Reklama

Reklama

36. komnata Shaolinu

  • Česko 36 komnat Šaolinu (více)
Trailer

VOD (1)

V 15. století ovládali velkou část Číny Mandžuové. Čínský národ byl krvavě potlačován. Student Liu Ju Té je přesvědčen, že národ má šanci se ubránit jedině když bude ovládat bojovou techniku sha-olinských mnichů. Po dobrodružném útěku z Kantonu se dostává do odlehlého kláštera. Je přijat do řádu a po počátečních těžkostech projde všemi 35 komorami různých stadií techniku kung fu. Jako mistr všech bojových technik se Liu vrací do Kantonu a dává se do boje s nenáviděnými Mandžuy. V divokém souboji pokoří jejich vůdce Tien Taa a zakládá 36. komoru, která má národ vést k odboji… (Intersonic)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (247)

Othello 

všechny recenze uživatele

Pěkná fightmovie, na kterou se dobře dívá, je zábavná a souboje jsou opravdu vymakané. Pekelná choreografie, dlouhé záběry a střih nezadrhává. Sama o sobě kamera pro mě byla dost příjemné překvapení. Ale je to prostě pohádka. Hodně naivní pohádka kterou nikdo nemůže vzít vážně. Jako zábava ovšem uspěla. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se vrátil do dětských let, kdy jsem 36. komnatu viděl na VHSce a mile mě překvapil normální český dabing. Oproti předešlému mnohem lepší poslech. Z filmu jsem si už téměř nic nepamatoval a chvílema jsem si myslel, zda to je vůbec ten samý film. Především mě bavila část postupu komnatama. Bojové scény také ušly, jen ten přidaný zvuk k jednotlivým švihům, kopancům, pěstím atd. mě chvílema otravoval. :-) ()

Reklama

liborek_ 

všechny recenze uživatele

Na filmy, jejichž obrazy jsou pevně zafixovány v dětské hlavě a jsou spojeny s určitými pozitivními vzpomínkami by se po pětadvaceti letech asi nemělo koukat... Kolik jen úderů schytal ten starý ořešák u babičky na zahradě vedle hromady poskládaného starého dřevěného oplocení, které v dětské představivosti byl klášterem Šaolin...? A to zásluhou především tohoto filmu. Ten posun ve vnímání filmového díla je neuvěřitelný: To, co jsme tenkrát viděli jako fascinující souboj dobra a zla - nám tehdy novými - zvláštními bojovými prostředky, dnes vidím jako směšnost s příšernými herci předvádějícími dobře nacvičenou gymnastiku a potřísněnými krví nepřirozené barvy. Přesto jsem v té legendární výcvikové části určité stopy působivosti našel i po těch letech a moji nejoblíbenější scénu, kdy hladový San Te hledá v jídelně zbytky rýže poté, co po zpackaném přeskoku vodního příkopu přišel pozdě na večeři, jsem si užil s patřičnou dávkou nostalgie. ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Když jsme byli malí, shaolinští mniši z tohoto filmu byli pro nás jedni z nejúžasnějších hrdinů. Tenkrát jsem se nestaral o to, že herci jsou horší než ochotníci z Horní Dolní a scénář je nasazen tím nejtupějším způsobem na schéma Ponížení -> Trénink - > Pomsta. Však jsem také veškerý děj po těch letech zapomněl. Ale jednotlivé komnaty Šaolinu a scény, ve kterých bojoval hrdina s trojdílnou tyčí, ty mi utkvěly v paměti velmi živě, asi už navždy. Budiž to bonusem k hodnocení jinak chatrného a papundeklového filmu, že se dokázal takhle silně otisknout do klukovské duše. Slabé ***. ()

Kosmik 1 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch lepších Shaolinů, kde uvidíme množství bojů, sáhodlouhý trénink v jednotlivých komnatách shaolinského kláštera a taky Liu Yu-Teho, který se potácí od počátků výcviku a nakonec se z něj stane mistr nové komnaty. Příběh je dobrý, hlavní záporák taky něco umí a film má 115min, takže o zábavu je dlouze postaráno a stopáž byla využita dokonale. Nenudil jsem se ani minutu. 90% ()

Galerie (34)

Zajímavosti (6)

  • V Česko-Slovensku bol film prvýkrát distribuovaný na VHS v skrátenej verzii (cca 82 min), ktorá neobsahovala scénu v 1. komnate, zábery so symbolom svastiky a ani niektoré ďalšie scény. (Piri)
  • Na 24. Asijském filmovém festivalu získal film první místo v kategorii „Best Martial Arts Award“. (HellFire)

Reklama

Reklama