Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Na místě brutální vraždy se najde figurka z kaštanů a na základě téhle stopy pak dvojice detektivů pátrá po vrahovi, který má prsty ve zmizení dcery známé političky. (Netflix)

Recenze (207)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

povedená severská kriminálka se slušnou atmosférou a fajnovým vizuálem.Pachatele sem sice víceméně uhodl už v polovině,nicméně jelikož mě bavilo,dávat si dohromady co,kdo,kdy a proč,na výsledný dojem to nemá vliv.Snad jen hlavní dvojice vyšetřovatelů mohla být o něco sympatičtější,ale za moje antipatie nejspíš může i to,že Danica Curcic mi neseděla už v předchozí netflixárně Equinox a stejně jako tam,tak i tady sem měl problém jí věřit...80% ()

venison 

všechny recenze uživatele

S01: Předesílám, že jsem literární předlohu nečetla. Seriál od první vteřiny solidní těžkou atmosféru, ponurost na diváka dýchá z každého záběru.. Jak to v severských detektivkách bývá, tak padouch je pořádně úchyl a každé místo činu je pořádný bububu. Hlavní vyšetřovtelé mi jsou trošku protivní, tak to kazí trošku dojem. Závěr má svoje mouchy a pointa kapku pokulhává. Myslím, že si jinak minisérii pořádně užijete, byť brzy zapadné díky své severské tuctovosti. Precizní jednohubka s pořádnou atmosférou bez silných hrdinů. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Tak neviem, asi už som tohto krimi formátu prejedený. Celý tento miniserálový projekt sa totiž drží presne danej a miliónkrát predtým osvedčenej schémy - niečo sa stane v minulosti, potom sa dej prenesie do prítomnosti, dvojica nesúrodých detektívov s vlastnými osobnými problémami (samozrejme tie súvisia s rodinou), tajomný predmet ku ktorému sa všetko upína (až to začalo nudiť), náhle rozuzlenie príbehu a prichádzanie všetkému na kobylku.... A akoby naschvál, práve atmosféra tu je na hony vzdialená tej typicky temnej a chladnej, ako som u škandinávskych filmov zvyknutý. A čo je ešte horšie, vraha spoznáte hneď, ako sa naň pozriete. Aspoň mne to tak prišlo. Takže občas nuda zaručená. Slabší priemer. 55/100 ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

"TAK JDEME NA TO." Severská kriminálka, ale se vším všudy. Asi bych to trošku prostřihal, 6 dílů bylo moc (kdo na to má brát čas - 4 díly max a jedem masakry), ale jinak atmosféra stylově podpořena podzimem, sympatické postavy... Stejně je to úlet, všichni ti sněhuláci a kaštánci, taková chujovina a jak umí působit zlověstně :-) ()

mo cuishle 

všechny recenze uživatele

Kaštánek slabý odvárek knižní předlohy. Četla jsem souběžně, tak jsem měla čerstvé srovnání a to rozhodně nebylo dobře. Škoda že z toho bezdůvodně udělali takový čajíček. Hlavní dvojice nudná, bez emocí. A vraha už by taky mohli autoři hledat jinde než ve forezním týmu, už to začíná být ohrané. Celkem 60%. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (2)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

Reklama

Reklama