Reklama

Reklama

36. komnata Shaolinu

  • Česko 36 komnat Šaolinu (více)
Trailer

VOD (1)

V 15. století ovládali velkou část Číny Mandžuové. Čínský národ byl krvavě potlačován. Student Liu Ju Té je přesvědčen, že národ má šanci se ubránit jedině když bude ovládat bojovou techniku sha-olinských mnichů. Po dobrodružném útěku z Kantonu se dostává do odlehlého kláštera. Je přijat do řádu a po počátečních těžkostech projde všemi 35 komorami různých stadií techniku kung fu. Jako mistr všech bojových technik se Liu vrací do Kantonu a dává se do boje s nenáviděnými Mandžuy. V divokém souboji pokoří jejich vůdce Tien Taa a zakládá 36. komoru, která má národ vést k odboji… (Intersonic)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (247)

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Když jsme byli malí, shaolinští mniši z tohoto filmu byli pro nás jedni z nejúžasnějších hrdinů. Tenkrát jsem se nestaral o to, že herci jsou horší než ochotníci z Horní Dolní a scénář je nasazen tím nejtupějším způsobem na schéma Ponížení -> Trénink - > Pomsta. Však jsem také veškerý děj po těch letech zapomněl. Ale jednotlivé komnaty Šaolinu a scény, ve kterých bojoval hrdina s trojdílnou tyčí, ty mi utkvěly v paměti velmi živě, asi už navždy. Budiž to bonusem k hodnocení jinak chatrného a papundeklového filmu, že se dokázal takhle silně otisknout do klukovské duše. Slabé ***. ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Tenhle klasický kung-fu snímek jsem viděl, když jsem byl malý - a můžu přiznat, že i po letech neztrácí své kouzlo. Ano, jistěže jeho kvalita visí především na tréninku v 35 komnatách Shaolinu, ale i zbytek je kvalitní a souboje rozhodně nenudí. Hezká vzpomínka na filmy, které se k nám dostaly na začátku devadesátých let. ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

Pred 30timi rokmi, bol tento hit vo VHS svete pojmom. Vtedy publikum na kvality až tak nehľadelo ( aj keď tento snímok bol jedným z tých najlepších easternov ), išlo o to spoznať dosiaľ nepoznané ( resp. nepoznané až v takom rozsahu ). 36. KOMNATA je skvelou symbiózou výcvikového kung-fu a revenge fláku. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Legendární fyzický trénink kung fu v buddhistickém chrámu Šaolin stále hodně baví (i vtipem), klidně mu mohlo být dopřáno ještě víc prostoru (spoznáme jen asi 10 komnat z celkových 35). Naopak historický příběh cílevědomého, angažovaného studenta ve vzpouře proti utlačovatelům výrazně zaostává a nevyčnívá z dobových žánrových klišé ani hongkongských "béčkových" standardů. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Většina filmů žánru kung-fu mi přijde nechtěně velice komická, zde jsou takto zábavné pouze heky a vzdechy bojovníků. Jedná se o sympatickou pohádku, v níž dobro vítězí nad zlem. Film postrádá obvyklou křečovitost většiny zástupců svého žánru, nic zásadně nepřehání, takže je na něj příjemné pokoukání. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (6)

  • Na 24. Asijském filmovém festivalu získal film první místo v kategorii „Best Martial Arts Award“. (HellFire)
  • V Česko-Slovensku bol film prvýkrát distribuovaný na VHS v skrátenej verzii (cca 82 min), ktorá neobsahovala scénu v 1. komnate, zábery so symbolom svastiky a ani niektoré ďalšie scény. (Piri)

Reklama

Reklama