Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Peter Loew pracuje jako literární agent na Manhattanu, jeho život rázem změní osudové setkání s tajemnou ženou - upírkou. Po milostné noci, kterou s ní strávil ve svém pokoji, se dokáže soustředit na stále méně věcí. Jako tyranizující šéf pronásleduje splněním pracovního úkolu svoji sekretářku Alvu, postupně ztrácí kontakt s realitou a proměňuje se v jinou bytost... Režisér R. Bierman hororový příběh namíchal z prvků thrilleru, zvláštní černé nadsázky a humoru, do něhož přidává okamžiky halucinací a spalující milostné vášně. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (115)

Koprix 

všechny recenze uživatele

Naprosto jsem nepochopila, o co se snímek snaží. Pokud se tvůrci snažili o nějaký hluboký příběh, tak to buď udělali špatně, nebo mám já špatný mozek. Ne, počkat, snažili se o hluboký příběh? Oni se vůbec snažili o příběh? Víc než na příběh to vypadalo na několik roztroušených scén, které se o příběh marně snaží. Předtím, než jsem shlédla celý film, jsem viděla pár scének, kde Cage šikanuje svou sekretářku Alvu a přišlo mi, že by to mohlo být vtipné, svižné a zábavné. Bohužel nebylo, nezachránily to ani ony scénky s Alvou, ani ta pravděpodobně nejznámější z nich s neuvěřitelně šklebícím se "you don't say" Cagem. Dvě hvězdičky snad jenom za jeho výkon, který je tady vskutku brilantní. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Slávna scénka pohľadu Nicolasa Cagea, ktorá sa stala kráľom meme. Nezáživný upírsky film, kde vás nenadchne takmer nič. Jeden z tých horších filmov s prvkami hororu, ktorý často dávajú na MGM. Je to strata času a bohužiaľ u tohto filmu neplatí pre mňa " zlaté 80.roky" - čo sa hororových filmov týka. A to tam hral vtedy ešte mladý Nicolas Cage. Scenár hodný Uwe Bola, ale aj ten by tam pridal hádam niečo zaujímavejšie. Absolútne neatraktívne ženské postavy, žiadne krásavice, dokonca ani samotné upírky. Jeden z tých filmov, u ktorých som sa musel premáhať, aby som ho dopozeral až do úplného dlhého predlhého konca. A prečo je táto snímka aj v kategórií Komédia to je mi skutočne záhadou tohto roka. Veľmi bezduchá zlátanina. ()

Reklama

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Prvá polovica filmu ma viac-menej nudila, no dej Vampire's Kiss s pribúdajúcimi minútami graduje a druhú polku som si napokon celkom užil. Bozk upíra mi trochu pripomenul o 12 rokov staršieho Romerovho Martina, v tom však absentuje komediálne poňatie, ktoré mne osobne pri takomto type snímky šmakuje viac... ()

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Spoilery! Dost lidí tu spekuluje, či byla negřice skutečně upír. Odpověď na tuto otázku je v podstatě zakomponovaná už v barvě její kůže. Upíři bývají bílí. Bez výjimek. I přes toto dogma ovšem věřím, že tohle byl film o psychopatovi, jehož psychopatství bylo ještě více umocněno tím, že byl pokousán upírkou. Netvrdím ovšem, že se v nějakého upíra skutečně měnil. V tom se podepsalo opět jeho psychopatství. Na celém filmu se mi líbil v podstatě jen mladý Nicolas, kterému to tady výjimečně docela seklo a rozhodně věřím, že nejedny trenky při pohledu na něj navlhly. Děj je ovšem krajně nezajímavý. Ani moc nechápu, proč někdo něco takového vůbec napsal? Čeho se tím snažil dosáhnout? Koho chtěl dotyčný oslnit? Kdyby se v hlavní roli objevil herec bez charisma, tak tento film není v modrých, nýbrž v černých číslech. Přiznám se, že jsme museli se spolusledovatelkou určitou část filmu zrychlovat, neboť byla extrémně zlá. Dívat se dá bez újmy na zdraví, přibližně na poslední třetinu, kdy Nicolasovo psychopatství nabírá monstrózních rozměrů. Zbytek byl absolutní sračka a filmové dno. Viděno v rámci Společné výzvy s Lucinkou. Film nám vybrala uživatelka harfuska. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Pokud by mě chtěla Jennifer Beals při sexuálních hrátkách svými upířími zoubky kousat do krku, tak nemám nic proti. Nicméně je to jediné pozitivum tohoto neskutečně nudného snímku, ve kterém se vůbec nic neděje a tak jsem vděčný alespoň za to, že hlavní hrdina občas zlověstně zakoulí očima a seřve sekretářku. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (6)

  • Peter Loew (Nicolas Cage) sleduje v televize film Upír Nosferatu (1922). (Zdroj: ČSFD)
  • Slavné meme „You Don't Say?“ vzniklo na podkladě scény právě z tohoto filmu. Konkrétně z té, v níž Peter Loew (Nicolas Cage) vede dialog s Alvou Restrepo (Maria Conchita Alonso) ve své kanceláři. (P. J. D.)
  • Při natáčení snědl Nicolas Cage 3x po sobě živého švába. (DoMoS)

Související novinky

Nicolas Cage si zahraje Drákulu

Nicolas Cage si zahraje Drákulu

01.12.2021

Studio Universal se po pár letech opět chystá oprášit jedno z ikonických monster filmového plátna, hraběte Drákulu. Nový snímek s názvem Renfield by však měl ukázat drákulovskou legendu z pohledu… (více)

Reklama

Reklama