Reklama

Reklama

Máte železný oblek, jste zelený vzteky, kousnul vás pavouk, hrajete si na netopýra nebo jste jinak super? Připravte se na to, že francouzská komedie Super-Blb si z vás bude celou hodinu a půl dělat nelítostnou legraci. Zkrachovalý herec Cedric je looser k pohledání, odsouzený životem vždycky prohrát. Od přítelkyně dostane kopačky, kámoši i vlastní táta nadobro ztratí naději, že by z něj mohlo někdy něco být. Ale pak se zableskne na lepší časy, když Cedric dostane hlavní roli superhrdiny Badmana. Velká šance konečně všem ukázat! Cedric s rolí vstává i usíná, ale jeho nezvratný osud nešťastníka udeří znovu. Na cestě z natáčení má autonehodu a ztratí paměť. Když se probere, je stále oblečený jako Badman a přesvědčený, že je skutečným neohroženým superhrdinou s jasným úkolem zachránit svět. Může se někdo jako on postavit zlu, ochraňovat slabé, nakopat gaunerům zadky a neublížit si? Může konat dobro navzdory svým vrozeným předpokladům všechno pokazit a nic pořádného nevykonat? To je jedno, Cedric vyráží do akce plné zmatků, katastrof a náhod. Být hrdinou je super, nevinné děti a ženy by se ale raději měly schovat. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (186)

Sany33 

všechny recenze uživatele

Príbeh: Cedric je C-éčkový herec ale šťastnou náhodou sa mu podarí získať hlavnú úlohu v novom superhrdinskom filme. Pri nešťastnej nehode prichádza o pamäť a v kostýme super hrdinu uverí vo svoje zázračné schopnosti. Herecké obsadenie: Vo francúzskej komédií by som už nikoho iného ako Philippea Lacheaua ani nečakal. Tu sa dokonca zhostil aj režisérskej stoličky a ako hercov prizval svojich starých známych kamošov aby mu sekundovali. Prevedenie: Jedná sa o ozaj podarenú paródiu na super hrdinské filmy niekdajšej doby. Humor je miestami prestrelený ale je to všetko v rámci znesiteľnej normy. Občas som sa ale pristihol, že sa nudím a to je asi aj dvôvod prečo som nedal plné hodnotenie. Celé toto dielo je nekomerčným odkazom komerčnému Marvelu a DC aby nezabudli, že niektoré ich filmy hlavne v poslednej dobe sú vážne na smiech. Pocity: Bojujem s tým, či dám priemerné alebo ľahko nadpriemerné hodnotenie nakoľko som už s takéhoto humoru vyrástol ale na druhej strane sa mi to ako celkom páčila a nastavilo to druhú tvár superhrdnisnej rafinérií, ktorá pľuje jedného panáka za druhým. Pridaná hodnota: Francúzska paródia na filmy o super hrdinoch. 65% ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Osvedčený herecký casting, ktorý vo francúzskych komédiách exceluje. Ale videl som s nimi už aj lepšie kúsky. Dobrá paródia, lepšia pre mňa ako presexualizovaný a vulgárny Deadpool. Ani tu sme sa nadržaným veciam nevyhli, ale bolo to v norme. Ale že by som sa za brucho chytal, tak to nie. Neostali vo mne ani nejaké pamätné scény, pre ktoré by som sa k filmu vrátil. ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Nepatřím mezi fanoušky francouzské kinematografie (až na výjimky) a u tohoto snímku se mi to jen potvrdilo. Což o to, ten nápad nebyl špatný, protože zfilmované komiksy, které mě zprvu bavily, mi s přibývajícími snímky přijdou už jen jako vhodný základ pro parodii; problém ale spočívá v tom, že i parodie by měla disponovat kvalitním scénářem i humorem. No, a tady mi chybělo obojí. Humor zastydl někde v trojúhelníku němá groteska-Funés-Mistr Troška, scénářem mě tvůrci taky nepřesvědčili a neměl bych problém jít s hodnocením ještě níž, kdyby mě některé momenty opravdu nerozesmály. Jako příklady uvedu "Avengers" a zpravodajský vstup o hrdinném, ilegálně stěhovavém skorozachránci. Vzhledem k tomu, že si ještě pamatuji událost, z níž Francouzi vycházeli, jsem se v tu chvíli fakt skvěle bavil. To ale nic nemění na tom, že šlo povětšinou o trapnou slabotu. / Poučení: Dobře si promysli, čím ohromíš své okolí. ()

