Reklama

Reklama

Jízda smrti

  • Česko Odveta (více)
Trailer 5

Matt Turner s tváří Liama Neesona je úspěšný americký bankéř, který svou kariéru rozvíjí v Berlíně a snaží se náročnou práci skloubit s rodinným životem. Moc mu to nejde. Dnes alespoň přislíbí, že zaveze děti do školy. Na cestě autem ranním Berlínem mu zazvoní telefon a tajemný hlas mu oznámí, že pod jeho sedadlem je nachystaná bomba připravená vybuchnout, jakmile se někdo zvedne ze sedadla a vystoupí. On i jeho děti vyletí do povětří, pokud nezačne rychle a přesně plnit zadané úkol a jako důkaz mu předvede několik výbuchů s nevinnými lidmi. Uvězněný ve svém autě a v plné rychlosti, Matt vyjíždí na zběsilou jízdu městem, během níž musí následovat čím dál šílenější a nebezpečnější instrukce. Brzy má navíc v patách policii. Proti všem, proti času a proti tikající bombě se pokusí zachránit děti a přijít na to, kdo s ním tuhle smrtící hru rozehrál. K vykoupení a odplatě vede jen cesta na plný plyn. (Bontonfilm)

(více)

Videa (8)

Trailer 5

Recenze (114)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Nemecká verzia sa mi svojho času dosť páčila, takže prečo by som mal predpokladať, že Antal s Neesonom to výraznejšie pokazia, respektíve že by to snáď nemohli nakrútiť ešte lepšie. No pravda je taká, že obaja idú na pol plynu, ako by ich to ani nebavilo, to Modine mohol dostať viac priestoru, keďže si svoju úlohu užíva asi najviac. Je to menej adrenalínové ako naposledy, čo je škoda, pričom akčných scén je dosť. Najviac zo všetkého však nechápem, prečo sa to opäť odohráva v Nemecku. Šikol by sa napríklad Paríž. ()

Wally 

všechny recenze uživatele

L. Neeson se dostal ve své kariéře do bodu, kdy stejně jako ve své době B.Willis bere už jakoukoliv roli a svou vydobytou slávu pohřbívá v německé, rumunské a jiné pochybné produkci a na sklonku kariéry se objevuje v těchto sranděrách... Tohle bylo hodně jednoduché a hloupé... Koukal jsem s českým dabingem a bohužel musím konstatovat, že jako Liam nedokázal odhadnout, kdy včas opustit role akčních hrdinů, tak stejně Pavel Soukup nedokázal včas odejít do dabingového důchodu a jeho již starý a unavený hlas film také shazuje... ()

Reklama

Steven47 

všechny recenze uživatele

Marně hledám alespoň jeden důvod, proč Jízdu smrti někomu doporučit. Tempo je na akční thriller až k uzoufání nudné a jakékoliv vypjaté momenty absentují. Děj se sice odehrává prakticky jenom v jednom autě, přesto z něj kamerově určitě šlo vytěžit více, aby byl film po vizuální stránce atraktivnější. Takhle se prakticky střídají tři různé záběry pořád dokola jako v reklamě na auto. A nejhorší je, že mi ve výsledku bylo úplně jedno, co se přede mnou odehrává. Postavám nikdo nevěnoval žádnou péči, několik z nich působí naprosto zbytečně a v kombinaci s prkennými výkony zkrátka není šance si ke komukoli vybudovat alespoň náznak vztahu. Do toho se přidávají logické nedostatky ve scénáři, které ještě více kazí už tak marné snahy snímku působit osudově. A když už konečně přijde velký zvrat v závěru (čti stane se to, co divák téměř s jistotou ví zhruba polovinu filmu), tak ani nepřijde pořádné zakončení a objeví se závěrečné titulky, aniž by bylo jasné, jak to dopadlo. Jediné štěstí, že stopáž má pouhých 90 minut. 2/10 ()

klukluka odpad!

všechny recenze uživatele

Liama Neesona nechápu..? Bejt áčkovej herec a zakopat se v béčkovejch filmech, který jsou jeden jako druhej a liší se jen prostředím a tím, že jsou postupně horší a horší…jakej to pro něj má smysl? Prachy by přece vydělal, i kdyby točil pro změnu něco rozumnýho. To je fakt tak potřebnej? Já se stydím i za to, že jsem na to koukal. Natož, kdybych měl být pod něčím podobným podepsanej. ()

m.a.t.o. 

všechny recenze uživatele

Nimród Antal uvádza: Liama Neesona v predraženej reklame na Mercedes. Hoci som nevidel španielsky originál, ani nemecký či dokonca kórejský remake, i tak mi Retribution pripadal ako film, ktorého každú scénu som už videl niekde inde. Preto mi napínavá nepripadala byť ani jedna jediná sekunda. Iste, Liam si tu odohrá svoj štandard a ku cti mu slúži, že to celé nemá v paži ako niektorí jeho kolegovia. Nad jeho dvojhviezdičkový štandard z posledných rokov to však nevydalo ani tentoraz. 40 % ()

Galerie (59)

Zajímavosti (4)

  • Film bol oznámený už v roku 2017. Dokončený bol však až o 4 roky neskôr. (Arsenal83)
  • Poté, co je Matt Turner (Liam Neeson) obklíčen policií, rozhodne se vzít věci do vlastních rukou a ujede, přičemž prorazí barikádu ze dvou policejních aut. Airbagy v jeho SUV Mercedes se při takovém nárazu nevysunou, ačkoli by měly. (Johnny.ARN)
  • Natáčalo sa hlavne v Babelsberg Studios v Postupime a v uliciach Berlína, kde sa dej odohráva. (Arsenal83)

Reklama

Reklama