Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh o tom, jak si jedna z nejpopulárnějších videoher na světě našla cestu k hráčům po celém světě. (mikki089)

Videa (1)

Trailer

Recenze (228)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Na první pohled by mě nenapadlo, že hra jako Tetris bude skrývat takový příběh. Ne o jeho vzniku, ale o tom, jak se rozdistribuoval do celého světa. Perfektní, dynamická režie, originální nápady. Bavilo mě to od začátku do konce. Takhle má vypadat v dnešní době natočené čiré dobrodružství. 8 bitové vizuální prvky pak dodávají filmu na nápaditosti a všechno ostatní je k tomu naprosto poctivě odmakáno – hudba, herecké výkony, socialistická atmosféra osmdesátkové Moskvy. K tomu se dozvíte i pár insider informací z vývoje počítačových her. No, co víc si fanoušek počítačových her má přát? ()

Soundtrack 

všechny recenze uživatele

Na začátku příběh frčel kupředu a byl jsem pěkně namlsaný, jak se bude vyvíjet, ale v polovině už mě to neustálé podepisování a rušení smluv a dohod moc nebavilo, obzvlášť když bylo jasné, jak to dopadne. Čekal jsem míň KGB a víc Tetrisu a GameBoye. Ale jinak v pohodě film, který je dobře natočený a má docela dost dobrých nápadů. ()

Reklama

HellFire 

všechny recenze uživatele

Překvapivě napínavé drama o vzniku videoherní legendy Tetris. Netuším, nakolik je pravdivé, ale síla (ehm) komunismu se tady ukazuje naplno. Místy je to sice přitažené za vlasy, jako třeba finální automobilová honička, ale trocha toho napětí přece nikomu nikdy nuškodila. Taron Egerton dokazuje, že patří mezi hereckou špičku a já jsem dospěl k názoru, že bych mnohem raději viděl stovku podobně kvalitních „nízkorozpočtových“ (uvozovky proto, že film stál 80 mil.) filmů, než jeden další komiksový blockbuster. Bohužel toho se asi nedožiju. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Bože vám to už pekne podaktorým jebe z tej vojny na Ukrajine. Polka z vás nebola ani iskrička, tobôž Pionier a jebete tu proti ruské slogany, ako keby niektorého z vás prenasledoval samotný Jelcin. O propagovaní Tetris hry si treba čo to najprv zistiť a až potom tu šťekať ako jebnutý Matovič, ktorý rovnako ako Hollywood pri tomto filme, čerpal z vymyslených udalostí a umelej dramatizácie. Tento film je fikcia, nepopisuje realitu v minulosti, to len Vy ste buď nakomplet jebnutí, alebo extrémne leniví, aby ste si čo to zistili. Ostatní si film v pohode užijú, pokiaľ vypnú mozog a nechajú sa unášať už klasickým preháňaním pre Západnú tvorbu, ktorá Východ tradične stavia do role úpadku morálky .. ()

Cheeter 

všechny recenze uživatele

Je dobré, když se najde dobré téma na film, režisér, herci a všechno se nebere tak vážně. A to se tu opravdu povedlo. Tetris jako hru znám dlouho, akorát mě nikdy nenapadlo, že o tom bude tak dobrý film. A ono jo. Navíc, obsadit do rolí Japonců Japonce a Rusů Rusy a nechat je mluvit jejich rodným jazykem je počin, který se v poslední době sice šíří, ale automatické to stále není. Takže i za to si film zaslouží pochválit. Celkově vzato dvě hodiny utekly jako voda a zůstal pozitivní zážitek. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (20)

  • Na záberoch, kde sú zobrazené Henkove (Taron Egerton) osobné údaje v jeho cestovnom pase, je hlavné mesto Holandska chybne napísané ako Amsterdamn namiesto Amsterdam. (MikaelSVK)
  • Henk (Taron Egerton) na začátku filmu říká, že vidí kostky i ve snu. „Tetris effect“ je skutečný fenomén popsaný v roce 1994 novinářem Jeffrey Goldsmithem, který odkazuje na nedobrovolné „halucinování“ nebo denní snění. (HellFire)
  • Ve filmu za Akemi Rogers (Ayane Nagabuchi) přišli ruští velvyslanci v Japonsku s výhružkou, aby se manžel vrátil domů. Ve skutečnosti se tohle nikdy nestalo. (Yorkcz)

Související novinky

Krásné svátky a PF 2024

Krásné svátky a PF 2024

24.12.2023

Nebýt přesunu druhé Duny na jaro 2024, byl by uplynulý filmový rok výjimečný. I přesto ale byl skvělý, plný filmových překvapení. Tím největším byl “selfmade fenomén” sociálních sítí Barbenheimer,… (více)

Reklama

Reklama