutku neotřelým vodítkem.. ()

Tomas129 

všechny recenze uživatele

SPOILERY! Nic moc. Mělo to pěkný začátek, ale pak to bylo takové naivní. Už jen logicky mě hned napadlo, že se mohli ti dva nějak domluvit a že to mohl vzít na sebe. A borce z Howardu to nenapadne? Nepravděpodobné... Alespoň z toho plyne jedno ponaučení, že se nikdy nemá všemu (někomu) hned na první pohled věřit :) ()

Mr.Dark 

všechny recenze uživatele

Začátek dobrý,močál,vražda,tajemno...ale protože hodně rychle přišel "Amstrong" na to,že to "Bobby" neudělal, začal tušit,že se to asi nějak všechno pomíchá....a pomíchalo až moc..ten co to udělal to neudělal a naopak,špatný policajti byli dobrý policajti atd....nějak se mi to zdálo až moc a motiv "Bobbyho" mi taky přišel tak nějak chaotický...film,kde S.Connery nemá příležitost ukázat co umí... ()

Galerie (27)

Zajímavosti (1)

  • Film byl natočen podle stejnojmenné knihy "Vražedné alibi", kterou napsal John Katzenbach. Hlavní postava Paula Armstronga (Sean Connery) byla pro potřebu filmu pozměněna, zatímco postava Bobbyho Earla Fergusona (Blair Underwood) je věrna knižní předloze. (e.v.i.i.k)

Reklama

Reklama