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $-miliónov║ Tržby USA ║ Tržby Celosvetovo $14,280,614▐  Francúzi sú niekedy väčší blázni než Amíci. Natočiť miestami až podivne bizardnú paródiu na super hrdinské filmy od Marvelu až po DC, popritom si bokom utiahnuť aj z iných vecí (nešťastný Notre-Dame) je aj trošku sila. Hlavne ako to najlepšie podať aby to nebolo úplne cez nejakú únosnú čiaru znesiteľnosti. Úvod príde ako skôr klasická blbina kde je jeden väčší pošuk - lúzer než druhý. Pofidérne a trápne scény sa niekedy priam chrlia, obetný pošuk užívajúci pokusné lieky a jeho následné vydynové halušky sú jedna perla za druhou. Badman sám o sebe prináša dosť uletené scény a prevažne dosť výdatne pobavia, ich skladba prevažne dostane a občas to dáva za doprovodu známych heroických zvučiek už spomínaných komiksových značiek. Všetko to je ale namontované v celkom únosnom príbehu, ktorý má nejakú hlavu a pätu a aj preto to dosť funguje.  Nadmieru pobavilo.      /videl v kine: 70%/ ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Philippe Lacheau u mě na maximum zabodoval již s Nicky Larsonem, a tak jsem si byl v podstatě téměř až jistý, že i v případě Super-blba se bude jednat o ultimátní útok na mou bránici, a i když to tedy tentokrát oproti Larsonovi zas až takový nářez není, tak se i přesto jedná, co se vtipnosti týče, o několik parníků nejzábavnější jízdu za hodně dlouhou dobu. Lacheau si tedy v tomto případě bere na paškál superhrdinské filmy a očekávaně zde servíruje nekompromisní lavinu narážek a parodování všemožných komiksových postav, včetně přímo několika scén, a funguje to na výbornou, a to nejen díky jeho postavě, která je opět nekompromisní hovado, ale hlásí tu v podstatě i úplně všichni ostatní, a to tak, že je to chvílemi až opravdu pořádný úlet, nicméně se to celé pořád drží v mezích únosnosti, bez toho, aby to byť jen jedenkrát sklouzlo k čemukoliv trapnému, což vzhledem k obsahu zápletky je až neuvěřitelné, ale Lacheau prostě umí. Každopádně ani tentokrát se dost častokrát nevyhnul jemu tak blízkému sexistickému vtipkování, které se ovšem nemusí u mnoha diváků setkat v současné hyperkorektní době úplně s kladnou odezvou, za mě je ovšem i to naprosto v pořádku a i za to má tento tvůrce ode mě bezmezné uznání. Když už jsem jinak zmiňoval zápletku, ta sice působí nenáročně možná až příliš, ale to není žádná zásadní výtka, je záživná, a to v tomto případě považuji za dostačující natolik, aby mi to výsledný dojem nikterak nenarušilo. Lacheau se tak zkrátka tentokrát se Super-blbem neutrhl ze řetězu až tolik jako s Larsonem, nicméně i tak se jedná o zatraceně vtipnou divočinu, která nejspíš mnoho rozumbradů rozladí svou jednoduchostí, ostatní ale zaručeně královsky pobaví. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (16)

  • Élodie Fontan (Éléonore) mala pôvodne pri záverečnej rozhodujúcej bitke stvárniť komixovú postavu Wonder Woman, ale nedostali práva na zobrazenie tejto postavy od Warner Bros. Discovery. (Raccoon.city)
  • Na začátku filmu, když Cedric (Philippe Lacheau) dostane roli Badmana, tancuje na píseň „Mr. Blue Sky“, která je ikonická z filmu Strážci Galaxie Vol. 2 (2017). Tanec na schodech je zase narážkou na ikonický tanec Arthura Flecka z filmu Joker (2019). (Knowho)
  • Ve filmu je narážka na film Nedotknutelní (2011), a to konkrétně na jeho fiktivní pokračování. (Knowho)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno