Reklama

Reklama

Otýlie a 1580 kaněk

  • angličtina Otylie and 1580 Blots
všechny plakáty
Animovaný / Krátkometrážní / Komedie / Rodinný
Československo, 1965, 10 min

Obsahy(1)

Malá Otýlie je tak nešikovná, že spotřebuje na napsání jedné stránky celou lahvičku inkoustu. Inkoustem totiž tak plýtvá, že jej celý kolem sebe vycáká. V sešitě i na oblečení má stovky kaněk. Jednoho dne se koná besídka a malá Otýlie je jednou z účinkujících. Před besídkou se ovšem tradičně zakaňká, a tak se paní učitelka rozhodne celou Otýlii vyprat ve zmizíku. V tu ránu se Otýlie stává neviditelnou, ale na besídce stejně musí vystoupit. (zdeny99)

(více)

Recenze (15)

LadyPupu 

všechny recenze uživatele

Otýlie uměla plno věcí, hrála dokonce koledy na housle :-) chudák holka a ty její kaňky. Se pak člověk nemůže divit, že spotřebovala lahvičku inkoustu za dopoledne :-) to si pamatuju do teď. A že už za mě to nebyla žádná novinka tenhle animák :-) ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Dobrý motivační film pro dítka, co se učí psát, aby se snažila nezasvinit půl bytu (třídy) inkoustem. U koho to takto zafunguje, ušetří své nervy výrazným způsobem. Ano, současná jednorazova pera nekaňkují, ale také nepřispívají hezkému rukopisu, takže cesta k psaní bez kaněk je plnicí pero a Otýlie pouštěná ve smyčce. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Je to fajn, ale stejně jsem čekal nějakou lepší pointu nebo gradaci děje a ta animace a la prezentace obrázků, z nichž málokterý je lehce pohyblivý, mě taky fakt neoslovila. Ale zase tomu dost pomáhá hlas Karla Högera. Silné 3* ()

pursulus 

všechny recenze uživatele

Hodnocení nezávislého pozorovatele s razítkem a podpisem.¬         Hrubě přeceňovaný snímek těmi, kdož naň vzpomínají jako na zážitek z dětství ovlivnění jmény výborného scénáristy M. Macourka a ne méně výborného herce a vypravěče K. Högera. Já, jakožto objektivní pozorovatel, podávám následující výnos:¬                 Slabá animace (*); slabší nápad (**); řadové ztvárnění — kamera, hudba, střih (**); velmi dobré namluvení (****).¬                 Celý snímek drží tedy nad vodou velmi dobré namluvení K. Högerem. To nestačí na více než slabší průměr.¬                 [razítko; nezávislý pozorovatel pursulus] ()

bierce 

všechny recenze uživatele

Animovaný film o holcicce Otýlii, která se pri psaní zaspiní inkoustem tak, ze se musí vykoupat ve zmizíku.To ale zpusobí, ze zacne být neviditelná a Otýlii zacínají problémy... ()

duddek 

všechny recenze uživatele

Surreálné, ale milé. :) Je to takový o deset let starší předchůdce Macha a Šebestové, za kterými též stojí Macourek, některé scény jako by jim z oka vypadly. Zaujalo mě, že už tehdy existoval zmizík a rovněž že číslo 1580 je dělitelné sedmdesáti devíti, jak se zmiňuje na začátku. O posedlosti Miloše Macourka čísly svědčí i další pohádky Cecílie 470, Ostrov pro 6000 budíků nebo moje v dětství oblíbená knížka Jakub a dvě stě dědečků. ()

bratr.Milan 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale mě se i ta nepříliš pohyblivá animace k tomu hodí. Jsou to jako lehce rozpohybované ilustrace ke knize. Co ale tento příběh pozvedá z průměru, je slovní humor a výborný přednes Karla Högera. V dětství se mi to líbilo, a líbí se mi to i dnes. ()

Teachman 

všechny recenze uživatele

Námět a zápletka: 5/10 ... Vizuální stránka: 5/10 ... Soundtrack: 4/10 ... Didaktický potenciál: 4/10 ... Celkový dojem: 5/10. ()

Reklama

Reklama