Reklama

Reklama

Šílená noc

  • USA Violent Night (více)
Trailer 4

Trávit Vánoce s dominantní matkou (Beverly D´Angelo) jen proto, že je nechutně bohatá a že potřebujete, aby „pustila chlup“, je samo o sobě solidní peklo. Když ale rodinu krátce před štědrovečerní večeří přepadne ozbrojený gang, jehož členové si přejí k Vánocům obsah rodinného trezoru, nastává krize, kterou si nikdo neuměl představit. Naštěstí k přepadení došlo právě v onen kouzelný večer, kdy i otrlí pragmatici aspoň na chvíli věří na zázraky. Je to zároveň noc, kdy jistý vousatý chlapík v červenobílém oblečku prolézá komíny, aby lidem nadělil dárky. Santa Claus (David Harbour) je v tomhle filmu životem unavený cynik, který chce mít svou nejtěžší každoroční šichtu rychle za sebou. Že se ocitl v domě, kde ozbrojenci drží rodinu jako rukojmí, mu zpočátku vrásky nedělá, jenže pak ho začne o pomoc prosit nejmladší rukojmí, malá holčička, která na něj ještě věří, a tak si vyhrne rukávy a začne úřadovat. Věřte tomu, že naštvanému Santovi byste se nechtěli dostat do rukou. Tichá noc se zpívat určitě nebude, protože tenhle Santa není žádný svatoušek. (CinemArt)

(více)

Videa (6)

Trailer 4

Recenze (453)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Pekný príklad, že vyskladať námet z protichodných žánrov/filmov nestačí na kvalitu - v tomto prípade ide o nápad, že urobíme Home Alone meets Die Hard so Santom a v Rku. Uchechtol som sa asi dva krát. Navyše ani na konci nedochádza k nejakému uveriteľnému objaveniu čara Vianoc alebo čo hocijakému precitnutiu. Škodí tomu aj Rko, lebo tvorcovia rezignujú na vianočný gýč a líniu príbehu, ktorá vedie k nejakej premene postáv. Postavy sú potom extrémne nesympatické a ako divák som mal pocit, že tá rodina si zaslúžila byť okradnutá a nie zachránená. Ďalší samoúčelný odfláknutý žánrový miš-maš, ako bola The Princess (2022). ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Když Santa McClane při nadělování dárků uvízne v domě, kde banda lupičů drží jako rukojmí bandu zpovykaných pracháčů a jednu holčičku, která sice na jeho seznamu figuruje v kolonce hodných, ale nemá problém vyrobit pasti mnohem brutálnější než Kevin, je naděje, že nastanou Vánoce krvavé a veselé. A taky že ano. Tenhle mix Smrtonosné pasti, Sám doma a klasického vánočního santaclausovského příběhu, nabízí nejen špetku vánoční nálady, ale především zábavně brutální vybíjenou, ve které se smrtící zbraní může stát nejen vánoční hvězda, ale třeba i cukrová tyčinka. Což je v záplavě těch vánočních cukrkandlů příjemně osvěžující. A David Harbour jako naštvaný Santa nemá chybu. ()

Reklama

Nevka 

všechny recenze uživatele

Jako vánoční řezničinka Violent Night bez problémů obstojí. Nemůžu se však zbavit dojmu, že těch hluchých míst tam bylo na můj vkus až moc. Přitom se v prostřední části dalo v pohodě krátit a ušetřený čas mohli tvůrci věnovat třeba flashbackům ze Santova a Vidřigrošova mládí. Umím si totiž představit, že nasrané kladivo drtící lebky pohanů a děduldův kaskadérský kousek na schodech by tomu rozhodně prospěly. A hlavně by zabavily lépe než charakterově průměrná rodinka s hrozně "cool a drsnou babčou" (ta postava by zasloužila narvat granát do řiti). Harbour je však díky bohu skvělý a jeho dětská kolegyně je taky překvapivě sympatická (rozhodně to není jedno z těch typicky protivných děcek, které byste nejraději zabalili do balíku a poslali ho expresní poštou někam za polární kruh). Pokud by se někdo rozhodl vysvětlit "jak to funguje", pak bych se pokračování nebránil. Jinak ale další nášup nutně nepotřebuji. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Smrtonosná past, křížená se Sám doma a okořeněná buranstvím ze Santa je úchyl. Příjemně odvázaná a krvavá jízda, přesně taková, jakou od Wirkoly očekáváme. Bohužel vč. časté sentimentální vaty, která jinak svižný film zbytečně brzdí. Ale jako alternativa k českým vánočním pohádkám, funguje na výbornou. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Hvil i matthet, Wirkola. Patrně z důvodů polní trávy se Tomík poprvé zcela vydal do pokroucených degenerativních rukou produkce Spojených sráčů a hned má na kokontě první totálně žluklou mrdku. Hlasitým, bublavě táhlým prdem vypuštěný pravý duch amerických Vánoc neboli přitroublé, kýčovitě patetické svinstvo, jež patrně sjelo ze stejného pásu obsluhovaného ukrutně nevtipnými a neinventivními konzumistickými dementy jako naprosto stejná retardace - Krampus, táhni do piče! a které rozhodně nevytrhlo ani těch pár rádoby brutálních zabití, ani čerstvá kosa z Klauzových saní na hlavu udivené, v Satana nevěřící báby. Wirkolo, Wirkolo, tak takhle by to nešlo! Okamžitě si vytáhni hlavu z prdele, mazej zpátky do Evropy a já tu zatím budu úpěnlivě doufat, že ti ten otylý sobomrd nesežral koule kompletně. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (8)

  • V novembri 2022 David Harbour spomenul, že počas výroby filmu sa už diskutovalo o tom, že v prípade úspechu sa natočí dvojka, kde sa obsadí aj pani Santa Clausová. Herec prejavil záujem vidieť v tejto úlohe Charlize Theron. (Arsenal83)
  • Původně byl snímek naplánován jako velikonoční film, ale tvůrci museli film přepsat na vánoční, protože David Harbour (Santa Claus) odmítl nosit oblek zajíčka. (HanzoBureshi)
  • Miesto natáčania: Winnipeg (Kanada). Natáčanie filmu prebiehalo od januára do marca 2022. (Arsenal83)

Související novinky

Reklama

Reklama