Reklama

Reklama

Red Rock West

  • Česko Red Rock (více)
Trailer

Obsahy(1)

Válečný veterán Michael marně hledá práci. S pěti dolary v kapse a prázdnou nádrží dorazí do chátrajícího Red Rocku, kde je majitelem baru považován za Lylea z Texasu, na něhož tu čeká práce. Michael využije příležitosti, ale příliš pozdě zjistí, že "práce" nemá nic společného s naléváním pití, ale s vraždou Wayneovy manželky Suzanne, za kterou dostane pět tisíc dolarů předem a dalších pět, až bude práce dokončena. Přesto peníze vezme a prozradí Suzanne záměry jejího manžela. Ta chladně zdvojnásobí nabídku. Michael opět vezme peníze, ale místo vraždy Wayna napíše dopis šerifovi, v němž odhalí vražedný plán. Když se poté pokusí opustit město, je kvůli autonehodě zadržen policií a zjistí, že šerifem je sám Wayne. Nabídne mu, že peníze vrátí, když ho nechá jít. Wayne se ho ale pokusí zabít. Michaelovi se podaří uprchnout, na útěku ho však porazí auto, které neřídí nikdo jiný než Lyle z Texasu. Michael se spojí se Suzanne a společně naplánují útěk, žena ale chce předtím vyloupit Wayneův trezor. Nebezpečná hra nabírá obrátky. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (130)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Na prvý pohľad nenápadný film, ktorý sa ani nedostal do našich kín a v komerčných televíziách o ňom asi nikdy nechyrovali. Počas prvej polovice som narátal niekoľko prekvapivých zvratov, ktoré by vystačili na viacero filmov. Akýsi neo noir, príbuzný slávnejšiemu Stoneovmu U- turn. Veľmi kvalitná žánrovka s kultovým potenciálom a kvalitnými, skvele obsadenými hercami. Chcelo by to vidieť znova niekde v tv. Počujete ma na Markíze alebo v JOJ? ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

John Dahl podle osvědčené premisy amerických venkovských thrillerů "osamělý hrdina se ocitá v nepravý čas na nepravém místě" začal pěkně od podlahy, ovšem poslední nevýrazná půlhodina s finále na cintorínu už nastavenou laťku hutného noiru podskočila, nehledě na to, že texaský zabiják D.Hopper zde budil stejnou hrůzu jako proutěný košík s hrajícími si koťaty (dle mého měl být spíše obsazen v původně zamýšlené roli šerifa a mistru chladného pohledu J.T.Walshovi by naopak slušel jeho post). No nic, alespoň se Olie Stone poučil z cizích chyb a o pět let později z prakticky totožného námětu vytvořil mnohem stylovější záležitost. Adios, Red Rock. Nemám důvod se někdy vracet.. ()

Reklama

liuk 

všechny recenze uživatele

Nádherně svižná jednohubka. On John Dahl očividně špatné filmy nedělá. A taky má stejnou úchylku jak já, miluje městskou světlou tmu s osamocenými světly aut nebo neony barů a pump. Red Rock West je i jako celek vizuálně úžasně vyšperkovaný film, snad každý frame by mohl být vystřihnut a používán jako propagační materiál. O příběhu se dá říct, že ze začátku jsem dost vnitřně handrkoval na Stona, U-Turn má totiž fakt stejný začátek. Pak se naštěstí cesty filmů dosti rozdělí a tak oba zůstaly soběstačné. A i když působí díky velké kadence zvratů konec každé desetiminutovky jako konec epizody seriálu 24, stejně film letí bez škobrnutí jak blesk. A Dennis Hopper zde má úplně nejlepší oblečení, chci taky. Bylo by to možná i na 5*, kdyby ke konci ty zvraty nebyly už příliš zbytečné, předpovídatelné a občas úsměvné. Jinak ale opravdu dobrý stepní thriller. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Aneb takové: "S poctivostí nejdřív pojdeš." Válečný veterán, poctivec a gentleman se v městečku Red Rock zaplete do lokální krimihry křivého šerifa, jeho nevěrné manželky (na zabití) a pošahaného nájemného vraha. Perfektně zamotaný děj žel spíš jen tak proběhne kolem a přes snahu o řádnou "kovbojskou" stylovost úplně nevtáhne. ()

Faye 

všechny recenze uživatele

Michael Williams ujel přes 1200 mil, má už jedinou čistou košili a mizivou naději, že najde práci. Za posledních 5 dolarů koupil benzín a najednou mu majitel baru v Red Rock položí na stůl 5 táců jako zálohu … za maličkost, za likvidaci jeho ženy Suzanne. Jenže barman oslovil špatného muže a Michael je prostě smolař. Takové filmy mám ráda, jediná jistota v nich je, že ať se stane co se stane, nastalou situaci to může jenom zkomplikovat a každá další komplikace vše už jenom zhoršit a přitom balík peněz je pořád na dosah ruky. Líbil se mi tady i Nicolas Cage a navíc měl na sobě ty dokonale bleděmodré rifle, které jsou k vidění jenom ve filmu a které se nedají koupit. U mě 4* spokojenost. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (11)

  • Red Rock vo Wyomingu skutočne existuje. Nejedná sa však o mestečko, ale o skalnatý útvar. (Real Tom Hardy)
  • Natáčanie prebiehalo okrem Arizony i v Montane, rodnom štáte Johna a Ricka Dahlovcov. (m.a.t.o.)
  • Při jízdě autem, které řídí Lyle (Dennis Hopper) a Michael (Nicolas Cage) je s ním, v rádiu hraje píseň Johnnyho Cashe „Folsom Prison Blues“. Cash tuto píseň mj. nazpíval také na live albu „At Folsom Prison“, které nahrál na jednom ze dvou vězeňských koncertů. (noelcoward73)

Reklama

Reklama