Reklama

Reklama

Jízda smrti

  • Česko Odveta (více)
Trailer 5

Matt Turner s tváří Liama Neesona je úspěšný americký bankéř, který svou kariéru rozvíjí v Berlíně a snaží se náročnou práci skloubit s rodinným životem. Moc mu to nejde. Dnes alespoň přislíbí, že zaveze děti do školy. Na cestě autem ranním Berlínem mu zazvoní telefon a tajemný hlas mu oznámí, že pod jeho sedadlem je nachystaná bomba připravená vybuchnout, jakmile se někdo zvedne ze sedadla a vystoupí. On i jeho děti vyletí do povětří, pokud nezačne rychle a přesně plnit zadané úkol a jako důkaz mu předvede několik výbuchů s nevinnými lidmi. Uvězněný ve svém autě a v plné rychlosti, Matt vyjíždí na zběsilou jízdu městem, během níž musí následovat čím dál šílenější a nebezpečnější instrukce. Brzy má navíc v patách policii. Proti všem, proti času a proti tikající bombě se pokusí zachránit děti a přijít na to, kdo s ním tuhle smrtící hru rozehrál. K vykoupení a odplatě vede jen cesta na plný plyn. (Bontonfilm)

(více)

Videa (8)

Trailer 5

Recenze (114)

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Liam Neeson nám začíná Butlerovatět (narážka na Geralda Butlera)  jeho poslední filmy za moc nestojí a ani tento není výjimka. Byznysman nasedne do auta a veze své děcka do školy někdo mu zavolá, že v autě má bombu a pokud vystoupí tak to auto vybuchne a chce po něm převést peníze z účtu v Saúdské Arábii. Do toho tam zabíjí lidi co jsou jeho kamarádi, aby to padlo na něho. Ve filmu je řečeno, že ta bomba je napojená na mobil a odpaluje se nějak dálkově on vjede na místo kde není signál (policie ho vypnula) tudíž kdyby tam vystoupil nevybuchlo by to ačkoliv ten policajt říká něco jiného. Dále na konci zjistíme, že on musel přežít jelikož jediný zná ten kód  tudíž kdyby ho ten pachatel zabil je nahraný to neřeším to, že na konci vystoupil z auta a nevybuchlo to hned. Na konci dále zjistíme, že pachatel je jeden z těch mrtvých a fingoval svou smrt což je sice pěkné, ale policie to auto prohledávala a pokud tam nenajde tělo tak zjistí, že žije.  P.s. plusové body, že nám to ukáže jací jsou ekologičtí aktivisté svině a útočí na policajty 40 procent jsem rád , že nevyšlo kino. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Tento film sa mi nepáčil. V kine pri sledovaní som si uvedomil, že som videl Nemecku verziu, a ani tá sa mi nepáčila. Musíte naplno vypnúť mozog a to stále asi nebude stačiť. Aj keď dokážete ignorovať úplný nedostatok logiky, postavy a dialógy robia tento film skoro neznesiteľný. Hlavným problémom je, že nikto nepočúva nič, čo kto hovorí. Každá scéna sa opakuje aspoň raz ak nie viackrát. Nestojí to za výlet do kina, aj keď som to sám urobil. Pripomína to druh filmu, ktorý by ste si mohli náhodne pozrieť v televízii pri prepínaní programov. Liam Neeson je v poslednej dobe na zlej vlne s filmami. 4/10 ()

