Reklama

Reklama

Red Rock West

  • Česko Red Rock (více)
Trailer

Obsahy(1)

Válečný veterán Michael marně hledá práci. S pěti dolary v kapse a prázdnou nádrží dorazí do chátrajícího Red Rocku, kde je majitelem baru považován za Lylea z Texasu, na něhož tu čeká práce. Michael využije příležitosti, ale příliš pozdě zjistí, že "práce" nemá nic společného s naléváním pití, ale s vraždou Wayneovy manželky Suzanne, za kterou dostane pět tisíc dolarů předem a dalších pět, až bude práce dokončena. Přesto peníze vezme a prozradí Suzanne záměry jejího manžela. Ta chladně zdvojnásobí nabídku. Michael opět vezme peníze, ale místo vraždy Wayna napíše dopis šerifovi, v němž odhalí vražedný plán. Když se poté pokusí opustit město, je kvůli autonehodě zadržen policií a zjistí, že šerifem je sám Wayne. Nabídne mu, že peníze vrátí, když ho nechá jít. Wayne se ho ale pokusí zabít. Michaelovi se podaří uprchnout, na útěku ho však porazí auto, které neřídí nikdo jiný než Lyle z Texasu. Michael se spojí se Suzanne a společně naplánují útěk, žena ale chce předtím vyloupit Wayneův trezor. Nebezpečná hra nabírá obrátky. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (130)

RomanHyde 

všechny recenze uživatele

Hmmmm, jako u mě fakt dobrý! Nic jsem nečekal a film překvapil. Ano je to taková příprava na U-Turn. Zajímavý děj a zápletka, divák se ani chvilku nenudí. Jak moc nemusím Cage tak tady mi sedl a jako zkrachovalec, tragéd s jednou kapsou prázdnou a druhou vysypanou, který se omylem dostane k jedné "fušce" za spoustu peněz se mi vyloženě líbil. Red Rock West je nadprůměrná kvalitní akční zábava. Doporučuji ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Boli časy a filmy, keď sme ešte nemali dôvody si robiť z Nicolasa Caga srandu. Táto kriminálka Johna Dahla (Hráči, Zabi ma znovu) je toho dôkazom. Námetom veľmi podobné, U-Turnu ale Stonovu šialenosť to v mnohom prekonáva. Príbeh bývalého vojaka, ktorého si pomýlia s nájomným vrahom je sympatický hlavne v tom, že divák netuší, ako bude pokračovať. Množstvo zvratov a nejednoznačných postáv udržiavajú pozornosť stále v napätí. Atmosféra Texasu je výborná a keď to začne byť celé až príliš pritiahnuté za vlasy, príde ďalšie prekvapenie, ktoré všetko opäť hodí do tej správnej nálady. Malá, nenápadná a neambiciózna továreň na vzrušenie. ()

Reklama

zombkiler 

všechny recenze uživatele

Pomalý ale velmi napínavý film s Cagem, kterého jsem donedávna měl za špatného herce ale v tomhle filmu dokazuje že je velmi talentovaný.Jinak jak už jsem říkal: příběh je velmi pomalý ale o to víc napínavý, scénař je podle mě v pořádku snad jen trošku víc akce zde mohlo být ale to určitě nevadí na kvalitě tohoto skvělého snímku. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Aneb takové: "S poctivostí nejdřív pojdeš." Válečný veterán, poctivec a gentleman se v městečku Red Rock zaplete do lokální krimihry křivého šerifa, jeho nevěrné manželky (na zabití) a pošahaného nájemného vraha. Perfektně zamotaný děj žel spíš jen tak proběhne kolem a přes snahu o řádnou "kovbojskou" stylovost úplně nevtáhne. ()

castor 

všechny recenze uživatele

No jo, sice měl Nicolas Cage sotva na benzín, tehdy ale ještě dělal kliky na jedné ruce a před kamerou předváděl solidní herecké kreace. Když už mu zbývalo jen na kafe, usmálo se na něj štěstí. Omylem se přichomýtne k práci. Jenže ta má sakra co dělat s vraždou. Když se potká s budoucí obětí, ta si objedná vraždu číslo dvě. Navíc se ve městečku objevuje skutečný vrah s tváří démonického Dennise Hoppera. Tvůrci nám nabídnou několik slušných zvratů, předkládají klamnou maloměstskou idylu i udržují napětí, škoda jen, že půvabná brunetka Lara Flynn Boyle, které kdysi podlehl i proslulý proutník Jack Nicholson, neprodala víc ze svého sex-appealu. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (11)

  • Pôvodne chcel režisér John Dahl obsadiť Dennisa Hoppera do role Wayna Browna (J.T. Walsh), ale ten trval na tom, že chce hrať Lylea z Dallasu. Hopper nakoniec presvedčil producentov, ktorí boli s konečným výsledkom nadšení. (lepo)
  • Režisér John Dahl pomenoval postavu Dennisa Hoppera (Lyle) podľa svojej prvej gitary. (lepo)
  • Nicolas Cage (Michael Williams) do značnej miery dostal úlohu vďaka odporúčaniu svojho strýka Francisa Forda Coppolu, ktorý je veľkým fanúšikom prvého filmu Johna Dahla, Zabi ma znovu (1989). (lepo)

Reklama

Reklama