Reklama

Reklama

Irský zázrak

  • USA The Wonder (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Zdravotní sestra, kterou trápí bolestné vzpomínky, odjede v roce 1862 z Anglie do odlehlé irské vesnice, kde se pustí do vyšetřování údajně zázračného půstu jedné holky. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (83)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Hodně ponuré prostředí odlehlého irského domu někde uprostřed vřesovišť tvoří fantastickou atmosféru tohoto filmu. Nebo minimálně přesně toto je právě to, co mi je v příbězích hodně blízké. K tomu Florence Pugh, kterou poslední dobou vídám více než často...a vůbec mi to nevadí. Děj je ale hodně tichý, průběh hodně artový a až pochopíte, co se ve filmu vlastně děje, bude už jeho konec.  Ten se mi navíc v porovnání s poměrně nudným filmem líbil ze všeho nejvíce. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Zcela upřímně musím přiznat, že začátek mě za srdce nevzal, bylo to zdlouhavé a v podstatě asi i nudné, nicméně cca v půlce snímku došlo ke zlomu a příběh zdravotní sestry a její malé svěřenkyně si mě získal.. Od chvíle, kdy se k divákovi dostanou informace o tom, co události předcházelo a v čem ta dívenka žije, mě měli na lopatě.. Za zmínku stojí nepochybně skvělá Florence Pughová, která zřejmě zvládne jakoukoli roli, vypadá velmi nadějně..  Celkový dojem dobrý, tedy ode mne slušné tři hvězdy.. ()

Reklama

somnar 

všechny recenze uživatele

Mám pocit, že točit o "vyprávění příběhů" se pomalu stává další marnou vějičkou, ačkoliv by tohle klidně mohlo působit jako úlevný půst ke všem těm kulinářským filmům a seriálům poslední doby. V poslední třetině to jde ale tou nejvíc vyšlapanou cestou k diváckému pocitu plnosti, takže i přes standardně podmanivou Pugh v tom spíš zázrak taky nevidím. ()

hazaba 

všechny recenze uživatele

Popravdě mi to přišlo zbytečně dlouhé, některé záběry a chování postav nedávaly vůbec smysl. Navíc úvodní záběry a promluvy postav přímo do kamery, i když jich bylo jen pár, úplně zrušily potenciální sílu vtažení do děje. Pár hezkých záběrů na krajinu a občasné dobré a dramatické výjevy celkový dojem z filmu nespraví. Nic moc. ()

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

On je to velmi zvláštní a těžko hodnotitelný film... Natočeno je to hodně mysteriózně, hlavně díky moc zajímavé kameře a prostředí... Taky oceňuju to, že od začátku film vtáhl do děje, kdy nebylo vůbec jasné, jak to celé dopadne. Nakonec to dopadlo velmi zajímavě, i když vlastně logicky - ne není to film proti křesťanství, nebo víře v Boha, je to film proti tmářství a sektářství jako takovému... Takže se všichni jdeme povinně najíst! 60% ()

Galerie (15)

Zajímavosti (5)

  • Jednou zo svätých, o ktorých Anna (Kila Lord Cassidy) diskutuje s Lib (Florence Pugh), je svätá Katarína Sienská (1347-1380). Bola známa extrémnym pôstom, ktorý pravdepodobne urýchlil jej smrť. (Arsenal83)
  • V domácnosti O'Donnellových je príklad posmrtného fotografovania, ktoré bolo v danom čase bežné. Fotografie boli v danom časovom období drahé a bežná rodina si mohla zaplatiť fotografa len na svadbu a potom po smrti, keď zosnulého podopreli a urobili rodinnú fotografiu, aby si na túto osobu navždy zapamätali. (Arsenal83)
  • Píseň „Céad míle fáilte romhat, a Íosa sung“, kterou zpívá rodina, je tradiční Gaelská hymna, jejíž název v překladu znamená: „Sto tisíckrát vítej, ó Ježíši.“ (NiWi)

Reklama

Reklama