Reklama

Reklama

Někdo klepe na dveře

  • USA Knock at the Cabin (více)
Trailer 4

Rodinná dovolená v chaloupce utopené v lesích, daleko od veškeré civilizace, probíhala skvěle. Než se na jejich prahu objevili ti čtyři. Vypadají jako členové šílené náboženské sekty a snaží se nebohým dovolenkářům vysvětlit, že svět, jak ho znají, skončí, pokud ho právě oni nezachrání. Nechtějí po nich vlastně nic složitého. Stačí, aby se mezi nimi našel dobrovolník, který pro spásu planety ochotně udělá to, co by nikdo dobrovolně neudělal. Zní to šíleně, že jo? A když k tomu přičtete, že čtveřice zvěstovatelů se skutečně chová jako naprostí magoři, kromě argumentů sahají tu a tam i k násilí a barvitě líčí nejrůznější apokalyptické vize, je jasné, že ten, kdo jim uvěří, by musel být stejný blázen jako oni. Jenže zatímco zpočátku v členech terorizované rodiny ani náznakem nehlodá semínko pochybnosti, události postupně nabírají takový spád, že je otázka „A co když je to pravda?“ čím dál relevantnější. Najdou sílu učinit neuskutečnitelné? Pokusí se osud oblafnout? Nebo se z nich už taky stávají šílenci jako ti samozvaní jezdci Apokalypsy? Jsou to otázky, ze kterých mrazí. A připravte se na to, že z odpovědí bude mrazit ještě víc. (Cinemart)

(více)

Videa (2)

Trailer 4

Recenze (294)

mzss1 

všechny recenze uživatele

[68%] Viděno v kině. A máme tu další film od skvělého režiséra M. Night Shyamalana. No, rozhodně jsem od tohoto nečekal žádnou pecku a ani se mi na to do kina moc nechtělo, ale nakonec jsem přeci jen zašel. Trailer mě moc nebral, ale ve finále jsem odcházel ze sálu docela spokojený. Dějem a nějakými nápady to není nic nového, je to taková psychologická konverzačka, která ničím nepřekvapí, ale ani neunudí k smrti. Nějaké ty typické Shyamalanovi prvky se tu objeví, a to především až ke konci. To napětí se tu odrazí až tak po půli snímku, k tomu ten nádech blížící se apokalypsy. Herecké obsazení je na tom vcelku dobře. Ústřední homosexuální duo partnerů vychovávající malou holku mi přišlo v pohodě. Bautista též potěší, ale takový Rupert Grint se zde moc nehodil, ale svůj účel postavy asi splnil. Hudba je taková nevýrazná. No, mohl bych to kritizovat víc, přeci jen nám režisér natočil lepší kousky, ale celkově k tomu nemůžu nic zásadního vytknout. Na 1 vidění to nebylo špatné. Další jen tak ale plánovat nebudu. Spíš budu doufat, že nám tenhle rejža do budoucna přichystá něco lepšího. ()

castor 

všechny recenze uživatele

M. Night Shyamalan jednou za čas napne síly, aby dal vzpomenout na to, že byl kdysi sakra obletovaným a sakra respektovaným tvůrcem. A ač je pro řadu diváků v posledních letech spíš sprostým slovem, pořád dokáže strhnout – třeba s Rozpolceným nebo s nízkorozpočtovým The Visit, ve kterém dovedl found footage koncept téměř k dokonalosti. Jeho nejnovější kus je zase o nápadu. Stejně jako o atmosféře, o nejistotě, o tom, co má přijít. Homosexuální pár, jejich adoptovaná dcerka a relax u jezera. Do chaty odříznuté od civilizace se ovšem hodlají dostat čtyři „ozbrojení“ podivíni v čele s klidným obrýlovaným obrem Davem Bautistou. Jsou přátelští, ale zároveň děsiví. A hlavně mají ulítlou prosbu: jeden člen rodiny se má dobrovolně přihlásit o to, že zemře rukou zbývajících dvou, a zabrání tak konci světa. Jenže zatímco první půlhodinka je fajn (ač je to tentokrát i vizuálně mdlé), zbytek se mění v prázdný dialogový průměr, kterému navíc chybí nějaká pointa. Na poplácání po rameni to tentokrát není, ale stejně mě bude zase za nějaký ten pátek zajímat, s čím dalším Shyamalan přišel. ()

Reklama

oLí 

všechny recenze uživatele

Bavilo mě to, celou dobu, ale je to ve výsledku bohužel hrozně nedomrlý. Technicky pěkně natočené, Bautista naprosto výbornej ( nechápu ty hejty, zahrál co měl a perfektně se na tu roli hodil ). Jenomže téma tohohle filmu není žádná popkornová záležitost, pokládá hluboké a vážné otázky, roztáčí myšlenky blízké podstatě lidské duše, ale absolutně na to nemá, ba ani z toho není cítit vážná Shyamalanova snaha jít doopravdy na dřeň, až z toho pak vyleze právě prostá popkornovka, ze které si ceníte nejvíc to, že rozjela hru, kterou ale neměla žádné ambice dovést do konce. Svým způsobem fakt něco na způsob Stalo se a Času. Výborně vybraná látka, ale zpracována čistě alibisticky jen pro pobavení po dobu sledování snímku. 6/10 ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Shyamalan se vrací! Jak bývalo jeho dobrým zvykem, předkládá neotřelý film. Režijně naprosto brilantní snímek si pohrává s divákem a nabízí mu spoustu možností, jak si film užít. Není rozkročen mezi zdánlivě neslučitelnými žánry, on je rovnou nabízí tak, aby si každý divák mohl vybrat dominantní žánr dle svého gusta. Je libo horor, mystery, katastrofický, romantický, poetický, krimi, drama, nebo podobenství? ()

slord 

všechny recenze uživatele

Tešiť sa na nový projekt pána Shyamalana po toľkých sklamaniach nie je ľahké, no po traileri na tento film moja zvedavosť zase zaklopala na dvere ;‑). A vlastne to nie je úplne márne, premisa je fajn, atmosféra či kamera tiež, z postáv to určite najviac ťahá Bautistov Leonard (tých nežných obrov má v malíku), no zvyšok osadenstva je taký priemer. Celá tá neistota v pozadí ma bavila, najviac určite vyčnieva prostredná časť filmu, kde sa napätie dalo krájať a kde to najviac iskrilo. Čo ma najviac zamrzelo je však určite koniec, kde to nemuselo byť tak polopatisticky vysvetlené a otvorenejší záver by som privítal, takto to pôsobí celkom idiotsky. Nenudil som sa a film plynul celkom svižne, no na konci mu chýbala odvaha. 6/10 ()

Galerie (23)

Zajímavosti (15)

  • Film sa natáčal v Burlingtone a Tabernacle Township (New Jersey, USA). Obdobie natáčania trvalo od 19. apríla do 10. júna 2022. (Arsenal83)

Související novinky

M. Night Shyamalan zažívá malý comeback

M. Night Shyamalan zažívá malý comeback

20.02.2023

Jakkoli to po tragické sérii ještě tragičtějších filmů Stalo se (2008), Poslední vládce větru (2010) a Po zániku Země (2013) nevypadalo, známý režisér M. Night Shyamalan (Šestý smysl, Vyvolený) přece… (více)

Reklama

Reklama