Reklama

Reklama

Poté, co utrpěla lehkou mrtvici, se Judith Albrightová neochotně přestěhuje do historického domu s pečovatelskou službou, kde získá podezření, že nadpřirozená síla zabíjí obyvatele. (Prime Video)

Videa (1)

Trailer

Recenze (25)

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Film najprv ukazuje  jednoduchý detektívny príbeh o babičke, ktorú jej blízky dajú do domova pre seniorov a tá tam začne mat podozrenie, že jej niekto ide po krku.  Film toho moc neponúka. Ten bubák z gaštanového dreva by nevystrašil ani môjho syna, nieto mna. Ale prvá polovica bola celkovo v pohode, bola tu nejaká atmosféra a trošku mi to pripomenulo gothiku. Lenže potom celkom vybočil a bolo z toho lacné čarodejnícke fantasy. Hlavne ten koniec mohol byt oveľa záživnejší, tam som práve myslel, že sa konečne film trocha predvedie, ale nič zasadne sa nestalo, ani tam. Keby tam nehrala Barbara, film by bol oveľa menej znesiteľnejší. Jej výkon bol vynikajúci a hlavne realistický. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Objektivně tak na dvě *, třetí jsem přidal až za konec, který jsem čekal poněkud jiný. První dvě třetiny vypadají jako epizoda z Vražd v Midsomeru, které jsou ovšem často strašidelnější a krvavější. Až když do snímku vstoupila magie, začal být zajímavý, i když finále si dokážu představit jako gorefest nebo minimálně děsuplný zánik oběti. Kamera i hudba standardní a triky dostačující, rozhodně ne tragické. Barbara Hersheyová byla v roli Judith obstojná. Námětově by to bylo fajn, kdyby se většina naštěstí krátké stopáže tak netáhla, anžto mytologie má svůj temný půvab. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Charismatická Barbara Hershey je hvězdou tv hororu z produkční dílny Jasona Bluma. Ocitá se v sanatoriu, v němž se v noci zjevuje prastará kreatura, kterou kdosi vyvolal. A tím pádem zde není bezpečno. Sílí totiž neklamné podezření, že v tomto starobinci má klientela jepičí život. Jelikož slovutný producent kolikrát šetří kde se dá a odmítá pustit nějaký ten dolar navíc, bude se muset divák spokojit s levným designem filmu. Žádné gore, žádná pořádná hororová scéna, žádné kvalitní speciální efekty a kreatura by sotva vystrašila prvňáčka. I tak tenhle počin není úplně marný, pokud se tedy počítáte mezi nenáročné diváky, kteří schlamstnou každý bububu film. Režisérka a příležitostná herečka Axelle Carolyn měla obrovské štěstí, že na place byla přítomna Hershey. Dáma se sedmi křížky na krku, bohatou plavovlasou hřívou, která na svůj věk srší energií a vypadá zachovale a hlavně zvládající mnohé herecké polohy, je jednoznačným tahounem filmu. Ten to velmi často hraje na děs a nevlídnost v útrobách zařízení, což je znásobeno ne vždy korektním a vybraným chováním zaměstnanců z řad pečovatelů. A povedl se také casting klientely sanatoria. Bruce Davison a spol. jsou spolehlivá osádka. A následně na diváka ještě čeká celkem zajímavá, ale ne úplně bravurně originální pointa, která rozluští, proč někteří klienti za mnoho let nezestárli. Titulní hrdinka filmu se za tímto účelem  spojí se svým vnukem (Nicholas Alexander), aby celou prapodivnou záležitost vyřešila. Finální část ovšem nepatří zrovna k povedenému úseku filmu. Ta do očí bijící lacinost už byla opravdu přehnaná, navíc místy nevyrovnaná až nezvládnutá režie shodila poměrně příznivý dojem z filmu. Jste-li příznivci hororů natočených v levném kabátku, vzdáleně se k vám donesla informace, že herečka ve své době patřila k filmovým hvězdám, a baví vás uzavřené prostředí, pak můžete směle absolvovat 80 minut v záhadném starobinci. 6/10 ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Důchodkyně jde do domova a tam zjistí, že tam umírají důchodci a stářím to rozhodně není. Tak zjistí, že je tam jakýsi démon, kterému ostatní čas o času obětují někoho výměnou za věčné mládí nebo něco v tom stylu. Má to dobrou atmosféru na rozdíl od takové sračky jako je The Visit bohužel po hororové stránce je to bída kromě záběrů jakéhosi stromového tvora zde nic není. Co, ale potěší je konec kdy v dnešní době šťastných konců zde někdo natočil opak což je v hororech poslední dobou zázrak u toho konce jsem přemýšlel i nad 4 hvězdou, ale nechám to spíše na třech. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Geronty v domově důchodcu straší zakrslí entové. Na pořádného bubáka nezbyly prachy a podle toho to dopadlo. I efekty měly kvalitu kategorie C a níže. A protože režisérka neovládá ani práci s amtosférou, musela se soustředit na příběh jako takový. A i to byla tragédie. Vlastně se tu opakují jen klišé, které jsou pro podobné filmy charakteristické. Barbara Hershey už má to nejlepší dávno za sebou, ale její přítomnost je to jediné, co snese alespoň nějaké měřítko. 10% ()

Zajímavosti (1)

  • Natáčení probíhalo v Stimson House v Los Angeles. (noelcoward73)

Reklama

Reklama