Reklama

Reklama

Příběh Renfielda (Nicholas Hoult), Drákulova věčně oddaného a neustále ponižovaného služebníka. Renfield je nucen shánět pro svého historicky nejnarcističtějšího pána (Nicolas Cage) požadovanou kořist a splnit každý jeho příkaz, bez ohledu na to, jaké ponížení při tom zažívá. Ale teď, po staletích otroctví, Renfield zjišťuje, že existuje život i mimo stín tohoto Pána temnot. Kdyby jen dokázal přijít na to, jak ukončit svou závislost na jeho vůli. (Cinemart)

(více)

Videa (5)

Trailer 6

Recenze (310)

salisbury 

všechny recenze uživatele

Režisér Chris McKay toho ve své filmografické filmové sbírce moc nemá a i pro tento fakt se musí přistupovat k jeho novému dílu Renfield s mírnou obavou. Film je pln brutální řezničiny, kdy divák z kina odchází s nějakou tou krvavou kapkou na triku a vcelku mírně nadprůměrným zážitkem. Dracula, kterého hraje Nicolas Cage není v jeho podání špatný a to i možná díky tomu, že už si z poslední doby nepamatuji s Nicolasem film, který by byl jakkoliv koukatelný. Už dávno pryč je bohužel doba, kdy se člověk na filmy s ním těšil. Renfield nás mezi krvavou smrští dokáže občasně černým humorem rozesmát, ale jinak si myslím, že bude za čas film zapomenut, ač tohle je za poslední dobu to nejlepší, co jsem s Cagem viděl. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Kdyby to bylo zábavné jako samotný námět: Drakulův poskok se za pomoci podpůrné skupiny snaží vymanit z toxického vztahu se svým pánem, šlo by o podařený film. Leč autoři jakoby nevěděli, co si s námětem počít. Snímek osciluje mezi brutalitou, pokusy o psychologii a vtipy a jakési soupeření mezi jednočlennou upírskou mafií a tradiční mafií italskou, jakoby vypadlou z nějakého filmu ze sedmdesátých let. Míra roztrhaných těl a vzduchem létajících vnitřností byla pro mě neúnosná a znechucovala mě. SHRNUTÍ: Když se neumíte rozhodnout, jestli chcete krvák nebo komedii a u obojího tlačíte příliš na pilu. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Námet je skvelý, scenár slabý. Cage a Hoult sú v ústredných postavách perfektní, zvyšok je obsadený väčšinou veľmi nevhodne. Historický prológ je výborný, zvyšok filmu (95%) sotva priemerný. Chémia medzi Houltom a Awkwafinou je doslova nulová. A tak by sme mohli pokračovať ďalej. Jednotlivé žánre koexistujú medzi sebou veľmi zvláštnym, za mňa nevhodným spôsobom a podobne mi nesadol ani film ako celok. Ale plne chápem, prečo môže ísť pre viacerých divákov o príjemné prekvapenie a srdcovú záležitosť. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Jsem rád, že se Nick Cage zas podíval na chvíli do kin, leč není to hlavní role, aspoň že tu není tak málo, jak jsem se bál. Od Renfielda jsem nečekal žádné zázraky, nečekal jsem ale, že to celé bude až groteskně brutální (až ve stylu Tarantina) a tak moc cheesy. Tento styl příliš nevyhledávám, tudíž to na mě tolik nezapůsobilo, ovšem řemeslo akurátní a jistě si to člověk může patřičně užít více než já, pokud mu tato forma sedle. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Zábavná hříčka z drákulovského světa stojící tentokrát na Renfieldovi, který se potýká s problémy, které musí řešit především týrané ženy. Nedokáže opustit svého tyrana. Jo a když spolkne brouka, promění se ve vytuněného Johna Wicka. Tady nemám ten nejmenší problém. Děj si sviští kupředu nepolevujícím tempem, má to nenucený vtip, herci jsou do jednoho výborní a erková akce je místy až lahůdková. Bitka v bytovém komplexu za doprovodu Beastie Boys je naprosto špičková a jsem si naprosto jist, že tuhle sekvenci si pustím i počtvrté. Soundtrack je vůbec výborný a vedle výše zmíněných Bestií tu zazná třeba My Chemical Romance nebo Yungblud. Kdo neznáte, doporučuji. Stejně jako Renfielda. 80% ()

Galerie (20)

Zajímavosti (19)

  • Kapitán Nemo, Superman a Dracula byly tři role, o kterých Nicolas Cage snil, když začal svou hereckou kariéru. (KGBelik)
  • Zámok z filmu sa nazýva Neuschwanstein a nachádza sa v Hohenschwangau v Bavorsku v Nemecku. Objavil sa aj vo filme Bang Bang (1968) a je otvorený pre verejnosť. Nie je taký starý, ako vyzerá, bol dokončený až okolo roku 1886. (Arsenal83)

Související novinky

Netflix chystá remake Frankensteinovy nevěsty

Netflix chystá remake Frankensteinovy nevěsty

04.08.2023

Po několika poměrně nedávných pokusech studia Universal Pictures oživit sérii jejich klasických monster se snímky jako Mumie, Renfield nebo s nadcházejícím dosud nepojmenovaným projektem od režijního… (více)

Obchodník se smrtí se vrací

Obchodník se smrtí se vrací

08.05.2023

Oscarový herec Nicolas Cage v těchto dnech baví diváky na plátnech kin coby narcistní hrabě Dracula v akční fantasy komedii Renfield, nicméně na horizontu se pro něj namísto vycházejícího slunce… (více)

Projekty od Universalu loví mladé hvězdy

Projekty od Universalu loví mladé hvězdy

14.04.2023

Studio Universal v současnosti chystá několik projektů, jimiž by rádo navázalo na své zajeté a osvědčené značky. Jedním z nich je tento týden oznámený a blíže nespecifikovaný příspěvek do světa… (více)

Nicolas Cage si zahraje Drákulu

Nicolas Cage si zahraje Drákulu

01.12.2021

Studio Universal se po pár letech opět chystá oprášit jedno z ikonických monster filmového plátna, hraběte Drákulu. Nový snímek s názvem Renfield by však měl ukázat drákulovskou legendu z pohledu… (více)

Reklama

Reklama