Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Fabrizio Del Dongo (Andraa Occhipinti), mladý šlechtic vychovávaný matkou a tetou, se přihlásí jako dobrovolník do Napoleonovy armády a účastní se bitvy u Waterloo. Zklamán svými ideály o slávě se Fabrizio vrací do Parmy, kde vstupuje na církevní dráhu a začíná žít u dvora. Kvůli svým kontaktům s jistým anarchistou je nucen město opustit a skrývat se. Později je však zajat a uvězněn v parmské citadele. Zde se zamiluje do Clelie (Pascale Reynaud), dcery ředitele věznice, která mu pomůže k útěku. Fabriziovi se nakonec podaří spojit se s Clelií, která mu porodí syna... (mac000)

(více)

Recenze (3)

horskejvlk 

všechny recenze uživatele

Kvalitní scénář a režie tak i pěkná hudba způsobily že Stendhalův román byl cool, je to už řada let co ji ČST tuším poslední repríza 1987 vysílala ()

Reklama

honz 

všechny recenze uživatele

Fabrizio del Dongo, Clélie, hrabě Mosca... Sice jsem seriál viděl před už nevím kolika lety, ale dodnes si dobře vzpomínám na jeho postavy a jejich mnohdy nešťastné osudy. Stejně tak se mi později líbil i Stendhalův stejnojmenný román. S těmi současnými seriály fakt nesrovnatelné. Uvítal bych reprízu! ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama