Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(2) / Epizody(12)

V australském vnitrozemí se probudí muž, který trpí ztrátou paměti. Pomocí několika stop, které má, musí odhalit svou identitu dříve, než ho dostihne jeho minulost. (HBO Max)

Videa (2)

Trailer

Recenze (21)

ER 

všechny recenze uživatele

Dusná atmosféra australského "zapadákova" a cizinec, který si nic nepamatuje, ale rád by aspoň věděl, jak se jmenuje a proč se ocitnul na onom místě. Tahle Coenovsky laděná jízda je možná nejlepší australský seriál v rámci krimi žánru s výborně obsazeným Dornanem, jehož "tupější" herecký projev tu sedí snad na 100%. I jeho "fanynka" z řad místní policie je excelentní a je zábavné sledovat, jak se tato dvojka snaží rozplést minulost cizince, která nepatří mezi "normální" a mrtvoly se začínají hromadit.  Jen je škoda, že s příjezdem řeckého mafiána děj ztrácí trochu drive a psychohrátky k dosavadní atmosféře moc nesedí. Musím pochválit i filmový look s nádhernými záběry australské krajiny, které umocňují výsledný dojem. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zdielam nazor, ze tvorcovia serialu sa ozaj silno snazia stavat na kvalitach genialneho Farga. Co je fajn, kedze jeho "identikitom" boli vtipne i divne postavy, prekvapive parodicke, wtf, ci brutalne momenty. Tych je v tomto kusku zial pomenej. V 3och-4och epizodach sa to celkom dari a drzia liniu i zabavnost. Obcas nedovysvetlenie, ci "pochrumany" scenar, ci slabe dialogy nestoja za vela. Mne osobne zazitok skazila najma prva polovica zaverecnej epizody. Dovody som napisal k nej. Napriek vyhradam, kedze nejde nevidiet "podobnosti" a neporovnavat s takmer dokonalym Fargom. Priemer a moje odporucanie, hoci z hlavy coskoro vyfuci. 60% ()

Reklama

Saesulkun 

všechny recenze uživatele

Schválně, jestli někdo někdy natočí film/seriál o chlápkovi, co ztratil paměť a po napínavým pátrání přes 3 kontinenty se zjistí, že to byl... popelář.  No nic, v tomhle případě to i bez spoiler alertu popelář nebyl. Byli to ale hodně líný scénáristi, který sem naflákali příhody tak, aby hrály do karet jejich záměru a ne tak, jak by se reálně odehrály. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Takový potenciál měl The tourist, ale takhle ho zmrvit, ouvejs, je to škoda. První polovina byla na pětku, ale pak začal psát scénář asi někdo jiný, protože to šlo do kopru včetně závěrečné tečky. Jamie hrál jinak celkem solidně a policistka mně byla moc sympatická. Zajímavý prvek byl určitě muž (nevímjaksejmenuje) se svými hláškami : " moje matka byla také.......je to záslužná práce". Suma sumárum sečteno a podtrženo víc jak na trojku to nevidím. ()

HarryCameron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

To čo na začiatku vyzeralo, že bude akčným thrillerom s množstvom prekvapujúcich zvratov sa nakoniec zvrtlo na psychologickú drámu s romantickým podtextom. A žiaľ ani tá nebola nejak dobrá. Slabý priemer seriálu mierne dvíhajú sympatickí Jamie Dorner a Danielle McDonald, ktorí podávajú slušné výkony. Najlepšia epizóda: číslo 4, najslabšie epizódy: 5 a 6. UPDATE po 2.sérii : v tejto sérii sú epizódy viac kvalitatívne vyrovnané než v prvej sérii, v globále však stále ide len o priemerný seriálový počin. ()

Galerie (23)

Související novinky

Jamie Dornan bude turistou v Austrálii

Jamie Dornan bude turistou v Austrálii

28.01.2021

Britský herec Jamie Dornan (Synchronic, Anthropoid) byl obsazen do hlavní role v připravované koprodukční limitované sérii s jednoznačným názvem The Tourist. Natáčení šestidílného seriálového… (více)

Reklama

Reklama