Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh o tom, jak si jedna z nejpopulárnějších videoher na světě našla cestu k hráčům po celém světě. (mikki089)

Videa (1)

Trailer

Recenze (228)

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Tetris Jona S. Bairda mohl skončit jako naprostá fraška, výsledek je ovšem zábavná záležitost, která je v součtu možná až příliš thrillerem ze studené války, zábavnost ovšem v součtu převažuje. Výsledkem je nejspíš ten nejlepší film, který na základě tohoto námětu mohl vzniknout.... Více zde ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Zatím nejlepší film roku 2023! Příběh byl sám o sobě zajímavý (a mě neznámý), napínavý, ruské reálie mrazivé a herci absolutně realističtí, je to však navíc velmi originálně, místy až doslova pixelově natočené, což je super! Prťata sledovala se mnou, užívala si a prožívala film od začátku až do samotného závěru a na rozdíl ode mě oceňovala i hudbu a celkově herní prostředí. Je jim 14 a ví o tom víc, než já :). ■ P.S. Jestli byla Moskva doopravdy kompletně udělaná v počítači, jak v podcastu hovoří František Fuka, pak velký respekt k tvůrcům! ()

Reklama

Dexter1 

všechny recenze uživatele

Veľmi hravý a nápaditý film, ktorý pri svojej téme doslova prekvapuje na všetkých frontoch. Režijne zvládnuté na jednotku, výborný soundtrack, príjemné a vskutku hravé finesy a dokonalé herecké výkony. Egerton si to doslova užíval. Čo to má spoločné s reálnymi skutočnosťami je otázne, ale s veľkou pravdepodobnosťou málo. Jednoducho...výborne vyskladaný film, ktorý chytí a nepustí. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Film se mi doslova válel v kompu dva měsíce, a žádná chuť si ho přehrát nebyla. No a prosím! Nikdy by mě nenapadlo, že tomuhle dám pětku. Ale fakt víc poutavě natočit to nešlo. Hereckej koncert několika  protagonistů, napínavý jak špionážní thriller. Prostě Baird to zmáknul precizně. Pochvala. 100%. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Jak to jen ten Apple dělá? Oni umí totiž kromě promakaných seriálů nabídnout i takto kvalitní celovečerní filmy. Jo, pořád mě to překvapuje. Tetris na první pohled vypadá nenápadně. Ono kdo má chuť si pustit snímek o videohře, že ano? Ale nenechte se zmást. To pozadí samotného této legendární hry vývoje dokáže zaujmout, notabene když se přesuneme do nelítostného prostředí Sovětského svazu. Fakticky mě odrovnalo, co za HIDDEN GEM se z toho vyklubalo. Osmdesátky z toho stříkají na každou stranu, tak propracovaný vizuál dávající si záležet na maličkostech jsem dlouho neviděl. Taron Egerton v hlavní roli trefou do černého, s prstem v nose dokázal svou roli nebojácného vývojáře her vyždímat do morku kostí. Parádička. Jinak se mi líbilo, jak film dokázal balancovat mezi odlehčenějším podáním a řízným thrillerem ze studené války. A ten dramatický konec, to jsem čuměl jako puk (došlo i na adrenalinem narvanou automobilovou honičku v centru Moskvy). Co více si přát? Takto má vypadat divácky atraktivní historický kinematografický počin. Za mě 8,5/10 ()

Galerie (6)

Zajímavosti (20)

  • Ke konci filmu, kdy Henk (Taron Egerton) s ostatními přijíždí autem k letištní hale, můžeme vidět letadlo s českou vlajkou. (Čulo)
  • "Tetris" z roku 1984 bol najpredávanejšou videohrou všetkých čias od roku 1993 do roku 2020, kedy ju prekonal "Minecraft" (2009). (Arsenal83)
  • V japonské centrále Nintenda Henk (Taron Egerton) použije výtah KONE, model MonoSpace. Řada MonoSpace byla představena až v roce 1996. (machonza)

Související novinky

Krásné svátky a PF 2024

Krásné svátky a PF 2024

24.12.2023

Nebýt přesunu druhé Duny na jaro 2024, byl by uplynulý filmový rok výjimečný. I přesto ale byl skvělý, plný filmových překvapení. Tím největším byl “selfmade fenomén” sociálních sítí Barbenheimer,… (více)

Reklama

Reklama