Reklama

Reklama

36. komnata Shaolinu

  • Česko 36 komnat Šaolinu (více)
Trailer

VOD (1)

V 15. století ovládali velkou část Číny Mandžuové. Čínský národ byl krvavě potlačován. Student Liu Ju Té je přesvědčen, že národ má šanci se ubránit jedině když bude ovládat bojovou techniku sha-olinských mnichů. Po dobrodružném útěku z Kantonu se dostává do odlehlého kláštera. Je přijat do řádu a po počátečních těžkostech projde všemi 35 komorami různých stadií techniku kung fu. Jako mistr všech bojových technik se Liu vrací do Kantonu a dává se do boje s nenáviděnými Mandžuy. V divokém souboji pokoří jejich vůdce Tien Taa a zakládá 36. komoru, která má národ vést k odboji… (Intersonic)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (247)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Pred 30timi rokmi, bol tento hit vo VHS svete pojmom. Vtedy publikum na kvality až tak nehľadelo ( aj keď tento snímok bol jedným z tých najlepších easternov ), išlo o to spoznať dosiaľ nepoznané ( resp. nepoznané až v takom rozsahu ). 36. KOMNATA je skvelou symbiózou výcvikového kung-fu a revenge fláku. ()

tommmy89 

všechny recenze uživatele

Na tomto filme som v podstate vyrastal. Ako malý chlapci sme si ho pretáčali znovu a znovu. Mali sme tri VHS kazety s témou šaolin a radi sme ich pozerali dookola. Ale moja najoblúbenejšia bola práve táto. Neviem prečo ma tak ohúrila. Ale asi tým, že mnísi museli prekonávať prekážky a dostať sa až na vrchol. Najtalentovanejší znich stvárnil ukážkovo všetky komnaty, a pozerať sa na to bolo dobrodružstvo ! 5* ()

Reklama

joker.george 

všechny recenze uživatele

Zavzpomínal jsem na to, kdy jsem viděl film poprvé a jak jsem z něj byl kdysi unesený. Do značné míry to platí i teď, jen jsem si všímal, že triky občas nejsou přesvědčivé a začátek se táhne. Jinak jsem si však znovu dosyta vychutnával bojovou choreografii i momenty, které mi utkvěly v hlavě, a doceňoval jsem, jak moc se klade důraz na duševní vlastnosti. A ani dnes se mi nechce srážet otřepaný a naivní příběh. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Starý kung-fu film, který se jeví býti snad ještě starším a tím více, či méně znesnadňuje dnešnímu diváku pořádně si jej užít. Na mysli mám kromě překonaných efektů i jakýsi rutinní a zdlouhavý způsob vyprávění, který dělá úvod nezáživným, třebaže samotný děj stupidní rozhodně není. Avšak komnaty Šaolinu už mají zcela odlišné kouzlo, trénink je drsný, atmosféra vznešená a když dojde na samotné souboje, je to lahůdka (speciálně vznik boje s trojdílnou tyčí). Absence efektů a líný střih se zde naopak maximálně vyplácí, choreografie vypadá reálně a hlavně vše je přehledné a efektní. 7/10 ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Další z dětských/mládežnických nostalgických kultů. Znám dva lidi, kteří se díky této Shaolinské sérii dali na budhismus. Paradoxně ani jeden z nich nedělá kung-fu. Půlka filmu (začátek a konec) je naprostá klasika o ublížení a haně (začátek – ovšem plný nechutných vlasteneckých žvástů) a pomstě (konec). Co film povyšuje nad ten klasický průměr je střední část odehrávající se v klášteře. To je parádička. 3,5* ()

Galerie (34)

Zajímavosti (6)

  • V Česko-Slovensku bol film prvýkrát distribuovaný na VHS v skrátenej verzii (cca 82 min), ktorá neobsahovala scénu v 1. komnate, zábery so symbolom svastiky a ani niektoré ďalšie scény. (Piri)
  • Prvé české znenie z roku 1991 (voiceover, nie dabing) bolo nahrané pôvodne cez nemecký dabing s nemeckými titulkami, nie na pôvodné znenie v čínštine a účinkovalo v ňom iba pár dabérov, ktorí dabovali hneď viacero postáv naraz. Prvého českého dabingu sa dočkal až po digitalizácii v roku 2004. (Piri)
  • Na 24. Asijském filmovém festivalu získal film první místo v kategorii „Best Martial Arts Award“. (HellFire)

Reklama

Reklama