Reklama

Posheidon 

všechny recenze uživatele

Toho rána byla rodinka v klasickém hašteřivém módu. Bratr se sestrou se škádlí jako dvě koťata na rozpálené plechové střeše, neb co se škádlívá, to se ve skutečností rádo mívá a ani maminka s tatínkem nezůstávají toho dne pozadu a rozjíždějí klasické rodičovské Eniki beniki kliki bé, aber faber dominé, jehož výsledkem je, že odvoz dětí do školy dneska taťku jednoduše nemine. Vše se změní s nástupem do auta (se zaměřovačem na lidi na kapotě) a telefonním hovorem (z neznámého čísla na neznámý telefon). Liam od této chvíle pádí se svým robustním medvědem ulicemi Berlína velmi Nebezpečnou rychlostí, neohroženě a stejně odvážně, jako Ambulance převážející Rychle a zběsile pacienta se zástavou srdce. V robustním SUV jsou uvězněni všichni tři Psychopatem, který požaduje po taťkovi nemalé tajně ulité firemní Výkupné, jinak jim garantuje, že s nimi kára vyletí do luftu na to tata, jako Telefonní budka v Černobylu. Takto stručně by se dala shrnout nepříliš originální zápletka, kterou už jsme v jiné podobě měli možnost shlédnout nesčetněkrát. Ostatně i tohle je již třetí remake španělského El desconocido. A jaké to bylo? Je to takový ten klasický film, u kterého nesmíte hlavně přemýšlet. Je plný klišé a těžko uvěřitelných záležitostí, které by byly uvěřitelné leda tak v paralelním vesmíru, kde platí jiné zákonitosti. Ve výsledku je to stejně zábavné asi jako příprava Popcornu. Sledujete to, i přestože jste to už x-krát předtím viděli. Samotný průběh je docela akční, neb příprava je lehce tajemná a zároveň docela zábavná, ale stejně po celou dobu tušíte, že na konci bouřlivého procesu vás stejně nečeká nic jiného než staré známé kukuřičné pukance. Trošku se obávám, že stejně rychle jako plynul děj filmu, tak, že stejně rychlý bude i proces odpaření z mých paměťových buněk. Pozor spoiler: 👨‍👩‍👧‍👧🏠👨‍👦‍👦🚗📞🗣️💣😱💰🚗🚙💥⚰️⚰️🚗📞🗣️😱🚗🚆🚘💥⚰️🚗🚓🚧👮‍♂️👩‍👧‍👦🚗👨🖕🗣️🌉💥🗣️⚰️ ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Retribution se sice po dlouhé době tváří jako áčková neesonovka, ovšem výsledek je ještě tristnější než ty přiznané béčkové. Neeson nejspíš uznal, že žádnou velkou akci už nedá a tak tu většinu času sedí v autě s bombou a je nucen plnit požadavky tajemného záporáka. Ten má ďábelský plán o kterém tvrdí že myslel na všechny alternativy, ale už mu uniká, že absolutně nedává smysl. Nemluvě o tom, že to o koho se jedná je dopředu celkem snadno odhadnutelné, čímž se film připravil nejen o jediný zvrat, ale taky o poslední náznak napětí. Neeson už by se na tenhle žánr měl definitivně vykašlat...20% ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Překvapivě ne až tak špatné, jak jsem čekal. Poslední filmy Neesona upadaly na tom, že už je to stařík ve svých letech, a tak akce a rvačky působily dost nevábně jak z domova důchodců a taky scénáře jeho filmů taky za moc nestály. Oba problémy zde ale konečně nejsou - jednak proto, že tady Neeson celý film sedí v autě a druhak proto, že jde o nápad už stokrát viděný a omílaný, nicméně stále přívětivý a zábavně napínavý, takže jsem byl napjatý po celou dobu, užíval jsem si každý další "úkol" a netrpělivě čekal na finální odhalení. Stejně tak vizuál není nikterak špatný a drajv se filmu taky upřít nedá. Suma sumárum rozhodně neurážející jednohubka, která zabaví, zaujme a ikdyž je to neoriginální téma, vyloženě jsem se nenudil. Průměr. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (4)

  • Film bol oznámený už v roku 2017. Dokončený bol však až o 4 roky neskôr. (Arsenal83)
  • Natáčalo sa hlavne v Babelsberg Studios v Postupime a v uliciach Berlína, kde sa dej odohráva. (Arsenal83)

Reklama

Reklama