Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Milé dámy, nikdo v celém Římě vám tak skvěle neobarví vlasy a odborně nezastřihne ofinku, jako Leon (Michel Serrault) z módního salonu Leon de Paris. Tenhle Francouz s růžovoučkým hláskem kmitá mezi svými zákaznicemi jako šroubeček, aby… splatil dluh své příšerné tchyni, která ho v salónu i v soukromí rodiny drží pěkně zkrátka. Heterosexuál Leon je tak manželce i svým dvěma dcerám jenom pro smích, je to rodinný poskok, pucflek a otloukací panák. Nemá právo o ničem rozhodovat, smí jen být zticha a udělat, co se mu řekne. Až jednou zazvoní u domu bankovní zloděj Kukačka, toho času zrovinka na útěku před policií. Z Leona a jeho rodiny si s revolverem v ruce udělá rukojmí. Zpočátku netuší, jak rychle mu v domě vyroste silný spojenec. (dopitak)

(více)

Recenze (25)

Oskar 

všechny recenze uživatele

Francouzský kadeřník Michel Serrault je vězněm a obětí své vyděračské italské tchyně Laury Adaniové. Protože má na něj ta baba kompromitující materiály, musí patrně doživotně zdarma stříhat zákaznice jejího salónu a škemrat o každou maličkost. Aspoň do chvíle, než si jeho rodinu vybere za rukojmí bankovní lupič na útěku Kukačka. Nezná matriarchální režim rodiny, Serraulta považuje za pána domu a kadeřník toho využije k po kapkách dávkované pomstě a získání ztracené svobody... Jediné informace, které jsem o tom filmu měl, pocházely z dobového časopisu Kino, kde ho zhodnotili nesmírně vlažně a v recenzi to odůvodňovali vulgaritou a hrubostí. Nevím, kde to vzali. Film sice obsahuje několik jadrnějších momentů, ale vždy jen v souvislosti s neotesaným Kukačkou a v míře, která není na obtíž. Vlk a beránek je velmi svižná situační komedie. Pečlivou stavbou scénáře i jednotou místa děje mi připomínala třeba Oskara nebo Blbce k večeři. Proto nemusí sázet na šklebivou pitvornost, ve které se tolik italských komedií utápí a nejen díky Serraultově účasti se nese v lehkém francouzském duchu. Škoda jen, že do poslední třetiny trochu zbytečně zasáhne několik nových postav, které děj do té doby nepostrádal. Jinak jde o velmi příjemné překvapení a smál jsem se jako už dlouho ne. 80% ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Spočátku tak trochu Hodiny zoufalství v komediálním hávu se postupně překlopí do takových Hodin zoufalství úplně naruby... Po většinu času dost atraktivně zábavný snímek má dokonce velmi slušně (a hned dvounásobně!) vypointovaný transvestismus hlavního hrdiny, který se ze začátku může jevit jako příliš samoúčelný a v rámci obsazení Michela Serraulta tak trochu i parazitující na slávě Klece bláznů. Ale tedy, poslední kontrola s policajty na dálnici už byla na můj vkus mimo mísu a přitažená za vlasy až příliš. Rovněž zakončení v případě "zlodějské" komedie bych očekával morálně pozitivnější... kdepak se na závěr poděly vynálezavost, ostražitost a zodpovědnost těch karabiníků? :) Při sečtení všech výrazných kladů a drobných minusů mi vychází poctivě zasloužené tři hvězdičky za pěknou filmovou jednohubku z Itálie, která nicméně nemá výrazný potenciál tu svoji škatulku „jednohubky“ překročit. Vlastně možná se o to ani nesnažila, takže v rámci očekávání určitě spokojenost. 65% ()

Reklama

martins 

všechny recenze uživatele

Bláznivá italská komedie, které dominuje především Michel Serrault v postavě Leona, kterého z jeho zajetí vysvobodí až zloděj zvaný Kukačka, který obrátí jeho rodinu vzhůru nohama, nakonec se oba přátelé spojí, ukradnou tchýni všechno zlato a zmizí do Španělska, naneštěstí pro ně i s druhorozenou dcerou.... ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Je to prdel, jak tam je vlastně dost nekorektní humor. Hlavního hrdinu terorizuje jeho ženské příbuzenstvo, nutí ho žrát makrobiotickou stravu, v práci musí předstírat homouše a jeho sen je rozsekat tchýni sekerou. Navíc hlavní hrdina má furt celkem kamennej ksicht a neskutečně perlí čemuž pomáhá i dabing, který fakt povedl a o ostřejší výrazy není nouze. ()

4567arthur 

všechny recenze uživatele

Naprosto vynikající italsko - francouzská komedie, kterou jsem viděl už tak nejméně dvacetkrát! Od prvního zhlédnutí mě už tahle komedie nepustila. Je to přesně včera, co jsem si Vlk a beránek znovu pustil a i přesto, že už to tolik znám, tak mě to ani o malé procento neomrzelo! Spousta zábavných scén, které pořád baví. Skvělí herci Tomas Millian a Michael Serrault a velice povedená hudba Giancarlo Chiaramello. 100%!! "To jsem se jednou vsadil s kamarádem u mě doma, že klidně sním chleba namazanej hovnem a sázku jsem vyhrál!" ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama